ΡΩΣΙΑ | Κατσικάρης: "Χαρούμενος που επιστρέφω στη Ρωσία"

Στα χέρια του Φώτη Κατσικάρη θα βρίσκεται και τυπικά πλέον το "τιμόνι" της Εθνικής ομάδας της Ρωσίας για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, καθώς η διοίκηση της ομοσπονδίας μπάσκετ της χώρας έδωσε τη συγκατάθεσή της για την ολοκλήρωση της συμφωνίας.

"Η πρόσληψη στην εθνική Ρωσίας αποτελεί μεγάλη τιμή για μένα. Είμαι πολύ χαρούμενος που επιστρέφω στη Ρωσία, όπου έχω ήδη πολλούς φίλους. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την ηγεσία της ομοσπονδίας που με επέλεξε για τη θέση. Το ρωσικό μπάσκετ είναι σε άνοδο, όπως φάνηκε

από το χάλκινο μετάλλιο που κατέκτησε στο Λονδίνο. Στόχος μου είναι να συνεχιστεί αυτή η πρόοδος", δήλωσε ο 45χρονος προπονητής, ο οποίος τη σεζόν 2005-2006 είχε εργαστεί στη Σπαρτάκ Αγίας Πετρούπολης.

Κατά συνέπεια, ο Κατσικάρης θα τεθεί αντιμέτωπος με την Ελλάδα στο Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας, μιας και οι δύο ομάδες βρίσκονται στον ίδιο όμιλο στην πρώτη φάση.

Να σημειώσουμε ότι εξαιτίας της απαγόρευσης που υπάρχει σε προπονητές ισπανικών ομάδων να δουλεύουν ταυτόχρονα και σε Εθνικά συγκροτήματα, η ομοσπονδία μπάσκετ της Ρωσίας έχει έρθει σε συμφωνία με τη Μπιλμπάο προκειμένου να διακόπτει κάθε καλοκαίρι το συμβόλαιό της με τον Έλληνα κόουτς και στη συνέχεια να υπογράφει εκ νέου άλλο.

Keywords
Τυχαία Θέματα