ATP Finals: Ο Τζόκοβιτς κέρδισε τον Χουρκάτς και περιμένει…(vids)

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς ολοκλήρωσε με νίκη τον όμιλο επικρατώντας του Χούμπερτ Χουρκάτς με 7-6(1), 4-6, 6-1 μετά από 2 ώρες, ωστόσο το χαμένο set από τον Πολωνό μπορεί να του κοστίσει την πρόκριση στα ημιτελικά, καθώς περιμένει πλέον ήττα του Χόλγκερ Ρούνε από τον “αδιάφορο” Γιάνικ Σίνερ, ο οποίος με το κερδισμένο set του Χουρκάτς εξασφάλισε την πρόκριση στην 4άδα των ATP Finals

Djokovic Digs Deep @DjokerNole

halts a Hubi comeback and wins 7-6 4-6 6-1!#NittoATPFinals pic.twitter.com/asK4uEuEOj

Tennis TV (@TennisTV) November 16, 2023

Ο Τζόκοβιτς είχε ένα αλάνθαστο tie-break στο 1ο set, ένα τέλειο 3ο set, αλλά κι ένα άσχημο service-game στο 2ο set αυτό δηλαδή που εκμεταλλεύτηκε ο Χουρκάτς για να σημειώσει το μοναδικό του break στο παιχνίδι στο οποίο “πάτησε” για να φτάσει στην ισοφάριση. 

Ο Νο1 του κόσμου τελείωσε το παιχνίδι κερδίζοντας το 75% στους πόντους πίσω από το πρώτο service (38/51), έναντι 85% του Χουρκάτς, με τον Σέρβο όμως να κάνει εξαιρετική δουλειά και στο 2ο service (73%), με τον Πολωνό από την άλλη να ολοκληρώνει την αναμέτρηση με 32% (12/37). 

Ο Τζόκοβιτς σταμάτησε στους 23 winners και υπέπεσε σε μόλις 13 αβίαστα λάθη, με τον αντίπαλό του να έχει 36 winners, αλλά και 41 αβίαστα λάθη με τα 23 από αυτά να προέρχονται από το forehand από το οποίο ο Χουρκάτς, σε ορισμένα σημεία του αγώνα, ζήτησε την υπερβολή. 

Με τους δύο παίκτες να δείχνουν συνέπεια στο service τους, χωρίς να αντιμετωπίσουν κανένα break-point, το 1ο set κρίθηκε στο tie-break, εκεί όπου ο Τζόκοβιτς με 3 mini-breaks πήρε προβάδισμα με 6/0. Στη συνέχεια ο Χουρκάτς μείωσε σε 6/1, παίρνοντας πίσω το ένα από τρία χαμένα service, όμως με ένα ακόμη mini-break ο Τζόκοβιτς έκλεισε το set κάνοντας το 1-0. 

Στο 2ο set αυτό που άλλαξε στο service του Τζόκοβιτς ήταν ότι το 85% (11/13) στο δεύτερο service, έγινε 50% (5/10), την ίδια ώρα που ο Χουρκάτς είχε το απόλυτο 15/15 στους κερδισμένους πόντους στο πρώτο service.

Με τον Σέρβο να δυσκολεύεται να βρει πρώτο service ο Πολωνός έφτασε στο πρώτο break του αγώνα και μάλιστα με love-game κάνοντας το 3-2 το οποίο έκανε 4-2 με ένα ακόμα love-game σημειώνοντας 8-0 πόντους. 

Ο Τζόκοβιτς μείωσε σε 4-3, ενώ αμέσως μετά είχε μια μεγάλη ευκαιρία να φέρει το set στα ίσια καθώς είχε διπλό break-point (15/40), όμως ο Χουρκάτς με απίθανα services πήρε τους επόμενους 4 πόντους κρατώντας το πλεονέκτημα του break. Από εκεί και πέρα ο Πολωνός έφτασε σε ένα ακόμη hold με το οποίο έκλεισε το set με 6-4 ισοφαρίζοντας τον Τζόκοβιτς σε 1-1. 

Το 3ο set ξεκίνησε με δύο holds, ένα για τον κάθε παίκτη (1-1), όμως η συνέχει άνηκε στον Τζόκοβιτς. Με τον Χουρκάτς να μην βρίσκει πρώτο service (45%) και στο δεύτερο να έχει μόλις 8% (1/12), ο Τζόκοβιτς έκανε πραγματικό πάρτι κατακτώντας 5 games στη σειρά κλείνοντας το ματς και σφραγίζοντας τη νίκη.

Πλέον ο Σέρβος, ο οποίος την ερχόμενη εβδομάδα ρίχνεται στη μάχη των τελικών του Davis Cup με την εθνική του ομάδα, θα περιμένει να δει τι θα γίνει στο τελευταίο παιχνίδι της ημέρας με τον Σίνερ να αντιμετωπίζει τον Ρούνε. 

Σε περίπτωση νίκης του Ιταλού τότε ο Τζόκοβιτς θα περάσει στα ημιτελικά ως 2ος, ενώ σε αντίθετη περίπτωση θα αποκλειστεί από τη συνέχεια του τουρνουά. 

 ATP FINALS SINGLES DRAW | DOUBLES | STANDINGS | OOP (-1h)

The post ATP Finals: Ο Τζόκοβιτς κέρδισε τον Χουρκάτς και περιμένει…(vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα