Α ΕΣΚΑ | Ενεζλης: "Ο Σπόρτιγκ είναι το πρώτο φαβορί για την άνοδο"

Ο Σπόρτιγκ μετρά πλέον έντεκα νίκες και μόλις μία ήττα μετά από την άνετη επικράτησή του απέναντι στα Μελίσσια και μιλώντας στο superbasket.gr ο Αντώνης Ενεζλης μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον προπονητή του, Αλέξη Καρατζά και τόνισε ότι η ομάδα του είναι το φαβορί για την άνοδο.

Ο Αντώνης Ενεζλης ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του, καθώς σημείωσε 23 πόντους στη νίκη του Σπόρτιγκ απέναντι στα Μελίσσια (81-62) για την 12η στροφή της Α’ ΕΣΚΑ

και μετά το τέλος της αναμέτρησης μίλησε στο superbasket.gr.

-Ποιο στοιχείο οδήγησε στην άνετη διαφορά επί των Μελισσίων;
"Η ομάδα των Μελισσίων είναι πάρα πολύ καλή ομάδα, αλλά είχαν και την απουσία του Πανάγου. Τα παιδιά της αντίπαλης ομάδας προσπάθησαν πάρα πολύ, ενώ εμείς ξεκινήσαμε μουδιασμένα. Μετέπειτα οι αντίπαλοι δεν άντεξαν να ακολουθήσουν τον ρυθμό μας, εμείς βρήκαμε τις λύσεις, μπήκαν τα καλάθια και έτσι ήρθε η διαφορά".

-Μετά και από την ήττα του Προμηθέα από τον Άρη Πετρούπολης, έχετε ένα μεγάλο προβάδισμα και όλα δείχνουν ότι η άνοδος είναι στο χέρι σας.

"Κοιτάμε ένα-ένα τα παιχνίδια και θέλουμε να είμαστε ομάδα. Μ' αρέσει να βλέπω τους συμπαίκτες μου χαρούμενους, να είμαστε ένα παρεάκι. Με τις έντεκα νίκες και την μία ήττα δεν είναι δυνατόν να μην κοιτάμε την άνοδο, είμαστε πλέον το πρώτο φαβορί. Πρέπει όμως να μείνουμε σοβαροί, να περνάμε καλά και να παίζουμε το μπάσκετ που μας δείχνει ο κόουτς. Με το ρόστερ που έχουμε πιστεύω ότι θα τα «χτυπήσουμε» όλα τα παιχνίδια".

-Πιστεύεις ότι η νίκη που πήρατε μέσα στην έδρα του Ζωγράφου, ήταν κομβική για να βρίσκεστε τώρα στο 11-1;

"Η ομάδα έχει χαρακτήρα και ο προπονητής δεν θα μας άφηνε έτσι ακόμα και αν χάναμε το συγκεκριμένο ματς. Ο κόουτς ξέρει να μας αφυπνίζει. Μετά ωστόσο από αυτό το διπλό, ξυπνήσαμε σαν ομάδα. Όταν χάνεις με 17 πόντους στο ημίχρονο και κερδίζεις τελικά μέσα στου Ζωγράφου, πιστεύεις πιο πολύ στον εαυτό σου και βλέπεις ότι μπορείς να κάνεις τα πάντα".

-Ποιό είναι το μυστικό του Σπόρτιγκ;

"Το μυστικό είναι ο προπονητής μας, ο οποίος έχει καταφέρει όλα αυτά με τις επιλογές παικτών που έκανε το καλοκαίρι. Δημιούργησε μία ομάδα από καλούς ανθρώπους και καλούς παίκτες. Είμαστε μία παρέα, ο ένας παλεύει για τον άλλο. Το κυριότερο είναι ότι δεν υπάρχουν γκρίνιες και έτσι και στις ήττες θα είμαστε συσπειρωμένοι".

-Ποια είναι τα πλάνα σας για το επόμενο ματς κόντρα στην Πεύκη;

"Η Πεύκη είναι πολύ καλή ομάδα, έχει δυνατή έδρα. Βρίσκεται ψηλά στην βαθμολογία, και σκέφτονται τα πλέι-οφ. Σε μας αρέσουν τα ματς που είναι πρόκληση. Πάμε να νικήσουμε, δεν φοβόμαστε. Δεν μας ανοίγει κανένας τις πόρτες να φτάσουμε στις νίκες".

Keywords
Τυχαία Θέματα