ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ | Μπατίστ: "Αν αμφιβάλεις, μείνε σπίτι σου"

Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει την Κυριακή (27/05, 19:00) στο ΣΕΦ τον Ολυμπιακό στον τρίτο αγώνα της σειράς των τελικών και ο Μάικ Μπατίστ έστειλε μήνυμα νίκης ενόψει της "αιώνιας" αναμέτρησης.

Παράλληλα, ο "Iron" Mike εξήγησε το τρικ που έκανε ώστε να ξεσηκώσει τους φιλάθλους στον δεύτερο τελικό,

ενώ δεν έκρυψε την πίστη στις δυνατότητες του Παναθηναϊκού.

Αναλυτικά τα όσα έγραψε ο Μάικ Μπατίστ στο paobcblog.gr:

"Καλησπέρα σε όλους σας…

Μιλάμε λίγες ώρες πριν από την απογευματινή μας προπόνηση, μία μέρα πριν από τον τρίτο τελικό. Πήραμε τη νίκη στον δεύτερο στο ΟΑΚΑ και πολλοί είναι αυτοί που με ρωτάνε ή αναφέρονται στον τρόπο με τον οποίο βγήκα στο παρκέ στο δεύτερο ημίχρονο. Δεν ξέρω… Φαινόταν σαν να έπρεπε κάποιος να κάνει κάτι, είτε από εμάς τους παίκτες, είτε από τον κόσμο. Για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα, στο ΟΑΚΑ ήταν λες και γινόταν… κηδεία. Ησυχία… Το πρώτο ημίχρονο ήταν πολύ ήσυχο. Δεν νιώθαμε ότι παίζαμε στο ΟΑΚΑ, το οποίο είναι από τα πιο δύσκολα γήπεδα για να παίξει ένας αντίπαλος. Ένιωσα λοιπόν ότι έπρεπε να κάνουμε κάτι για να αλλάξει αυτό και η ευκαιρία δόθηκε με αυτό το μομέντουμ που φάνηκε να έχουμε με το τρίποντο του Καϊμακόγλου, το δίποντο και μετά με το δικό μου κάρφωμα. Απλά ήθελα να δω τον κόσμο να ενεργοποιείται, να παίρνει μέρος στον αγώνα και λειτούργησε…

Βγήκα στο παρκέ μετά το πρώτο ημίχρονο έτοιμος, αλλά θέλαμε και τη συμμετοχή του κόσμου. Είναι κάτι που χρειαζόμουν, να νιώσω την ενέργεια που ξέρω ότι μπορεί να μας δώσει η εξέδρα. Γι’ αυτό και πήγα απευθείας στον κόσμο με το που βγήκα στο παρκέ για το δεύτερο μισό. Όπως είπα, όλα ήταν πολύ ήσυχα για ένα τέτοιο παιχνίδι. Και μπορώ να σας πω από τώρα ότι για το επόμενο εντός έδρας παιχνίδι μας θέλουμε ο κόσμος, εσείς, να είστε όσο το δυνατόν πιο θορυβώδεις γίνεται, έτσι ώστε όλα να γίνουν πιο δύσκολα για τους αντιπάλους μας. Από το πρώτο δευτερόλεπτο ως το τελευταίο, γιατί ξέρω πως μπορεί να γίνει το ΟΑΚΑ, πόσο μπορείτε εσείς να μας βοηθήσετε ουσιαστικά.

Στο πρώτο ημίχρονο ήταν δύσκολο να βρούμε ρυθμό. Δόθηκαν πολλά φάουλ και πραγματικά δεν μπορούσαμε να βρούμε ρυθμό επιθετικά, αλλά ούτε και αμυντικά. Στο τρίτο δεκάλεπτο αφήσαμε την άμυνα να οδηγήσει την επίθεσή μας, γιατί αυτό είναι που πρέπει να κάνεις σε παιχνίδια όπως αυτό. Αν η επίθεση δεν λειτουργεί όπως θα ήθελες, τότε υπάρχει ένα άλλο κομμάτι του παιχνιδιού από το οποίο μπορείς να βρεις το ρυθμό σου και αυτό είναι άμυνα. Οπότε πιέσαμε, τους οδηγήσαμε σε λάθη, φτάσαμε σε καρφώματα, ευστοχήσαμε σε σουτ τριών πόντων, βρήκαμε εύκολα καλάθια και όλα αυτά μας βοήθησαν να πάρουμε μια μεγάλη διαφορά. Στη διάρκεια του ημιχρόνου ο Ομπράντοβιτς μας μίλησε. Μας είπε «πρέπει να βγείτε έξω και να παλέψετε λίγο περισσότερο». Όχι ακριβώς με αυτά τα λόγια, αλλά το σημαντικό είναι ότι μας έδωσε την ενέργεια που χρειαζόταν για να κάνουμε αυτό που πρέπει.

Το κλειδί για το θετικό αποτέλεσμα δεν ήταν άλλο από την άμυνα. Κοψίματα, κλεψίματα, ριμπάο
Keywords
Τυχαία Θέματα