ΣΥΡΙΔΗΣ | Ευρώπη χωρίς την... μπασκετομάνα 33 χρόνια μετά!

Η μπασκετομάνα Θεσσαλονίκη, η πόλη που έφερε το μπάσκετ στην χώρα μέσω της ΧΑΝΘ, που καθήλωσε όλους τους Έλληνες με τον Άρη και τα φάιναλ φορ, με τις κόντρες Άρη - ΠΑΟΚ, αυτή η πόλη δεν θα φιλοξενήσει φέτος ευρωπαϊκή ομάδα για κάποιο επίσημο ευρωπαϊκό παιχνίδι. Δεν ξέρω αν είναι... ντροπή - όπως ακούγεται από κάποιες φωνές
- αλλά σίγουρα είναι πλήγμα για την πόλη.

Είναι πλήγμα αν αναλογιστεί κανείς ότι από το 1979 μέχρι και φέτος πάντα κάποια από τις ομάδες της πόλης ή και οι τρεις είχαν ευρωπαϊκές υποχρεώσεις και διαφήμιζαν έμμεσα την χώρα και την Θεσσαλονίκη.

Γενικώς είναι πλήγμα για το ελληνικό μπάσκετ να έχει μόνο τρεις ομάδες στην Ευρώπη την επόμενη περίοδο και να... πανηγυρίζουν ορισμένοι νεόκοποι επειδή μας υποσχέθηκε ο Μπερτομέου δεύτερη θέση στο Γιούροκαπ της μεθεπόμενης περιόδου.

Για την πόλη του μπάσκετ όμως, την... ex-basketcity, όπως εύστοχα την έχει αποκαλέσει παράγοντας ομάδας της πόλης, είναι πλήγμα που δεν υπάρχει Άρης και ΠΑΟΚ στην Ευρώπη.

Ο Άρης από το 1979 μέχρι και σήμερα έλειψε από ευρωπαϊκή διοργάνωση μόλις μία φορά, την (μαρτυρική) περίοδο 2001-02, όταν τερμάτισε στην 10η θέση.

Ο ΠΑΟΚ εκείνη τη χρονιά αγωνίστηκε στην Ευρώπη, τώρα τελευταία μία έπαιζε, μία δεν έπαιζε, όμως σαν πόλη η Θεσσαλονίκη τα τελευταία 33 χρόνια είχε πάντα τουλάχιστον έναν ευρωπαϊκό αγώνα! Φέτος τίποτα...

Μακάρι οι διοικήσεις πρωτοδικείου σε Άρη και ΠΑΟΚ να λύσουν τα οικονομικά προβλήματα και να βάλουν τις ομάδες σε σωστό αγωνιστικό δρόμο. Σίγουρα μέτρησαν περισσότερο φέτος οι αριθμοί, τα μαθηματικά και τα έσοδα - έξοδα και δεν κυνήγησε καμία εκ των δύο ομάδων να πάρει τη θέση του Κολοσσού, αλλά είναι σίγουρα δείγμα (νέας) παρακμής η απουσία από την Ευρώπη.

Keywords
Τυχαία Θέματα