ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ | Μάντζαρης: «Μας περιμένουν στη γωνία αλλά δεν φοβόμαστε»

Ο Βαγγέλης Μάντζαρης ήταν ο μεγάλος άτυχος της φετινής σεζόν, αφού η ατυχία του… χτύπησε την πόρτα και τον καθήλωσε στα «πιτς». O 23χρονος διεθνής γκαρντ του Ολυμπιακού είναι πάντα δίπλα στην ομάδα του και με τον τρόπο του βοηθάει τους πρωταθλητές Ευρώπης στην προσπάθειά τους για να διατηρήσουν τα σκήπτρα τους.

Ο Βαγγέλης Μάντζαρης εξομολογήθηκε στο superbasket.gr πως «νιώθω περίεργα. Χαίρομαι πάρα πολύ για την ομάδα μου, αλλά

συγχρόνως στενοχωριέμαι που δεν μπορώ να βοηθήσω. Οι τίτλοι κρίνονται στο τέλος. Χάνω τα καλύτερα δυστυχώς». Πάνω απ’ όλα, όμως, βάζει την ομάδα του. «Δεν πειράζει που δεν θα μαρκάρω, όπως στον τελικό της Πόλης, τον Τεόντοσιτς. Τα παιδιά ξέρουν τι πρέπει να κάνουν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο «ερυθρόλευκος» γκαρντ, ο οποίος τον περασμένο Μάιο είχε «βραχυκυκλώσει» τον Σέρβο άσο της ΤΣΣΚΑ.

Παράλληλα, ο Βαγγέλης Μάντζαρης σημείωσε πως «η περσινή ήταν μια τεράστια επιτυχία. Δεν το περίμενε κανείς από εμάς και πετυχαίναμε όλες τις ομάδες ανυποψίαστες. Φέτος όλοι μας περιμένουν στην γωνία, θέλουν να νικήσουν τον πρωταθλητή και να αποδείξουν πως είναι καλύτεροι από εμάς. Παρόλα αυτά, όμως, εμείς προκριθήκαμε στο φάιναλ φορ και πάμε στο Λονδίνο με αξιώσεις για να κερδίσουμε. Δεν πάμε απλά για να παραβρεθούμε. Πάμε για το κάτι παραπάνω. Φέτος θα είναι πιο δύσκολο, γιατί μετά όσα έγιναν πέρσι, η ΤΣΣΚΑ θα είναι πιο συγκεντρωμένη και θα μας περιμένει στην γωνία. Μπορεί αυτό, όμως, να της γυρίσει μπούμερανγκ. Δεν έχουμε να φοβηθούμε κανέναν, αρκεί να είμαστε έτοιμοι και τα παιδιά να δώσουν το 100% των δυνατοτήτων τους».

Σε περίπτωση που οι Πειραιώτες «ρίξουν» στο «καναβάτσο» τους Μοσχοβίτες αυτό «θα είναι ακόμη απόδειξη πως ό,τι πετύχαμε πέρσι το αξίζαμε. Εμείς δεν έχουμε άγχος και πίεση, διότι είναι πολύ δύσκολο να κατακτήσεις δύο συνεχόμενες φορές την Ευρωλίγκα. Για την ΤΣΣΚΑ, όμως, τα πράγματα είναι διαφορετικά, διότι αν χάσει δεύτερη φορά από εμάς, το καλοκαίρι μπορεί να είναι πολύ διαφορετικό για εκείνη. Αυτό μπορεί να λειτουργήσει θετικά για εμάς».

Η ομάδα του Ετορε Μεσίνα φαίνεται να είναι το φαβορί. Ο Ολυμπιακός, όμως, έχει καρδιά, ψυχή κι έχει αποδείξει πώς να φέρνει… τούμπα τα προγνωστικά. «Η ΤΣΣΚΑ μπορεί έχει ένα προβάδισμα και είναι πιο πλήρης ομάδα από εμάς. Τα λεφτά και το μπάτζετ δεν παίζουν, όμως, στο παρκέ. Μπορεί να σε λένε Μάντζαρη και να παίζεις για ΛεΜπρόν και να σε λένε Τζόρνταν και να παίζεις για Μάντζαρη. Σημασία έχει πώς παίζεις στο παρκέ. Αυτό το αποδείξαμε και πέρσι, όταν παίζαμε εναντίον ομάδων εκατομμυρίων και πήραμε το ευρωπαϊκό με τους πιτσιρικάδες. Εχει ένα μικρό προβάδισμα η ΤΣΣΚΑ, αλλά σε έναν αγώνα όλα γίνονται», ήταν τα λόγια του Βαγγέλη Μάντζαρη, ο οποίος μας εξήγησε πού πρέπει να «χτυπήσει» ο Ολυμπιακός:

«Στην ταχύτητα. Αν πάμε σε σετ παιχνίδι θα μας σκοτώσουν, γιατί είναι πολύ δυνατοί. Εχουν πολύ ψηλά κορμιά. Ο Κριάπα κάνει τα πάντα και λειτουργεί σαν δεύτερο πλεϊμέικερ. Ο Καούν και ο Κρστιτς είναι πολύ δυνατοί. Αν βρεθεί σε καλή βραδιά ο Τεόντοσιτς, είναι ικανός να σε σκοτώσει ενώ ο Ουίμς είναι παίκτης επιπέδου ΝΒΑ. Αν πάμε σε σετ παιχνίδι θα έχουμε μεγάλο πρόβλημα. Πρέπει να παίξουμε καλή άμυνα και να τρέξουμε».

Φυσικά, ο Βαγγέλης Μάντζαρη, δεν ξέχασε τον κόσμο των πρωταθλητών Ευρώπης, ο οποίος «αντιλαμβάνεται πως ό,τι πετύχαμε πέρσι δεν ήταν ένα πυροτέχνημα και πως δίκαια είμαστε στις τέσσερις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης, αλλά και οι φίλαθλοι απέδειξαν πως είναι δίπλα μας και μας στηρίζουν. Στο τελευταίο παιχνίδι με την Εφές το γήπεδο ήταν γεμάτο. Αυτό που μπορώ να πω εκ μέρους της ομάδας, είναι πως όλοι θα προσπαθήσουν για το καλύτερο και θα δώσουν το 100% των δυνατοτήτων τους για να τους κάνουν υπερήφανους. Οσοι μπορέσουν να μας ακολουθήσουν καλώς. Για όσους δεν μπορέσουν δεν θα έχουμε πρόβλημα. Αντιλαμβανόμαστε πως οι καιροί είναι πολύ δύσκολοι και πως το Λονδίνο αποτελεί έναν πολύ ακριβό προορισμό. Είναι πολύ σημαντικό να μας δίνουν την στήριξή τους ακόμα κι από την Ελλάδα».

Keywords
Τυχαία Θέματα