ΑΡΗΣ | Τσαλδάρης... is back!

Με τον Δημήτρη Τσαλδάρη να αποδεικνύει πόσο καταλυτικός είναι στην απόδοση της ομάδας, ο Άρης επικράτησε του Ηλυσιακού με 74-79 και πήρε σημαντική βαθμολογική ανάσα.

Ο Άρης μπήκε από το πρώτο κιόλας δεκάλεπτο, "ζεστός" στο παρκέ και με ένα σερί 8 πόντων μπήκε από νωρίς σε θέση οδηγού κάνοντας το 2-10 στο τέταρτο λεπτό. Δύο λεπτά αργότερα, ο Ηλυσιακός μείωσε με καλάθι του Χατζή σε 8-12 αλλά οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να σκοράρουν και αύξησαν και πάλι την διαφορά,

που έφτασε στους 14 πόντους στο τέλος του δεκαλέπτου.

Στον ίδιο ρυθμό συνεχίστηκε και το δεύτερο δεκάλεπτο, με την ομάδα του Βαγγέλη Αλεξανδρή να μην μπορεί να απειληθεί από τους γηπεδούχους, που δυσκολεύονταν στην επίθεση. Με οδηγό τον Δημήτρη Τσαλδάρη, ο Άρης διατηρούσε την διαφορά σε διψήφιο αριθμό πόντων και πήγε στα αποδυτήρια στο ημίχρονο με τον πίνακα του σκορ να δείχνει 28-45 υπέρ του.

Στην επανάληψη δεν άλλαξαν πολλά πράγματα, με τον Άρη να φτάνει στο 22' την διαφορά και στους 18 πόντους (31-49) με δύο βολές του Γιώργου Μπόγρη. Τον δρόμο του Τσαλδάρη πήρε και ο Σαμ Μόλντροου που με 13 πόντους μέχρι εκείνο το σημείο, ήταν από τους βασικούς "εκτελεστές" των φιλοξενούμενων.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο όμως και με ένα σερί 9 πόντων με την έναρξη της περιόδου, ο Ηλυσιακός μείωσε την διαφορά σε 55-60, πανικοβάλοντας τον Βαγγέλη Αλεξανδρή που ζήτησε αμέσως τάιμ άουτ για να "ξυπνήσει" τους παίκτες του. Η ομάδα του Κώστα Φλεβαράκη έφτασε και στο -2 (60-62) στο 33' αλλά ο Δημήτρης Τσαλδάρης με καθοριστικά καλάθια έβαλε και πάλι τον Άρη σε θέση οδηγού και στο 36' το σκορ ήταν 65-70 υπέρ της ομάδας του. Τα τελευταία δευτερόλεπτα όμως το παιχνίδι έγινε "θρίλερ" καθώς 15" πριν από την λήξη, ο Ματαλόν έκανε το 72-74 και ο Άρης είδε τον αντίπαλο να τον απειλεί. Αμέσως έγινε το 72-76 από τον Μπόγρη και έπειτα το 74-76 με καλάθι του Τόμπσον. Ο Άρης όμως ήταν πιο ψύχραιμος και έφυγε με το ροζ φύλλο αγώνα από τα Ιλίσια με τον Ντέιβις να διαμορφώνει το τελικό 74-79.

Παρά την ήττα της ομάδας του, ο Νίκος Χατζής πέτυχε όμως ένα ιστορικό ρεκόρ καθώς μαζί με την σημερινή, συμπλήρωσε 500 συμμετοχές στην Α1 και βρέθηκε πίσω από τον Νίκο Μπουντούρη, που μετράει 509 συμμετοχές και βρίσκεται στην πρώτη θέση της σχετικής λίστας.

Δεκάλεπτα:12-26, 28-45, 46-60, 74-79

Σε λίγο περισσότερα...

Keywords
Τυχαία Θέματα