ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ | Μόνο η ποινή του Μπέγκιτς μειώθηκε

Η ποινή του Μίρζα Μπέγκιτς μειώθηκε κατά μία αγωνιστική μετά την έφεση του Ολυμπιακού, συνεπώς ο Σλοβένος θα δώσει κανονικά το παρών στην εκκίνηση του Top 16 της Ευρωλίγκα. Παραμένουν ως έχουν οι υπόλοιπες τιμωρίες.

Η Ευρωλίγκα, λοιπόν, άλλαξε μόνο ένα κομμάτι της απόφασης, το πιο ουσιαστικό όμως. Τπ ματς με τη Σιένα την Πέμπτη θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών, ο Γιώργος Πρίντεζης και ο Μενσά Μπονσού δεν είδαν την ποινή τους να διαφοροποιείται,

αλλά ο Μπέγκιτς τιμωρείται για τρεις και όχι για τέσσερις αγωνιστικές. Μάλιστα το πρόστιμο πέφτει από τα 15.000 ευρώ, στα 10.001...

Συνεπώς ο Ολυμπιακός θα αγωνιστεί και πάλι δίχως τους Πρίντεζη και Μπέγκιτς κόντρα στη Σιένα, αλλά τα προβλήματα δεν σταματούν εδώ. Ο Πέτγουεί αισθάνεται ενοχλήσεις στη μέση και δεν προπονήθηκε, ενώ εκτός προγράμματος έμεινε και ο Στράτος Περπέρογλου λόγω τραυματισμού στον ώμο. Προπόνηση δεν έκανε και ο Πρίντεζης που πονάει στο πόδι, ούτως ή άλλως όμως δεν υπολογίζεται για το παιχνίδι της Πέμπτης.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Η έφεση για τις ποινές μετά τον διαπληκτισμό στον αγώνα του Ολυμπιακού με τη Γαλατάσαραϊ στις 28 Νοεμβρίου, συν το αίτημα αναστολής εκτέλεσης μίας εκ των τιμωριών, εξετάστηκαν από τα αρμόδια όργανα πρσοφυγών της Ευρωλίγκας.

Οι αρχικές ποινές που είχαν επιβληθεί από τον ανεξάρτητο δικαστή της Ευρωλίγκας για τον Ολυμπιακό διατηρήθηκαν με μικρές τροποποιήσεις. Η Επιτροπή Εφέσεων της Ευρωλίγκας μείωσε την ποινή του Μίρζα Μπέγκιτς κατά δύο τρόπους. Η ποινή αποκλεισμού του μειώνεται από τέσσερα σε τρία παιχνίδια, ενώ το πρόστιμό του από 15.000€ σε 10.001€.

Η ίδια επιτροπή αποφάσισε να διατηρήσει την ποινή κεκλεισμένων των θυρών, συνεπώς ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει τη Σιένα την Πέμπτη χωρίς φιλάθλους στο Στάδιπο Ειρήνης και Φιλίας. Παράλληλα απέσυρε ένα από τα πρόστιμα που είχαν επιβληθεί στον Ολυμπιακό, ύψους 15.000€. Επίσης, η ποινή τριών αγωνιστικών και το πρόστιμο στον Γιώργο Πρίντεζη παρέμειναν.

Στο μεταξύ, το αίτημα της Γαλατάσαραϊ να έχει ανασταλτικό χαρακτήρα η εκτέλεση της ποινής που αφορά τον Ποπς Μενσά-Μπονσού, μέχρι να εξεταστεί η έφεση, απορρίφθηκε από την επιτροπή εφέσεων. Η έφεσή του ακόμα είναι υπό εξέταση».

Keywords
Τυχαία Θέματα