Α2 | Προλαβαίνει να χάσει την άνοδο ο Απόλλωνας;

Τέσσερις αγωνιστικές απομένουν για το φινάλε της Α2 κατηγορίας και το ενδιαφέρον στην κορυφή αναθερμάνθηκε κάπως μετά τις «γκέλες» του Απόλλωνα Πάτρας με τους Κηφισιά, ΑΕΚ και Ικαρους Σερρών να κάνουν «τρελά όνειρα» για την υπέρβαση.

Το Superbasket έβαλε κάτω όλα τα σενάρια ισοβαθμιών αλλά και των αγωνιστικών που απομένουν και σας παρουσιάζει τις πιθανότητες που έχει κάθε ομάδα για το δεύτερο εισιτήριο πίσω από την Ελευσίνα.

Απόλλων Π. (44β)
Πέραμα

(εντός)
Πανερυθραϊκός (εκτός)
Παγκράτι (εντός)
ΟΦΗ (εκτός)

Οι τρεις ήττες του Απόλλωνα στα τέσσερα τελευταία ματς έδωσαν νέο ενδιαφέρον στην μάχη για τη δεύτερη θέση που οδηγεί στην Α1 κατηγορία και οι Μελανόλευκοι που μέχρι πριν έναν μήνα έκαναν τα πλάνα τους για τα «μεγάλα σαλόνια» νιώθουν πάλι την πίεση των ομάδων που τους ακολουθούν. Πάντως, κρατάνε γερά στα χέρια τους την τύχη τους αφού χρειάζεται μια μαζική αυτοκτονία για να μην ανέβουν. Με απλά μαθηματικά ο Απόλλων ψάχνει τρεις νίκες στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια με αντιπάλους που είναι χαμηλά στη βαθμολογία αλλά έχουν κίνητρο για βαθμούς. Αν ο Απόλλων κάνει λιγότερες από τρεις νίκες, τότε θα πρέπει να αποφύγει την ισοβαθμία ή τις ισοβαθμίες με τη Νέα Κηφισιά που τον έχει στο συνολικό γκολ αβερέιτζ (από μία νίκη με πέντε πόντους η κάθε ομάδα).

Νέα Κηφισιά (42β)
Παγκράτι
ΟΦΗ*
Πιερικός Αρχ.
ΑΕΚ*

Ξύπνησε αλλά λίγο αργά το συγκρότημα του Ηλία Παπαθεοδώρου, το οποίο κάνει μια μεγάλη αντεπίθεση για να προλάβει το τρένο για την Α1. Ο κακός πρώτος γύρος και η έλλειψη γνώσης για την κατηγορία μάλλον στοίχισε στην ομάδα των βορείων προαστίων που πάντως κυνηγάει το θαύμα με τις όποιες πιθανότητες της αναλογούν. Η Κηφισιά περιμένει τουλάχιστον δύο ήττες του Απόλλωνα και η ίδια να περάσει από δύο δύσκολες έδρες (Ηράκλειο, Ζωφριά) για να ελπίζει. Αν γίνει αυτός ο συνδυασμός τότε αυτόματα μετατρέπεται σε μεγάλο φαβορί αφού ευνοείται στην ισοβαθμία με τους Πατρινούς λόγω του συνολικού γκολ αβερέιτζ - κάτι ήξεραν οι Κηφισιώτες στα τελευταία ματς που σκότωναν τους αντιπάλους τους με 30άρες (Ελευσίνα, Πανερυθραϊκός) – ενώ έχει κερδίσει δύο φορές τις Σέρρες και πιθανόν και την ΑΕΚ (αν πάρει το διπλό στη Ζωφριά). Οπότε σε οποιαδήποτε ισοβαθμία θα είναι από πάνω!

Ίκαροι Σερρών (42β)
Ελευσίνα*
Ερμής Λαγκαδά
Πέραμα
Πανερυθραϊκός*

Οι Σέρρες πληρώνουν τη μεγάλη κοιλιά που έκαναν μετά τα μισά του πρώτου γύρου όταν έχασαν πέντε σερί αγώνες. Έκτοτε συνήλθαν αλλά οι τραυματισμοί βασικών παικτών και η έλλειψη βάθους δεν τους επέτρεψαν να κυνηγήσουν με συνέπεια την άνοδο. Προσπαθούν έστω και την ύστατη στιγμή για την υπέρβαση αλλά δύσκολα θα τα καταφέρουν αφού έχουν ένα πολύ δύσκολο ματς στην Ελευσίνα και θα πρέπει μεταξύ άλλων να περιμένουν τρεις γκέλες του Απόλλωνα Πάτρας (υστερούν στην ισοβαθμία) και άλλες τόσες της Κηφισιάς από την οποία έχουν χάσει δύο φορές φέτος. Δύσκολα πράγματα…

ΑΕΚ (42β)
Λαύριο*
Δόξα Λευκάδας
Αμύντας*
Νέα Κηφισιά

Οι πολλές

Keywords
Τυχαία Θέματα