ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ | Μπατίστ: "Ίσως το τελευταίο μου..."

Αβέβαιο είναι το μέλλον του Μάικ Μπατίστ στον Παναθηναϊκό και την επόμενη σεζόν, καθώς όπως δήλωσε ο ίδιος το ματς της Τετάρτης στο ΟΑΚΑ κόντρα στον Ολυμπιακό ίσως ήταν το τελευταίο εντός έδρας της καριέρας του με το τριφύλλι στο στήθος και τόνισε πως γι' αυτό το λόγο δεν ήθελε με τίποτα να χάσει.

Ο Αμερικανός σέντερ παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα "SportDay" για την τελευταία μονομαχία με τους "ερυθρόλευκους" στο

ΣΕΦ που θα κρίνει τον τίτλο, ενώ ανέλυσε και τις διαφορές των δύο ομάδων.

-Όταν όλα τελείωσαν την Τετάρτη, δεν υπήρχε ένας που να μην είπε τα καλύτερα για σένα.
"Ηταν το τελευταίο εντός έδρας ματς της χρονιάς. Ίσως ήταν το τελευταίο εντός έδρας ματς της καριέρας μου, με τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Ποιος ξέρει τι θα γίνει; Το μόνο σίγουρο ήταν πως δεν ήθελα να χάσω στο γήπεδό μου. Θα ήθελα να δώσω ένα καλό παιχνίδι για να με θυμάται ο κόσμος, αν είναι τελικά το τελευταίο μου".

-Είχες όντως παρακολουθήσει στην TV το πέμπτο ματς του 1999;
"(χαμόγελα) Ναι, είναι αλήθεια. Το παρελθόν, όμως δεν παίζει κανένα ρόλο. Κοιτάζουμε το τώρα και το πώς θα πρέπει να παλέψουμε. Η τότε ομάδα του Παναθηναϊκού είχε νικήσει στο ΟΑΚΑ, είχε την πίστη ότι θα κάνει το ίδιο και στο ΣΕΦ και το έκανε. Αν πάμε να κάνουμε το ίδιο, πιθανότατα να πάρουμε το πρωτάθλημα. Ως Μάικ, πάω στο ΣΕΦ για να νικήσω. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες για το πώς παίζουμε μέχρι τώρα και αν νιώθουμε κουρασμένοι. Άλλωστε μπροστά μας θα έχουμε ένα ολόκληρο καλοκαίρι για ξεκούραση. Θα ρίξω το σώμα μου στο παρκέ και θα προσπαθήσω να αγωνιστώ όπως σε αυτό το ματς".

-Μπορείς να μοιραστείς μαζί μας τις τελευταίες σκέψεις σας, πριν βγείτε στο παρκέ του ΟΑΚΑ, το απόγευμα της Τετάρτης;
"Δεν θα σου κρύψω ότι ήμασταν λίγο νευρικοί. Ηταν άλλωστε η τελευταία μας ευκαιρία. Γιατί δεν θέλεις να χάσεις το πρωτάθλημα, μέσα στο "σπίτι" σου, εκεί δηλαδή όπου το έχεις κατακτήσει τόσες φορές. Πέρασαν διάφορα από το μυαλό μας. Για αυτό και όπως είδατε, στο ξεκίνημα ήμασταν λίγο νευρικοί. Είμαστε άνθρωποι με συναισθήματα, όχι ρομπότ. Βέβαια, στο τέλος νιώσαμε ευτυχισμένοι για τη νίκη. Αυτή η ευτυχία φυσικά και έχει όριο, γιατί υπάρχει ένας ακόμα αγώνας, στο ΣΕΦ, όπου θα κριθεί ο πρωταθλητής. Έχουμε την ευκαιρία λίγο να ξεκουραστούμε και να δουλέψουμε πολύ καλά σε όλα τα στοιχεία του παιχνιδιού μας, ώστε να είμαστε έτοιμοι. Για παράδειγμα, πρέπει να δουλέψουμε τα σουτ, γιατί έχουμε χάσει αρκετά, όπως και να βελτιωθούμε στο κομμάτι της επιθετικής άμυνας, όταν δεν έχουμε αρκετή ενέργεια. Να καταφέρουμε δηλαδή, να βάλουμε εύκολα καλάθια και να φέρουμε τον αντίπαλο σε δύσκολη θέση. Εν κατακλείδι, πρέπει να παλέψουμε για άλλη μια μέρα και στο τέλος θα δούμε τι κάναμε".

-Ποιο στατιστικό στοιχείο έκανε τη διαφορά;
"Τα ριμπάουντ ήταν το κατ' εξοχήν στοιχείο της νίκης. Ήμασταν οι κυρίαρχοι και αυτό έκανε τη διαφορά, σε σχέση με τα παιχνίδια στην έδρα του Ολυμπιακού, όπου είχαμε πρόβλημα. Όλοι όσοι αγωνιστήκαμε, πολεμήσαμε για να πάρουμε τα
Keywords
Τυχαία Θέματα