EURO CUP | Μούιζνιεκς: «Σέβομαι τον ΠΑΟΚ»

Η Χιμίκ πήρε τη νίκη επί του και συγχρόνως την πρόκριση για την β΄ φάση του Eurocup και ο προπονητής της, Κάρλις Μούιζνιεκς δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για την αντίδραση της ομάδας του στην αναμέτρηση με τον «Δικέφαλο».

«Και οι δύο ομάδες ήξεραν πόσο σημαντικό ήταν το παιχνίδι. Ξεκινήσαμε καλά το παιχνίδι και στην άμυνα, αλλά και στην επίθεση. Στην άμυνα ήμασταν συγκεντρωμένοι, ενώ είχαμε και καλές αποφάσεις στην επίθεση. Ο ΠΑΟΚ είναι έξυπνη

ομάδα, με έμπειρους παίκτες. Ξέρουν πώς να παίξουν στα σημαντικά ματς. Γύρισαν τον αγώνα και μπήκαν στο παιχνίδι. Είχαν πολλά νεύρα οι παίκτες μου, έκαναν πολλά λάθη και πολλές κακές επιλογές στην επίθεση, χωρίς συγκέντρωση στην άμυνα. Η κατάσταση αυτή μας οδήγησε να αλλάξουμε το παιχνίδι μας στο δεύτερο ημίχρονο και να αντιδράσουμε. Ευχαριστώ όλους τους παίκτες μου που άλλαξαν το πώς αγωνίζονταν και κατάλαβαν πώς πρέπει να παίξουμε. Δουλέψαμε σκληρά κάναμε καλές αποφάσεις στην επίθεση, πιστέψαμε ότι μπορούμε να κερδίσουμε. Σέβομαι τον ΠΑΟΚ και τον προπονητή του. Το κερδίσαμε στο τέλος και είναι πολύ σημαντικό που καταφέραμε να πάρουμε μεγαλύτερη διαφορά από αυτήν που είχαμε χάσει στη Θεσσαλονίκη», δήλωσε ο προπονητής της ουκρανικής ομάδας.

Ο Τράβις Ρομέο από την πλευρά των παικτών της Χιμίκ ανέφερε: «Το μπάσκετ είναι ένα παιχνίδι με πολλά σερί. Ξεκινήσαμε με ένα δικό μας σερί το παιχνίδι, έκαναν το δικό τους στη συνέχεια, είχαμε εμείς ένα ακόμη σερί στο δεύτερο ημίχρονο, εκεί όπου παίξαμε καλά και στην επίθεση, αλλά και στην άμυνα. Στο κατάλληλο σημείο του αγώνα είχαμε τις σωστές επιλογές και πήραμε μία πολύ σημαντική νίκη. Στο μπάσκετ είναι πολύ φυσιολογικό να δίνει οδηγίες ο προπονητής και να μην γίνονται αυτά που θέλει, όπως είναι πολύ φυσιολογικό μία ομάδα να κάνει λάθη. Το σημαντικό είναι πως αντιδράς σε αυτά τα λάθη κι εμείς στο δεύτερο ημίχρονο διορθώσαμε τα λάθη μας, κάναμε αυτό που έπρεπε, είχαμε γενικά σωστή αντίδραση στο παιχνίδι και για αυτό πήραμε τη νίκη».

Keywords
Τυχαία Θέματα