ATP Finals: στον τελικό ο ΑΠΙΘΑΝΟΣ Μεντβέντεφ – VIDEO

Με μια φοβερή ανατροπή, και αφού απέτρεψε τον Ραφαέλ Ναδάλ από να σερβίρει για το ματς στο δεύτερο σετ, ο Ντανίλ Μεντβέντεφ προκρίθηκε στον παρθενικό του τελικό ATP Finals όπου θα αντιμετωπίσει τον Ντομινίκ Τιμ!

Απίθανος Ντανίλ Μεντβέντεφ, προκρίθηκε στον μεγαλύτερο τελικό της καριέρας του μαζί φυσικά με την παρουσία του στον τελικό του US Open πριν από έναν χρόνο!

Ο 24χρονος Ρώσος έγινε ο μόλις τρίτος τενίστας που κερδίζει με ανατροπή

τον Ράφα σε best of three αγώνα σε σκληρή επιφάνεια (σε 178 ματς συνολικά…), 3-6, 7-6(4), 6-3 και θα είναι ο αντίπαλος του Ντομινίκ Τιμ στον τεράστιο τελικό της Κυριακής στο ATP Finals του Λονδίνου!

Απίστευτα πράγματα σε ένα απίστευτο ματς για τον Ρώσο που απέτρεψε τον Ναδάλ από να σερβίρει για το ματς στο 5-4 του δεύτερου σετ, μία τεράστια χαμένη ευκαιρία για τον Ράφα ώστε να επιστρέψει σε τελικό Finals μετά το 2013 αποφεύγοντας να συναντήσει εκεί τον Νόβακ Τζόκοβιτς.

Ούτε και φέτος όμως έμελλε να είναι η σειρά του να σηκώσει αυτόν τον τίτλο!

Ο Μεντβέντεφ, παρά τα σκαμπανεβάσματα που είχε μέσα στο ματς, κατόρθωσε να κρατήσει την ψυχραιμία και να παίξει τρομερό τένις εκεί που πραγματικά το χρειαζόταν κερδίζοντας, εντέλει δίκαια, τον Ναδάλ που ξέμεινε εντελώς από δυνάμεις προς το τέλος του ματς.

Όπως γνωρίζαμε μετά την ήττα του Νόβακ Τζόκοβιτς από τον Ντομινίκ Τιμ, θα έχουμε φέτος έναν νέο νικητή ATP Finals και αυτός θα είναι ή ο νικητής του US Open, Τιμ ή ο πρόσφατος νικητής του Paris Masters, Μεντβέντεφ που πάει να κερδίσει αήττητος το ATP Finals ενώ είχε τραγική φόρμα πριν από το Παρίσι!

Και με τι σπουδαία ανατροπή έφτασε στην πρόκριση!

Ο Ρώσος μπήκε πολύ καλά στο ματς πατώντας καλύτερα από τον Ναδάλ και απειλώντας διαρκώς το σερβίς του Ισπανού, είχε όμως δυστοκία στα break point με τον Ισπανό να παίζει βέβαια άψογα τους κρίσιμους πόντους.

Τρία break points απώλεσε ο Μεντβέντεφ που έκανε “παρέλαση” στο σερβίς του κάνοντας πανεύκολα holds μέχρι και το 3-4 όπου ήρθε το μοναδικό του κακό service game.

Δεν έβγαλε ούτε ένα πρώτο σερβίς και ο Ναδάλ δεν έχασε την ευκαιρία κάνοντας το break που του έδωσε φτερά ώστε να σερβίρει πετυχημένα για το 1-0 δευτερόλεπτα αργότερα.

Όσο εντυπωσιακά τελείωσε το πρώτο σετ ο Ράφα, άλλο τόσο άσχημα μπήκε στο δεύτερο.

Έριξε απότομα την απόδοσή του με τον Μεντβέντεφ να παίζει πολύ συγκεντρωμένα και ο Ρώσος έφτασε σε ένα πολύ γρήγορο 3-0 παίρνοντας ξεκάθαρα τα ηνία του σετ.

Το σετ φάνηκε να ξεφεύγει εντελώς από τον έλεγχο του Ναδάλ όταν ο Ρώσος είχε break point για να φύγει μπροστά με 5-1, ωστόσο, εκεί ο Ναδάλ έκανε τελικά ένα πολύ κρίσιμο hold που έμελλε να αλλάξει άρδην την ιστορία του σετ!

Ο Μεντβέντεφ υπέστη ολική κατάρρευση και έχασε τέσσερα σερί games με τον Ναδάλ, μάλλον ανέλπιστα, να σερβίρει για το ματς στο 5-4 και να έχει μια ανεπανάληπτη ευκαιρία να κλείσει το ματς στα δύο σετ.

Εκεί όμως ήρθε ξανά ένα ολέθριο service game για τον Ράφα που το έχασε χωρίς να κερδίσει πόντο και τελικά οι δύο τενίστες πήγαν σε tie break.

Ο Μεντβέντεφ ήταν απίστευτα τυχερός σε έναν πόντο στο 4-3 όταν βρισκόταν στα “σχοινιά” αλλά μια misshit άμυνα μετετράπη σε…τέλεια λόμπα που κρέμασε τον Ράφα και τελικά κέρδισε τη διαδικασία με 7-4 ισοφαρίζοντας το ματς και παίρνοντας το μομέντουμ ενόψει του τρίτου σετ!

Ακολούθησε…μάχη!

Οι δύο τενίστες πήγαιναν χέρι-χέρι μέχρι και το 3-3, ωστόσο, ο Μεντβέντεφ ήταν αυτός που απειλούσε περισσότερο το σερβίς του Ναδάλ και έβγαζε μεγαλύτερη φρεσκάδα στο κορτ.

Τελικά, σε ένα μαραθώνιο game όπου ο Ράφα με νύχια και με δόντια πάλευε για τη ζωή του, ο Ρώσος έκανε το πολυπόθητο break για το 4-3 και δεν ξανακοίταξε πίσω.

Ο Ράφα “άδειασε” τελείως, ψυχολογικά και σωματικά, και έχασε ξανά το σερβίς του στο 5-3 αποχαιρετώντας το Λονδίνο δίχως να γευτεί κάποιον τίτλο εκεί από το 2009 μέχρι και τώρα.

Η μέρα όμως ανήκει στο “φρέσκο αίμα”.

Τιμ και Μεντβέντεφ κέρδισαν τους θρύλους του αθλήματος παίρνοντας πανάξια θέση σε έναν σπουδαίο τελικό που ξεκινά από το 50/50, ένα απίθανο, ελπίζουμε, τελευταίο ματς μιας ταλαιπωρημένης και πολύ δύσκολης σεζόν που μακάρι να οδηγήσει σε ένα πολύ πιο ομαλό 2021!

ATP FINALS DRAW | OOP (-2h)

Κώστας Αϊτάκης

The post ATP Finals: στον τελικό ο ΑΠΙΘΑΝΟΣ ΜεντβέντεφVIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα