ATP Cup: Ρωσικός «σίφουνας» παρέσυρε την Αργεντινή – VIDEO

12:28 2/2/2021 - Πηγή: Tennis24

Το φετινό ATP Cup ξεκίνησε εντυπωσιακά για την ομάδα της Ρωσίας, αφού Ντανίλ Μεντβέντεφ και Αντρέι Ρούμπλεφ πέτυχαν αμφότεροι ισάριθμες νίκες απέναντι στους Ντιέγκο Σβάρτσμαν και Γκουίντο Πέγια, οι οποίοι εκπροσωπεύουν την Αργεντινή.

Η Ρωσία είναι ένα από τα μεγάλα φαβορί της φετινής διοργάνωσης αφού διαθέτει δύο από τους πιο φορμαρισμένους τενίστες στο κόσμο αυτή τη στιγμή, που έχουν δείξει τα διαπιστευτήρια τους με το καλύτερο δυνατό τρόπο.

Ο Αντρέι Ρούμπλεφ στη πρώτη χρονικά αναμέτρηση μπήκε

σαν «άνεμος» και παρέσυρε στον δικό του ρυθμό τον Πέγια, ο οποίος πάλεψε όσο μπορούσε χωρίς όμως να έχει τον τρόπο να ακολουθήσει τον Ρώσο.

Το 6-1, 6-2, με το οποίο ο Ρούμπλεφ έκανε το 1-0 στις νίκες απέναντι στην ομάδα της Αργεντινής φανερώνει και αν μη τι άλλο την ανωτερότητα του στο σημερινό παιχνίδι.

Τα δύο μπρέικ σε κάθε σετ, ήταν υπεραρκετά για τον Νο.8 στο κόσμο, ο οποίος ξεκίνησε το φετινό ATP Cup, όπως τελείωσε και τη περσινή χρονιά, «φουριόζος».

.@AndreyRublev97 gets his and #TeamRussia‘s 2021 #ATPCup campaign off to the perfect start!#RUSARG pic.twitter.com/nqTb36ffnb

— ATPCup (@ATPCup) February 2, 2021

One to watch in 2020
One to watch in 2021 @AndreyRublev97 continues his rise

#TeamRussia | #ATPCup pic.twitter.com/153Aok1VMI

— ATPCup (@ATPCup) February 2, 2021

Στον άλλο αγώνα, ο Ντάνιλ Μεντβέντεφ είχε απέναντι του, τον Ντιέγκο Σβάρτσμαν, ο οποίος πραγματοποίησε εξαιρετική χρονιά το 2020, αφού βρέθηκε στο τοπ-10 της παγκόσμιας κατάταξης.

Ο Νο.4 στο κόσμο Μεντβέντεφ ήταν αυτός που πήρε τη μεγάλη νίκη με 7-5, 6-3, ξεκινώντας έτσι με το δεξί τις υποχρεώσεις της η Ρωσία απέναντι στην Αργεντινή.

Το πρώτο σετ ήταν αρκετά ασταθές και για τους δύο παίκτες, οι οποίοι δεν μπορούσαν να βρουν ρυθμό στο σερβίς του, κάτι που αποτυπώνεται και στους αριθμούς τους. Από την μια πλευρά ο Μεντβέντεφ είχε 19/34 κερδισμένες επιθέσεις σε πρώτο και δεύτερο σερβίς συνολικά, ενώ ο Σβάρτσμαν 21/45 μόλις.

Ωστόσο, παρά τα χαμηλά ποσοστά και των δύο στα δικά τους σερβίς, ο Μεντβέντεφ βρίσκοντας καθοριστικό μπρέικ στο τελευταίο σέρβις game του Αργεντίνου πήρε το εναρκτήριο σετ με 7-5.

Το δεύτερο σετ ήταν πιο σταθερό για τους δύο παίκτες, με τον Μεντβέντεφ όμως να έχει τρομακτικές επιστροφές στα δεύτερα σερβίς του αντιπάλου του(11/12, 92%). Αυτό ήταν ουσιαστικά και το κλειδί για το Νο.4 στο κόσμο, ο οποίος κατέκτησε το σετ και το παιχνίδι, ξεκινώντας εντυπωσιακά και αυτός τις υποχρεώσεις του στο ATP Cup.

#TeamRussia win @DaniilMedwed def. Diego Schwartzman to wrap up the tie 2-0.#RUSARG | #ATPCup pic.twitter.com/TnGXZAcX2d

— ATPCup (@ATPCup) February 2, 2021

ATP CUP DRAW OOP (+9h)

Δημήτρης Τσαπνίδης

The post ATP Cup: Ρωσικός «σίφουνας» παρέσυρε την Αργεντινή – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα