ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΥΡΩΠΗ | Με Τζάνινγκ η Τσιμπόνα, στην παράταση η Τσεντεβίτα

Η Τσιμπόνα Ζάγκρεμπ πήρε τη νίκη με 91-74 επί της Ζαντάρ πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση στο 2ο ημίχρονο, ενώ η Τσεντεβίτα δυσκολεύτηκε απένατι στην Ολίμπια Λουμπλιάνας, την οποία νίκησε στην παράταση με 69-71 (κ.α. 59-59). Στο άλλο ματς της ημέρας για την Αδριατική Λίγκα, η ΜΖΤ Σκοπίων επιβλήθηκε της Ιγκοκέα με 90-85.

Η Τσιμπόνα ήταν αυτή που μίλησε στο κρίσιμο κομμάτι του παιχνιδιού

καθώς παρά το γεγονός πως στο ημίχρονο βρέθηκε πίσω στο σκορ (39-40), κατάφερε στο δεύτερο μισό του αγώνα να απλώσει το επιθετικό της ταλέντο και με επιμέρους 52-34 να "καθαρίσει" την υπόθεση νίκη, έχοντας σαν πρώτο βιολί τον πρώην παίκτη της Σιένα, Ματ Τζάνινγκ ο οποίος με τους 22 πόντους του και τις 7 ασίστ αναδείχθηκε MVP του αγώνα συγκεντρώνοντας 27 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης της Αδριατικής Λίγκας. Για τη Ζαντάρ ο Λόρενς είχε 17 πόντους σε 27 λεπτά αγώνα.

Η Τσεντεβίτα παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας της Αδριατικής Λίγκας, αφού χρειάστηκε την παράταση προκειμένου να κάμψει την αντίσταση της τελευταίας αλλά μαχητικής Ολίμπια Λουμπλιάνας. Η 7η νίκη για τους Κροάτες ήρθε χάρη στην ψυχραιμία του Ντέλας, καθώς στο τελευταίο λεπτό πέτυχε 4/4 βολές οι οποίες αποδείχθηκαν καθοριστικές για την εξέλιξη του αγώνα στην παράταση. Ο Μπιλάν έκανε double-double πετυχαίνοντας 19 πόντους, ενώ μάζεψε και 13 ριμπάουντ για την Τσεντεβίτα, ενώ για την Ολίμπια ξεχώρισε ο Σαλίν με 18 πόντους σε 30:39.

Στα Σκόπια η ΜΖΤ παρουσιάστηκε πιο ψύχραιμη στα τελευταία κρίσιμα λεπτά με αποτέλεσμα να πετύχει την 4η νίκη της σε 9 αγώνες, έχοντας 4 παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων (Σίνοβετς 18π., Λούτσιτς και Γκετσέβσκι με 17π. και Στογιανόφσκι με 16π., την ώρα που ο Γκόρντιτς (19π.) με τον Γκίπσον (16π.) ήταν απελπιστικά μόνοι για την Ιγκοκέα.

Τα αποτελέσματα του Σαββάτου 23 Νοεμβρίου

Τσιμπόνα-Ζαντάρ 91-74

ΜΖΤ Σκοπίων-Ιγκοκέα 90-85

Ολίμπια-Τσεντεβίτα 69-71 (κ.α. 59-59)

Keywords
Τυχαία Θέματα