ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ | Παπαδόπουλος: "Μία επιλογή: Η νίκη…"

Ο Παναθηναϊκός γύρισε θριαμβευτής από την Καβάλα, όπου η εφηβική ομάδα του "τριφυλλιού" υπό τις οδηγίες του Κώστα Παπαδόπουλου στέφθηκε πρωταθλήτρια Ελλάδας.

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού μίλησε για την πορεία της ομάδας του και μέσω της επίσημης ιστοσελίδας

των "πρασίνων" αποκάλυψε τα μυστικά της επιτυχίας.

Η συνέντευξη του Κώστα Παπαδόπουλου στο paobc.gr:

Η πορεία φαινόταν δύσκολο να ανακοπεί. Τελικά αποδείχθηκε απλά αδύνατο να ανακοπεί. Με μόλις μία ήττα όλη τη χρονιά, ο Παναθηναϊκός στέφθηκε πρωταθλητής Ελλάδας στο φινάλε του Πανελληνίου Πρωταθλήματος. Όσοι βίωσαν έστω και λίγο από κοντά αυτή την ομάδα καταλαβαίνει το γιατί. Πιο… ειδικός σίγουρα να δώσει απαντήσεις είναι ο προπονητής. Ο Κώστας Παπαδόπουλος, οι συνεργάτες του και κυρίως οι παίκτες πέρασαν ουκ ολίγες ώρες στο γήπεδο, έδωσαν ουκ ολίγους αγώνες και πανηγύρισαν τον τίτλο. Η διαδρομή δεν έχει τελειώσει ακόμη όμως… Υπάρχει μια συνέχεια…

"Να ξεκινήσουμε από το τέλος; Ολοκληρώσαμε την πορεία μας στο εφηβικό πρωτάθλημα, αλλά η ομάδα αγωνίζεται και στη Δ’ ΕΣΚΑ. Είμαστε πρώτοι και αήττητοι και ο στόχος μας είναι να ανέβουμε κατηγορία, ώστε του χρόνου να μπορούμε να δίνουμε πιο δυνατά παιχνίδια. Πιστεύω ότι η παρουσία μας και στα δύο πρωταθλήματα, αλλά και στο Κύπελλο ΕΣΚΑ μας βοήθησε πολύ, γιατί τα παιδιά πήραν πολλά παιχνίδια. Έχουμε δώσει 65 αγώνες μέχρι τώρα και αυτό φάνηκε στο παρκέ".

Η ομάδα έδειχνε πολύ «δεμένη». Ήταν σαφώς οι αγώνες, αλλά ήταν και κάτι ακόμη;

"Η ομάδα «έδεσε» μέσα από τους αγώνες, γιατί τα παιδιά κέρδισαν πολλές εμπειρίες, είχαν παραστάσεις, ενώ σε κάποια παιχνίδια πήραν χρόνο συμμετοχής παίκτες που διαφορετικά μπορεί και να μην αγωνίζονταν. Όμως με αυτόν τον τρόπο, πήραν χρόνο, κέρδισαν σε εμπειρία και τελικά βρήκαν και αυτοί το δρόμο τους αγωνιστικά και βοήθησαν όλη τη χρονιά. Πολύ σημαντικό ήταν όμως και το «δέσιμο» που είχαν τα παιδιά μεταξύ τους. Έβγαιναν μαζί, μιλούσαν μεταξύ τους πολύ, είχαν μια δυνατή σχέση, η οποία σαφώς και βοήθησε σημαντικά τελικά την ίδια την ομάδα".

Η ομάδα ξεκίνησε με τρία σχετικά πιο εύκολα παιχνίδια, για να τερματίσει την πορεία της με τα δύο θεωρητικά πιο δύσκολα. Σας επηρέασε;

"Όλοι έλεγαν ότι είχαμε το χειρότερο πρόγραμμα. Εγώ πιστεύω ότι δεν ήταν και τόσο κακό. Είχαμε τρία θεωρητικά πιο εύκολα παιχνίδια στην αρχή και πιστεύω ότι ήταν καλό, γιατί βρήκαμε τα πατήματά μας, γνωρίσαμε το γήπεδο και καταφέραμε να ρολάρουμε καλύτερα στη συνέχεια. Το μόνο δύσκολο ήταν ένα: Ότι μετά από τον αγώνα με τον Ίκαρο Καλλιθέας που ήταν αργά, θα έπρεπε να ξαναπαίξουμε σε 12 ώρες, με αντίπαλο τον Μαντουλίδη. Και ήταν όντως τα δύο πιο δυνατά παιχνίδια. Αυτό ήταν το μόνο δύσκολο, αλλά στην πράξη φάνηκε ότι το ξεπεράσαμε".

Τι έπαιξε ρόλο σε αυτό και στη γενικότερη παρουσία της ομάδας στην τελική φάση; Πολλοί έκαναν λόγο για μια «ώριμη ομάδα».

"Εδώ και τρία χρόνια ο βασικός κορμός είναι ίδιος. Τα παιδιά είχαν πολύ καλές σχέσεις, γνωρίζον
Keywords
Τυχαία Θέματα