Ο Σίνερ έγραψε ιστορία και πήρε μαζί τον Τζόκοβιτς στα ημιτελικά (vids)

Ο Γιάνικ Σίνερ ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του αήττητος στο Green Group επικρατώντας του Χόλγκερ Ρούνε με 6-2, 5-7, 6-4 μετά από 2,5 ώρες εξασφαλίζοντας και τυπικά την παρουσία του στα ημιτελικά γράφοντας ιστορία ως ο πρώτος Ιταλός που θα βρεθεί στην 4άδα των ATP Finals, ενώ παράλληλα με τη νίκη αυτή πήρε μαζί του, ως 2ο τον Νόβακ Τζόκοβιτς

A TITAN

IN TURIN @janniksin battles to beat Rune 6-2 5-7 6-4 and enters the #NittoATPFinals Final Four with a PERFECT 3-0 record! pic.twitter.com/v8Zw6uSi4w

Tennis TV (@TennisTV) November 16, 2023

Όλα τα λεφτά από το αποψινό παιχνίδι που στο 2ο και 3ο set έγινε “θρίλερ”, ήταν το μαγικό volley του Σίνερ χάρη στο οποίο ο Ιταλός έκανε το καθοριστικό break στο decider για να προηγηθεί με 5-4 και να πάρει τις μπάλες στα χέρια για να σερβίρει για τη νίκη. 

Μια νίκη στην οποία είχε και πάλι “σύμμαχο” το εξαιρετικό και συνεπές service του, τελειώνοντας το ματς με 11 άσους (κανένα διπλό λάθος), κερδίζοντας το 84% των πόντων πίσω από το πρώτο service (41/49) και το 60% στο δεύτερο (21/35), σβήνοντας τα 4 από τα 5 break-points του Ρούνε,  ενώ εκμεταλλεύτηκε τις 3 από τις 10 ευκαιρίες για break. 

Παράλληλα ο Σίνερ είχε 4 περισσότερους winners από τον Ρούνε (33-29) και 10 λιγότερα λάθη (26-36), ενώ έκανε απίθανα πράγματα πάνω στο φιλέ κερδίζοντας τις 21 από τις 24 μάχες που έδωσε την ίδια ώρα που ο Δανός είχε 10/21. 

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Ρούνε να μην εμφανίζεται στο Pala Alpitour και τον Σίνιερ να κάνει πάρτι κατακτώντας τα 4 πρώτα games (4-0) ξεσηκώνοντας το ιταλικό κοινό. Ο Ιταλός παραχώρησε μόλις 4 πόντους από το service του με τον αντίπαλό του να κερδίζει από την άλλη μόλις 13 πόντους. Ο Ρούνε μείωσε σε 4-1 και 5-2 λίγο αργότερα, με τον Σίνερ να ολοκληρώνει ένα εύκολο set με 6-2 κάνοντας το πρώτο βήμα για τη νίκη. 

Third time's a charm @janniksin #NittoATPFinals pic.twitter.com/JpwRUWrnda

Tennis TV (@TennisTV) November 16, 2023

Ο Ρούνε “εμφανίζεται” στο court στο 2ο set και αρχίζει να “χαλάει” το δεύτερο service του Sinner. Φτάνει στο πρώτο του break-point στο 4ο game το οποίο και έσβησε ο Ιταλός ισοφαρίζοντας σε 2-2, ενώ στη συνέχεια ήταν η σειρά του Δανού για να σβήσει break-point του Σίνερ διατηρώντας το προβάδισμα με 3-2. 

RIDICULOUS power from Rune @holgerrune2003 #NittoATPFinals pic.twitter.com/YzYzRyjw1L

Tennis TV (@TennisTV) November 16, 2023

Το πρώτο “χτύπημα” του Ρούνε ήρθε λίγο πριν οι δύο παίκτες οδηγηθούν στο tie-break. Ο Δανός προηγήθηκε με 0/40, o Σίνερ μείωσε σε 30/40, αλλά ο Δανός κατάφερε να φτάσει στο πρώτο και μοναδικό break στον αγώνα, κάνοντας το 7-5 και ισοφαρίζοντας σε 1-1 με τις ελπίδες του για πρόκριση να παραμένουν “ζωντανές”.

What a way to keep your #NittoATPFinals Semi-Final hopes alive! @holgerrune2003 pic.twitter.com/ibpNoI5Zqz

Tennis TV (@TennisTV) November 16, 2023

Στο decider set o Σίνερ πιέζει από την αρχή το service του Ρούνε, ο οποίος θα σβήσει αρχικά 2 break-points (2-1), ενώ λίγο αργότερα θα σβήσει ένα ακόμα κάνοντας νέο μεγάλο hold (3-2). To φινάλε ήταν δραματικό. 

Ο Ρούνε θα φτάσει σε break-point στο 8ο game, το οποίο όμως ο Σίνερ με “βαριά” service θα σβήσει ισοφαρίζοντας σε 4-4, ενώ αμέσως μετά θα βρει με τη σειρά του τριπλό break-point (0/40). Ο Ρούνε σβήνει τα δύο από αυτά (30/40), για να έρθει αμέσως μετά ένα εκπληκτικό volley από τον Σίνερ που θα κάνει το break παίρνοντας τις μπάλες στα χέρια του κλείνοντας το ματς και σφραγίζοντας την 3η σερί νίκη του στον όμιλο. 

Το ερχόμενο Σάββατο ο Σίνερ θα αντιμετωπίσει τον 2ο από το Red Group, ενώ ο Νόβακ Τζόκοβιτς αυτόν που θα κατακτήσει την 1η θέση με τον Ντανιίλ Μεντβέντεφ να έχει “καθαρίσει” την πρόκριση (μένει να δούμε σε ποια θέση) και τους Κάρλος Αλκαράθ και Αλεξάντερ Ζβέρεφ να παλεύουν για το άλλο εισιτήριο.

 ATP FINALS SINGLES DRAW | DOUBLES | STANDINGS | OOP (-1h)

The post Ο Σίνερ έγραψε ιστορία και πήρε μαζί τον Τζόκοβιτς στα ημιτελικά (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα