ATP Finals: Σπουδαία ημέρα στο Λονδίνο

Προτελευταία ημέρα στο τουρνουά των “8” καλύτερων της σεζόν και το σημερινό πρόγραμμα περιλαμβάνει τους δύο σπουδαίους ημιτελικούς της κορυφαίας διοργάνωσης.

Τζόκοβιτς-Τιμ και Ναδάλ-Μεντβέντεφ τα δύο ζευγάρια που θα διεκδικήσουν την είσοδο στον τελικό της Κυριακής.

Πρώτοι στην Ο2 Arena θα μπουν οι Νόβακ Τζόκοβιτς και Ντόμινικ Τιμ (16:00GR), με τον Σέρβο να βρίσκεται δύο νίκες μακριά από την ισοφάριση του ρεκόρ των

6 κατακτήσεων του Ρότζερ Φέντερερ σε ATP Finals.

Ο 33χρονος υπερπρωταθλητής, θέλει να δώσει το καλύτερο δυνατό τέλος σε μια φανταστική χρονιά στο ATP Tour κατά την οποία πανηγύρισε τον 17ο Grand Slam τίτλο του και έχει εξασφαλίσει το year-end Νο1 του κόσμου, για 6η φορά στη λαμπρή καριέρα του.

Απέναντί του, θα βρεθεί ο τενίστας που έχει προκαλέσει περισσότερο από οποιονδήποτε τα τελευταία χρόνια τους Big 3, ο Ντόμινικ Τιμ που συνεχίζει τα εντυπωσιακά του αποτελέσματα και στα hard court τουρνουά, προερχόμενος από την κατάκτηση του US Open 2020.

“Είναι πλέον πρωταθλητής σε Grand Slam. Προφανώς και ο τίτλος στη Νέα Υόρκη, του έδωσε μεγάλη ώθηση. Πλέον έδιωξε την πίεση από πάνω του και παίζει πιο απελευθερωμένα και καλύτερα από πριν” παραδέχθηκε ο Τζόκοβιτς.

Οι δύο χαρισματικοί τενίστες θα αναμετρηθούν για 12η φορά, με τον Νόλε να προηγείται 7-4, ωστόσο ο Dominator έχει τέσσερις νίκες στα έξι τελευταία ραντεβού τους. Στην πιο πρόσφατη συνάντησή τους στο tour, ο Τζόκοβιτς έφυγε νικητής από τη Rod Laver Arena, μετά από μια συγκλονιστική μάχη με τον Τιμ στον τελικό του φετινού Australian Open.

“Τρέφω μεγάλο σεβασμό στον Ντόμινικ. Στις τελευταίες συναντήσεις μας, τα παιχνίδια είναι μαραθώνια. Είναι ημιτελικά στο ATP Finals οπότε είμαι ενθουσιασμένος και σίγουρα περιμένω μια σκληρή μάχη. Είναι σε εξαιρετική φόρμα και του αρέσει αυτή η επιφάνεια. Πέρισυ κέρδισε τον Ρότζερ και εμένα εδώ. Είναι Grand Slam πρωταθλητής” πρόσθεσε ο “Τζόκερ”.

Το matchup Τζόκοβιτς-Τιμ είναι εκπληκτικό. Από τη μια ο πολύ σταθερός και εξαιρετικά πιεστικός από τη βασική γραμμή Σέρβος και από την άλλη ο εκρηκτικός και ταχύτατος Αυστριακός, αναμένεται να μας χαρίσουν μοναδικά ράλι, οδηγώντας σε δυσθεώρητα ύψη το επίπεδο του τένις.

Στο βραδινό πρόγραμμα του Σαββάτου (22:00GR) θα παρακολουθήσουμε άλλη μια συναρπαστική μάχη απέναντι στον Ράφαελ Ναδάλ και τον Ντανίλ Μεντβέντεφ ο οποίος ολοκλήρωσε αήττητος τη φάση των ομίλων και είναι ο μοναδικός από τους ημιφιναλίστ που μπορεί να κατακτήσει χωρίς ήττα το τουρνουά.

Ο Ναδάλ έχει μπροστά του μια χρυσή ευκαιρία να κατακτήσει το μοναδικό μεγάλο τρόπαιο που λείπει από τη συλλογή του, έχοντας δύο ήττες σε τελικούς στο ATP Finals όμως θα χρειαστεί, αρχικά, να ξεπεράσει το εμπόδιο του υπερφορμαρισμένου Ρώσου που τρέχει ένα σερί 8 νικηφόρων αγώνων, προερχόμενος από τον τίτλο στο Paris Masters.

Σύμμαχο σε αυτή την προσπάθεια θα έχει την προϊστορία των αναμετρήσεων με τον 24χρονο Μεντβέντεφ, καθώς σε τρεις αναμετρήσεις μετράει ισάριθμες νίκες. Βέβαια, με εξαίρεση την πρώτη τους συνάντηση στον Καναδά το 2019 όπου ο Ράφα κέρδισε εύκολα (6-3, 6-0), οι δύο επόμενες συναντήσεις τους ήταν “χιτσκοκικές” και κρίθηκαν στις λεπτομέρειες: τελικός US Open 2019: 7-5, 6-3, 5-7, 4-6, 6-4, ATP Finals 2019: 6-7(3), 6-3, 7-6(4).

“Είναι αλήθεια ότι δεν έχω κερδίσει ποτέ αυτό το τουρνουά αλλά μερικές φορές μπορεί να παίξεις καλά και να μην κερδίσεις. Ανυπομονώ να παίξω με έναν αντίπαλο που παίζει ίσως το καλύτερο τένις από όλους, τις τελευταίες εβδομάδες και είμαι ενθουσιασμένος με αυτό. Είναι μια σπουδαία πρόκληση και ελπίζω να είμαι έτοιμος” είπε ο αριστερόχειρας Ισπανός.

Τόσο ο Ναδάλ όσο και ο Μεντβέντεφ, αρέσκονται να παίζουν λίγο πίσω από τη βασική γραμμή και να επιστρέφουν κάθε μπάλα στο αντίπαλο court. Με κοινό χαρακτηριστικό τους την υπομονή και στόχο την εξάντληση του αντιπάλου, αναμένεται να παρακολουθήσουμε μια brutal μονομαχία όπου θα κριθεί στα κρίσιμα σημεία.

Βάση ονομάτων, Νόβακ Τζόκοβιτς και Ράφαελ Ναδάλ είναι τα φαβορί για την πρόκριση στον τελικό της διοργάνωσης και η αλήθεια είναι ότι δεν θα μπορούσαμε να είχαμε καλύτερο τέλος σε μια χρονιά που όλοι θα θέλαμε να ξεχάσουμε το συντομότερο, με έναν ενδεχόμενο τελικό ανάμεσα σε δύο από τους κορυφαίους τενίστες στην ιστορία του αθλήματος.

ATP FINALS DRAW | OOP (-2h)

The post ATP Finals: Σπουδαία ημέρα στο Λονδίνο appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα