Final Four | Μπερτομέου: "Δικαιολογία η διαιτησία..."

Άλλοθι θεωρεί ότι ψάχνουν στους διαιτητές όποιες ομάδες χάνουν ή δεν αγωνίζονται καλά, ο Τζόρντι Μπερτομέου, ο οποίος με αυτό το σχόλιο "φωτογράφισε" τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού και τα παράπονα που έκαναν για τον ημιτελικό με την ΤΣΣΚΑ, ενώ παράλληλα "κάλυψε" τον Κώστα Ρήγα.

Στην καθιερωμένη συνάντηση του με δημοσιογράφους από όλη την Ευρώπη λίγες ώρες πριν τον μεγάλο τελικό, ο εκτελεστικός διευθυντής της Ευρωλίγκας μίλησε

για όλους και για όλα.

Αρχικά, ο Τζόρντι Μπερτομέου ρωτήθηκε για τη διαιτησία και για τα παράπονα που εκφράστηκαν από την μεριά του Παναθηναϊκού στον ημιτελικό του Final 4 με αντίπαλο την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και εκείνος απάντησε: «Οι διαιτητές είναι εκπληκτικά χρήσιμοι για πολλούς ανθρώπους και αποτελούν δικαιολογία για αυτούς που χάνουν. Ξέρω πως οι παίκτες κάνουν λάθη, οι προπονητές κάνουν λάθη και εγώ περισσότερα. Πάντα μας ενδιαφέρει να ψάχνουμε καλούς διαιτητές». Στην συνέχεια κάλυψε τον υπεύθυνο για θέματα διαιτησίας της Ευρωλίγκας, Κώστα Ρήγα, σχολιάζοντας χαρακτηριστικά, «Μη ξεχνάτε πως ό,τι συμβαίνει είναι υπό την σκέπη της FIBA που συνεργαζόμαστε πάρα πολύ καλά. Ο Κώστας Ρήγας είναι ένας σημαντικός παράγοντας και έχει βοηθήσει πάρα πολύ».

Ασφαλώς, και έπλεξε το εγκώμιο της Turkish Airlines για την μεγάλη βοήθεια που έχει προσφέρει στην διοργάνωση αλλά και για το “One team Project”. «Θέλω να ευχαριστήσω την Turkish Airlines για τον σημαντικό ρόλο που έπαιξε για να τρέξει το πρότζεκτ μας. Είναι από τις λίγες φορές που το μπάσκετ γίνεται ένα από τα σημαντικά εργαλεία για να κάνουμε κοινωνικές αλλαγές. Eίναι πάρα πολύ σημαντικό για πολλούς ανθρώπους». Στην συνέχεια πήρε τον λόγο ο γενικός διευθυντής της εταιρείας, Φαρούκ Σιζμεσίογλου, ο οποίος είπε, «Με το πρότζεκτ αυτό, χρησιμοποιούμε το μπάσκετ για να βοηθήσουμε. Ξεκινήσαμε με την Εφές η οποία επισκέφθηκε ένα σχολείο με παιδιά με ειδικές ανάγκες για να τους δώσει δώρα και να φωτογραφηθούν μαζί τους. Σε κάθε χώρα υπάρχει και μία διαφορετική ομάδα. Άλμπα, Ρεάλ, Ολυμπιακός, Αρμάνι Μιλάνο, Ουνικάχα, ΤΣΣΚΑ και Εφές ήταν φέτος και του χρόνου θα διπλασιαστούν».

Επίσης, όσον αφορά στην τεχνολογία στην διαιτησία: «θα χρησιμοποιήσουμε την τεχνολογία όσο μπορούμε κι αυτό θα το κάνουμε πάντα σε συνεργασία με την FIBA. Ήδη έχουμε πετύχει πολλά».

Αναφορικά με το Ευρωμπάσκετ και το ενδεχόμενο να διεξάγεται κάθε τέσσερα χρόνια, όπως γίνεται και στο ποδόσφαιρο, υποστήριξε, «είναι ρεαλιστικό το ενδεχόμενο να γίνεται το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κάθε τέσσερα χρόνια αντί για δύο. Υπάρχουν ακόμα κάποιες διαφορές αλλά πιστεύω πως θα βρεθεί η λύση. Μέλημα μας είναι να γίνονται ευρωπαϊκές διοργανώσεις εθνικού επιπέδου μέσα στην σεζόν γιατί το πρόγραμμα είναι ήδη γεμάτο».

Για την διανομή των εισιτηρίων του Final 4, υπογράμμισε, «δεν σκοπεύουμε να αλλάξουμε το σύστημα διανομής των εισιτηρίων. Καθαρά για λόγους ασφαλείας ο τρόπος θα μείνει ως έχει. Δεν θέλουμε να το ρισκάρουμε. Μπορεί να γίνεται όπως έγινε και πέρυσι, όταν οι φίλοι
Keywords
Τυχαία Θέματα