ATP Rankings: Πιάστε τον αν μπορείτε

Ο Ράφαελ Ναδάλ, όχι μόνο τερμάτισε στο Νο1 αλλά έχει την ευκαιρία να μείνει για αρκετούς μήνες ακόμα στην κορυφή

Για 5η φορά στην καριέρα του, ο Ράφαελ Ναδάλ ολοκλήρωσε μια σεζόν στο ATP Tour, όντας το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης.

Ο 33χρονος Ισπανός έγινε το γηραιότερο year-end Nο1, από την εισαγωγή των rankings το 1973 και θα ξεκινήσει τη νέα σεζόν ως ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας και κορυφαίος της χρονιάς που μας αφήνει.

Βλέποντας λίγο

πιο μακριά στη νέα σεζόν, ο Ναδάλ έχει τη δυνατότητα να διατηρήσει τη θέση του στο θρόνο της ATP καθώς μέχρι την έναρξη της αγαπημένης του σεζόν στο χώμα, έχει να υπερασπιστεί μόλις 1,560 βαθμούς.

Το πιο σημαντικό τουρνουά, σε αυτή την περίοδο, είναι φυσικά το Australian Open εκεί όπου ο Ράφα έχει να υπερασπιστεί τη συντριπτική πλειοψηφία αυτών των βαθμών (1200).

Η διαφορά αυτή τη στιγμή ανάμεσα σε Ναδάλ και Τζόκοβιτς, είναι 840 βαθμοί και μόνο αν ο Ναδάλ αποκλειστεί πολύ νωρίς στη Μελβούρνη και την ίδια ώρα ο Νόλε υπερασπιστεί τον τίτλο του, κινδυνεύει ο Ισπανός στην κορυφή.

Κατα τα άλλα, ο Ναδάλ φαίνεται να βρίσκεται σε ευνοϊκή θέση μέχρι τον Απρίλη ενώ αν αναλογιστούμε ότι η χωμάτινη σεζόν το 2019 δεν ήταν τόσο κυρίαρχη όσο προηγούμενες, ίσως έχει περιθώριο περισσότερων πόντων το 2020 στο χώμα.

Ούτε ο Τζόκοβιτς, βέβαια, έχει πάρα πολλούς βαθμούς να υπερασπιστεί αφού πλην της κατάκτησης του Australian Open (2000) στη συνέχεια αποκλείστηκε στο 2ο γύρο του Indian Wells και στον 3ο γύρο του Miami Masters.

Αναμφίβολα το πρώτο κομμάτι της hard court season, μέχρι το Monte Carlo Masters, αναμένεται συναρπαστικό και αμφίρροπο καθώς η μάχη για το Νο1 θα συνεχιστεί, ανάμεσα σε Ναδάλ και Τζόκοβιτς.

The post ATP Rankings: Πιάστε τον αν μπορείτε appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα