ΑΡΗΣ | Τσαλδάρης: "Περίεργη η φετινή πορεία"

Στα σκαμπανεβάσματα που είχε φέτος ο Άρης στην απόδοσή του, στάθηκε ο Δημήτρης Τσαλδάρης, τονίζοντας πως αν η ομάδα έβρισκε από νωρίς το καλό της πρόσωπο και δεν είχε αποχωρήσεις και τραυματισμούς, τότε θα μπορούσε να κάνει μια καλύτερη πορεία τόσο σε Ελλάδα όσο και σε Ευρώπη.

Ο Έλληνας γκαρντ ο οποίος έπαιξε καταλυτικό ρόλο στο διπλό στην έδρα του Ηλυσιακού με τους 25 πόντους που σημείωσε, παραχώρησε ραδιοφωνική συνέντευξη στον Αρης

Fm 92,8, όπου έκανε ένα μίνι απολογισμό της τρέχουσας σεζόν για τους κίτρινους, ενώ παράλληλα μίλησε και για το κλίμα που επικρατεί στο σύλλογο, αλλά και γενικότερα στο μπάσκετ.

Για την αναμέτρηση με τον Ηλυσιακό: "Όταν δεν σκοτώνεις από την αρχή μια ομάδα, ειδικά όταν προηγείσαι με δεκαεννέα πόντους, τότε δίνεις στον αντίπαλο τη δυνατότητα να αποκτήσει αυτοπεποίθηση και σε συνδυασμό με την έδρα, να προσπαθήσει να ανατρέψει το σκορ".

Σχετικά με τον στόχο της ομάδας να πετύχει την είσοδο της στην πρώτη εξάδα: "Έχουμε αποφασίσει να βλέπουμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Μένουν τέσσερις αγώνες. Αυτό που κοιτάμε είναι το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ. Δεν κοιτάμε τι κάνουν οι αντίπαλοί μας αλλά το τι κάνουμε εμείς".

Για τη φετινή πορεία του Άρη σε ελληνικό πρωτάθλημα και Eurocup: "Η φετινή πορεία του Άρη ήταν λίγο περίεργη. Αν το χωρίσουμε σε Ελλάδα και Ευρώπη μπορώ να πω ότι στην Ευρώπη κάναμε αυτό που έπρεπε να κάνουμε. Περάσαμε τον πρώτο γύρο και πιστεύω ότι αν δεν ήμασταν άτυχοι και δεν είχαμε κάποιες ελλείψεις θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει κάτι παραπάνω.

Στο ελληνικό πρωτάθλημα χάσαμε κάποια παιχνίδια στο τέλος. Άργησε να βρεθεί χημεία, βρήκαμε αλλά μετά ήρθαν τραυματισμοί, ελλείψεις. Όλα αυτά κάνουν δύσκολο το έργο μίας ομάδας. Τώρα κοιτάμε το σήμερα και το μέλλον και είμαστε σε πολύ καλό δρόμο. Όσο για μένα είχα κάποιες ατυχίες αλλά θέλω να πιστεύω ότι θα είμαι υγιής από εδώ και πέρα και θα βοηθήσω όσο μπορώ".

Αναφορικά με το ρόλο που παίζει η πολύτιμη προσφορά εμπειρίας προς τους νεαρότερους παίκτες της ομάδας, από τον ίδιο, τον Χρήστο Ταπούτο και τον Ντέιβις: "Η αλήθεια είναι πως παίζει πολύ μεγάλο ρόλο. Δεν έχουμε αρκετά παιδιά έμπειρα στην ομάδα. Αυτό που έχουμε όμως είναι παιδιά που θέλουν να διακριθούν, που θέλουν να παίξουν, που έχουν στόχους. Θέλω να πιστεύω ότι με τη βοήθεια τη δική μου, του Χρήστου, του Μπου αλλά και του Δημήτρη Βεργίνη που παρά το νεαρό της ηλικίας του έχει αρκετή εμπειρία από παιχνίδια, δίνεται βοήθεια προς τα νεαρότερα παιδιά".

Για το αγώνα του Αρη με τον ΠΑΟΚ την προσεχή Τετάρτη (14/3,19:00): "Σε ένα ντέρμπι οι ισορροπίες είναι πολύ λεπτές. Μπορεί να έχεις κάνει τα πλάνα σου και μία λεπτομέρεια στα χαλάει. Εμείς θα προετοιμαστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα και όπως τη βλέπω την ομάδα τόσο διψασμένη να κερδίσει και να διακριθεί νομίζω ότι θα έχουμε όλα τα απαραίτητα στοιχεία για να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι".

Για το κλίμα ομόνοιας που επικρατεί στην ομάδα κόντρα στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ΚΑΕ Άρης και το ελληνικό μπάσκετ ευρύτερ

Keywords
Τυχαία Θέματα