Ζβέρεφ: “Καθάρισε” σε 60 λεπτά (vid)

Πριν από το τουρνουά στο Σινσινάτι ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ δεν ήξερε τι θα πει νίκη στη συγκεκριμένη διοργάνωση. Μια νίκη για η οποία ήρθε μετά από 7 ολόκληρα χρόνια. 

Ωστόσο, ο Γερμανός δεν αρκέστηκε σε αυτό, καθώς μετά από την εύκολη επικράτηση απέναντι στον Κάσπερ Ρουντ με 6-1, 6-3, σε μόλις 60 λεπτά, έφτασε στα ημιτελικά του Σινσινάτι για 1η φορά στην καριέρα του.

Με το service του να βγάζει πραγματικά “φωτιές” ξεπερνώντας αρκετές φορές τα 220χλμ/ώρα, Ζβέρεφ δεν είχε κανένα πρόβλημα να ξεπεράσει τον Νορβηγό, ο οποίος κέρδισε μόλις 8 πόντους στο αντίπαλο

service με τους 5 από αυτούς να τους παίρνει στο 1o game του 2ου set όπου έκανε το μοναδικό του break!

Ο “χρυσός” Ολυμπιονίκης του Τόκιο, κέρδισε το 88% των πόντων πίσω από το 1ο service (23/26),  το 55% στο 2ο (6/11), ενώ ήταν ιδιαίτερα αποτελεσματικός στους break-points που διεκδίκησε ολοκληρώνοντας τον προημιτελικό με 5/7.

Καταιγιστικός στο 1ο set, το οποίο και έκλεισε σε 25 λεπτά, έχοντας το απόλυτο στους κερδισμένους πόντους στο 1ο service (10/10), κατέκτησε τα πρώτα 4 games (4-0), κλείνοντας λίγο αργότερα το 1ο σκέλος του αγώνα με 6-1. 

Μπορεί το 2ο set να μην είχε την ανάλογη εικόνα του 1ου για τον Ζβέρεφ, με τον Ρουντ να παίρνει τα πρώτα 2 games, με break και hold, ωστόσο από εκεί και πέρα ο Γερμανός κατακτώντας τα 6 από τα 7 επόμενα games έφτασε σε μια εύκολη πρόκριση για τον 5ο ημιτελικό τη φετινή σεζόν.

Ένα βήμα πριν από τον τελικό, ο 24χρονος θα αντιμετωπίσει τον Στέφανο Τσιτσιπά, ο οποίος επικράτησε με 6-2, 5-7, 6-1 του Φελίξ Οζέρ Αλιασίμ.

WESTERN & SOUTHERN OPEN MEN’S SINGLES DRAW | DOUBLES DRAW | OOP (-7h)

Θάνος Σταθόπουλος

The post Ζβέρεφ: “Καθάρισε” σε 60 λεπτά (vid) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα