Ο ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ ΣΤΑ ΗΜΙΤΕΛΙΚΑ! (vids)

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε τα εύκολα… δύσκολα απέναντι στον Φελίξ Οζέρ Αλιασίμ επικρατώντας με 6-2, 5-7, 6-1 κάνοντας το back to back στα ημιτελικά του Σινσινάτι, φτάνοντας παράλληλα στον 9ο ημιτελικό τη φετινή σεζόν! 

Ένας προημιτελικός που ξεκίνησε εκπληκτικά για τον Έλληνα τενίστα κατακτώντας άνετα το 1ο set, ένα 2ο σκέλος στο οποίο έγιναν απίστευτα πράγματα με τον Τσιτσιπά να χάνει 2 match-points, τον Αλιασίμ να βγάζει πρόβλημα στη μέση ζητώντας ιατρικό τάιμ-άουτ και τον Νο3 του κόσμου να δέχεται break στο πιο καθοριστικό σημείο! 

lang="da" dir="ltr">Most Masters 1000 wins in 2021:

17 – Tsitsipas
14 – Rublev
12 – Ruud
12 – Medvedev
11 – Isner@steftsitsipas #CincyTennis pic.twitter.com/BTTGtu34Cq

Tennis TV (@TennisTV) August 21, 2021

Ο Τσιτσιπάς ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 81% κερδισμένους πόντους στο 1o service (34/42) και 64% στο 2ο (23/36), την ίδια ώρα που ο Καναδός υπέφερε στο 2ο service κερδίζοντας σε όλο το παιχνίδι μόλις 9 πόντους (9/27).

Μπορεί το 1ο set να ξεκίνησε με τον Τσιτσιπά να πιέζεται στο service, το οποίο και κράτησε μετά από 7 λεπτά, ωστόσο από εκεί και πέρα ήταν ασταμάτητος. 

The battle for ad court supremacy – from court-level @steftsitsipas #CincyTennis pic.twitter.com/Rt2GqEqH50

Tennis TV (@TennisTV) August 21, 2021

Συνεπής στις επιστροφές, εξαιρετικός από τη θέση του service (έχασε μόλις 3 πόντους από το 1ο service-game μέχρι το τέλος του set), βρισκόταν παντού στο κορτ, ενώ παράλληλα εκμεταλλεύτηκε τα πάντα από τον Αλισίμ όπου δεν είχε κάνει την… εμφάνιση του. 

Με ένα σερί 12-3 πόντων ο Τσιτσιπάς θα φτάσει στο 1ο break του αγώνα, αλλά και στο 4-1, “διαβάζοντας” εύκολα τις τοποθετήσεις των service του Αλιασίμ, ο οποίος μπορεί να μείωσε σε 4-2, όμως ο Τσιτσιπάς με δύο σερί games έκλεισε το set με 6-2 σε 34 λεπτά, χάρη στα 2 συνεχόμενα διπλά λάθη του Καναδού! 

Ένα σετ που τα είχε όλα! 

Το 2ο σετ ήταν ίσως το πιο συναρπαστικό και… τρελό του τουρνουά! Από το ιατρικό τάιμ-άουτ του Αλιασίμ, μέχρι τους 2 χαμένους match-points του Τσιτσιπά, αλλά και το καθοριστικό backhand του Καναδού με την… τρίχα της μπάλας να βρίσκει τη βασική γραμμή! 

Question asked, answer delivered @steftsitsipas #CincyTennis pic.twitter.com/eYDNScAgtT

Tennis TV (@TennisTV) August 20, 2021

Παρά το γεγονός ότι στο 2ο σκέλος του προημιτελικού ο Τσιτσιπάς έπαιζε ουσιαστικά με το 2ο service (44% περασμένα πρώτα) ήταν εντυπωσιακός συνεχίζοντας να εξασφαλίζει εύκολους πόντους. 

Το παιχνίδι διακόπηκε για λίγα λεπτά στο 5ο game με τον Αλιασίμ να ζητάει ιατρικό τάιμ-άουτ, δείχνοντας να έχει πόνους χαμηλά στη μέση, ενώ με την επιστροφή στο κορτ ο Τσιτσιπάς πίεσε ακόμη περισσότερο φτάνοντας σε break-point με τον Καναδό ωστόσο να ανταποκρίνεται σωστά ισοφαρίζοντας σε 3-3. 

Tennis is a sport of *fine* margins

Stefanos Tsitsipas thought he'd won the match vs Auger-Aliassime, but @felixtennis hangs on by the skin of his teeth! pic.twitter.com/70kZmtlCSp

Tennis TV (@TennisTV) August 21, 2021

Ο Τσιτσιπάς συνέχιζε να γεμίζει τα service του Αλιασίμ, αλλά ο Νο17 του κόσμου άντεχε και παρέμενε “ζωντανός” στον προημιτελικό. Η πίεση αυξήθηκε ακόμη περισσότερο στο 10ο game με τον Έλληνα τενίστα να φτάνει σε διπλό match-point (15/40) με τον Καναδό να “σβήνει” και τους δύο. 

Μάλιστα ο 2ος ήταν και ο πιο δραματικός, με τον Αλιασίμ να βγάζει εκπληκτικές άμυνες τελειώνοντας τον πόντο με την… τρίχα της μπάλας να βρίσκει τη βασική γραμμή και τον ίδιο να αιφνιδιάζεται στέλνοντας την μπάλα στο φιλέ! 

Σαν να μην έφτανε αυτό στο αμέσως επόμενο game ο Τσιτσιπάς θα κάνει όλα τα λάθη μαζεμένα και ο Αλιασίμ θα φτάσει σε break (6-5), το οποίο και θα “εξαργυρώσει” λίγο αργότερα ισοφαρίζοντας σε 1-1! 

Απόλυτος κυρίαρχος στο decider!

Στο decider set ο Τσιτσιπάς ουσιαστικά επανέλαβε την εμφάνιση του 1ου set. Η σταθερότητα στο service επανήλθε, ενώ παράλληλα άρχισε να δυσκολεύει το service-game του Αλιασίμ, βρίσκοντας απαντήσεις στα μεγάλα service του Καναδού. 

Cincy electricity @steftsitsipas stamping his authority in the third set!#CincyTennis pic.twitter.com/wzX4PeL9pU

Tennis TV (@TennisTV) August 21, 2021

Αυτό έγινε πράξη στο 4ο game με τον Τσιτσιπά να φτάνει σε break (3-1) και με ένα εύκολο hold αμέσως μετά να κάνει το 4-1.

Το-ουσιαστικό-τέλος ήρθε στο επόμενο game με τον Έλληνα τενίστα να φτάνει σε ένα ακόμη break, μετά από το διπλό λάθος του Καναδού (5-1) και με love game να κλείνει το παιχνίδι.

Make that five straight for Stef @steftsitsipas secures a fifth win in a row against Auger-Aliassime, battling past him 6-2 5-7 6-1 to reach back-to-back Cincinnati semi-finals!#CincyTennis pic.twitter.com/zOdj92hxUO

Tennis TV (@TennisTV) August 21, 2021

Στα ημιτελικά ο Νο3 του κόσμου θα αντιμετωπίσει τον “χρυσό” Ολυμπιονίκη του Τόκιο, Αλεξάντερ Ζβέρεφ, ο οποίος ξεπέρασε σε 60 λεπτά το εμπόδιο του Κάσπερ Ρουντ με 6-1, 6-3.

WESTERN & SOUTHERN OPEN MEN’S SINGLES DRAW | DOUBLES DRAW | OOP (-7h)

Θάνος Σταθόπουλος

The post Ο ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ ΣΤΑ ΗΜΙΤΕΛΙΚΑ! (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα
iNews > Αθλητικά > Tennis24
ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ, ΗΜΙΤΕΛΙΚΑ,tsitsipas, imitelika