ΚΑΒΑΛΙΕΡΑΤΟΣ | Η βραδιά του Μάντζαρη και η υπομονή του Κατσίβελη...

Ο Βαγγέλης Μάντζαρης δεν ήταν ο κορυφαίος του Ολυμπιακού απέναντι στην Μπάγερν... Για πολλούς λόγους, όμως, η τελευταία βραδιά του Οκτώβρη ήταν ιδανική. Γιατί χρειαζόταν πάρα πολύ μια τόσο σπουδαία εμφάνιση.

Δεν είναι εύκολο για έναν παίκτη να επανέλθει σε φουλ φόρμα μετά από σοβαρό τραυματισμό. Δεν είναι θέμα υγείας, αλλά ρυθμού και ο Μάντζαρης "ψαχνόταν" από την αρχή της σεζόν. Ουσιαστικά γι αυτό έχασε τη θέση του στην

πρώτη - και όχι βασική - πεντάδα, ποτέ όμως δεν έπαψε να τον εμπιστεύεται ο Μπαρτζώκας. Παρότι έβλεπε τον 23χρονο γκαρντ να μην είναι ο εαυτός του.

Ο Μάντζαρης, λοιπόν, έκανε τρία ρεκόρ καριέρας στην Ευρωλίγκα απέναντι στην Μπάγερν, σε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια του με τον Ολυμπιακό στο επιθετικό κομμάτι. Οι 12 πόντοι και οι 6 ασίστ είναι οι κορυφαίες επιδόσεις, όπως και το 15 στη βαθμολόγηση, για έναν πλέι μέικερ που κάνει πολλές δουλειές στο παρκέ. Οι περισσότερες δεν αποτυπώνονται στη στατιστική, τώρα όμως είχαν και αποδείξεις μέσω των αριθμών... Και τα 4/5 τρίποντα ήταν σημαντικά, ειδικά το τελευταίο που φαινομενικά έμοιαζε να γέρνει την πλάστιγγα. Αν έβαζε και τις δύο βολές ο Μάντζαρης θα άγγιζε το τέλειο, αλλά οι βολές ήταν γενικά πρόβλημα για τον Ολυμπιακό... Οχι μόνο για έναν παίκτη...

Εννοείται πως δεν "καθάρισε" μόνο ο Μάντζαρης... Ομως ο Λοτζέσκι είναι σταθερός και έχουν γίνει πολλές αναφορές γι αυτόν. Ο Σλούκας το ίδιο, αν και υπάρχει ένα στατιστικό διαφορετικό σε σχέση με τις προηγούμενες σεζόν. Οι σχεδόν 5 ασίστ που μοιράζει ανά ματς και απαντούν σε όσους δεν τον θεωρούν δημιουργικό. Ο Πρίντεζης έκανε το καλύτερο φετινό του παιχνίδι με τα 8 ριμπάουντ που μαζεύει κατά μέσο όρο, λένε πολλά... Ο δε Ντάνστον, αν συνεχίσει έτσι, θα κάνει σύντομα τον Χάινς να ξεχαστεί. Το 33 στη βαθμολόγηση, μιλάει από μόνο του. Και ο Κάιλ 25 είχε στην Πόλη, αλλά η ΤΣΣΚΑ έχασε με 26 πόντους διαφορά από την Φενέρ.

ΥΓ.: Τρίτο παιχνίδι της Ευρωλίγκα που ο Κατσίβελης δεν χρησιμοποιήθηκε καθόλου. Μετά από μια γεμάτη σεζόν σε Α1 και Ευρωλίγκα (έπαιξε 22 ματς), με μια κλήση στην Εθνική που παραλίγο να συνδυαστεί με συμμετοχή στη 12αδα, όλα έμοιαζαν ιδανικά για τον 22χρονο. Ομως ο Ολυμπιακός είναι γεμάτος φέτος στα γκαρντ και έχει και τον Λοτζέσκι να παίζει στο "2"... Πεδίο δράσης δεν υπάρχει για τον Δημήτρη, όμως αυτό συμβαίνει τον Οκτώβρη... Η σεζόν είναι πραγματικά μεγάλη και είναι σίγουρο ότι ο Κατσίβελης θα βρει χώρο και χρόνο... Αρκεί να έχει υπομονή και να διαχειριστεί σωστά αυτή την από κάθε άποψη δύσκολη κατάσταση που βιώνει.

Keywords
Τυχαία Θέματα