ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ | Ιτούδης: "Ζητούμενο να τα δίνουμε όλα..."

Ο Παναθηναϊκός ξεπέρασε τελικά το εμπόδιο του Κολοσσού με 3-1, με την ήττα στο τρίτο ματς να κάνει... καλό στους "πράσινους", σύμφωνα με τον Δημήτρη Ιτούδη, ο οποίος τόνισε ότι το ταλέντο δεν αρκεί από μόνο του, αλλά το πιο βασικό είναι οι παίκτες να βγάζουν τον καλύτερό τους εαυτό στο παρκέ.

Ο άμεσος συνεργάτης του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στο τεχνικό επιτελείο του "τριφυλλιού" έγραψε στο blog που διατηρεί στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου,

όπου επισήμανε ότι οι Πρωταθλητές Ελλάδας και Ευρώπης θα δουλέψουν σκληρά αυτό το διάστημα, ώστε να είναι πανέτοιμοι για τον ημιτελικό με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ενώ παράλληλα απένειμε τα εύσημα στο εφηβικό τμήμα που κατέκτησε τον τίτλο στους Εφήβους.

"Καλησπέρα…

Επιστρέψαμε από τη Ρόδο και το απόγευμα επιστρέφουμε και στις προπονήσεις, μπαίνοντας πια στην τελική ευθεία την προετοιμασίας για το Final 4.

Η ημιτελική σειρά των play offs του πρωταθλήματος ολοκληρώθηκε, καταγράφοντας σε αυτήν μία ήττα. Νομίζω πως το γεγονός ότι χάσαμε ένα παιχνίδι από τον Κολοσσό, μας έκανε κατά κάποιο τρόπο καλό. Είχαμε μια πολύ καλή προπόνηση, ένα πολύ καλό μίτινγκ και είναι δεδομένο ότι συνειδητοποίησαν όλοι, πως αν δεν είσαι 100% εκεί στο γήπεδο, αν δεν είσαι ψυχή τε και σώματι δεν μπορείς να πετύχεις αυτό που θες. Ακόμη κι αν είσαι καλύτερος στους αριθμούς, ακόμη κι αν το σύστημα αξιολόγησης σε δείχνει καλύτερο, όπως έγινε με εμάς στον τρίτο αγώνα που χάσαμε, το ζητούμενο είναι να δίνεις τον καλύτερό σου εαυτό στο παρκέ... Αυτό έκανε και ο Κολοσσός Ρόδου όχι μόνο τώρα, αλλά στη διάρκεια όλης της χρονιάς. Γι’ αυτό είχε αυτή την πορεία. Δεν κερδίζεις μόνο με τους αριθμούς.

Προπονητικά, κλείσαμε έναν κύκλο μετά την ολοκλήρωση αυτών των έξι αγώνων σε 12 μέρες, με ταξίδια ενδιάμεσα, γιατί είχαμε και στην προημιτελική φάση ταξίδι για να αντιμετωπίσουμε τον Άρη. Δώσαμε ρεπό στους παίκτες μετά το τέταρτο παιχνίδι και σήμερα το απόγευμα επιστρέφουμε στις προπονήσεις και αρχίζουμε την προετοιμασία για το Final 4. Το ευχάριστο είναι πως τις μέρες που η ομάδα ήταν στη Ρόδο, ο Μάικ Μπατίστ έκανε το ατομικό πρόγραμμα που του είχε αφήσει ο γυμναστής, ο Σάββας Αρώνης, πήγε καλά και πλέον περιμένουμε τα αποτελέσματα της μαγνητικής που θα μας πει αν είναι έτοιμος να επιστρέψει κανονικά στις προπονήσεις. Άλλο ιδιαίτερο πρόβλημα δεν είχαμε. Ο Μάριτς είχε «γυρίσει» λίγο τον αστράγαλό του στην προπόνηση που κάναμε στο «Βενετόκλειο», αλλά όπως είδατε αγωνίστηκε την επόμενη μέρα, δεν ήταν κάτι σοβαρό.

Θα χρησιμοποιήσουμε αυτή την περίοδο για μια μίνι προετοιμασία για την ομάδα. Θα πρέπει να δουλέψουμε με αρκετή ένταση μέσα σ’ αυτή την εβδομάδα που μεσολαβεί, αλλά και με αρκετή τακτική ενόψει των αγώνων του Final 4. Μιλήσαμε στους παίκτες αυτές τις μέρες με αφορμή τις αναμετρήσεις με τον Κολοσσό. Είπαμε πως σε κάθε παιχνίδι δείχνεις τις δυνατότητες και τις αδυναμίες σου, αλλά από εκεί και πέρα χρειάζεται δουλειά. Και μερικές φορές το υποσυνείδητο ίσως να λειτουργεί ισχυρότερα από το συνειδητό. Το γεγονός ότι νική

Keywords
Τυχαία Θέματα