Ολυμπιακοί αγώνες | Ξεπερνά Σαμπόνις και Μαρτσουλιόνις ο Σάρας!

Πανέτοιμος να "γράψει" ιστορία είναι ο μεγάλος Σαρούνας Γιασικεβίτσιους! Ο Σάρας, έπειτα από την πρόκριση της Λιθουανίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, θα γίνει ο πρώτος Λιθουανός παίκτης που θα λάβει μέρος για τέταρτη φορά στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός, αφήνοντας... δεύτερους τους θρύλους Αρβιντας Σαμπόνις και Σαρούνας Μαρτσουλιόνις!

Αν μη τι άλλο, το επίτευγμα αυτό θα είναι σπουδαίο και διόλου ευκαταφρόνητο, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς

το μέγεθος των ονομάτων αυτών... Πέραν των Σαμπόνις και Μαρτσουλιόνις, ο 36χρονος διεθνής γκαρντ θα ξεπεράσει και τους Ρίμας Κουρτινάιτις, Βαλντεμάρας Χομίτσιους, Ραμούνας Σισκάουσκας, Σαούλιους Στομπέργκας και Γκιντάρας Εϊνίκις.

"Θεού θέλοντος, θα είναι η τέταρτη φορά μου. Μακάρι να είμαι γερός και να παίξω", δήλωσε ο αστέρας του Παναθηναϊκού. "Είναι επιτυχία και μόνο η πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά... άντε να πείσεις για αυτό τους Λιθουανούς, που έχουν πάντα μεγάλες απαιτήσεις. Παλαιότερα ήταν πιο εύκολο, ενώ τώρα έπρεπε να έρθουμε στην άλλη άκρη του κόσμου. Σκεφτείτε πως δεν συμμετείχαν καν στο Προολυμπιακό Τουρνουά ομάδες όπως η Σερβία, η Τουρκία και η Γερμανία".

Ο Σάρας, στις μέχρι τώρα παρουσίες του σε Ολυμπιακούς Αγώνες με το εθνόσημο στο στήθος, έχει κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στο Σίδνεϋ το 2000, ενώ έχει φτάσει δύο φορές μέχρι την τέταρτη θέση, σε Αθήνα και Πεκίνο, το 2004 κιαι 2008 αντίστοιχα. Μάλιστα, η -πιθανότατα- μεγαλύτερη εμφάνιση της καριέρας του σημειώθηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, στην ιστορική νίκη της Λιθουανίας απέναντι στις ΗΠΑ με 94-91, όταν ο Σάρας είχε διαλύσει την άμυνα των ΝΒΑers, πετυχαίνοντας 28 πόντους, με τρία διαδοχικά τρίποντα στα τελευταία λεπτά!

Keywords
Τυχαία Θέματα