A1 | Θα αντιδράσει το... πληγωμένο θηρίο;

Ο Ολυμπιακός χρειάζεται μια ακόμα νίκη για να κατακτήσει το πρώτο του πρωτάθλημα μετά από 15 χρόνια, ενώ από την άλλη, ο Παναθηναϊκός θα τα παίξει όλα για όλα, ώστε να μην παραδώσει και το ελληνικό του στέμμα στους "ερυθρόλευκους", έπειτα από το ευρωπαϊκό... Όλα αυτά, λοιπόν, οδηγούν στο συμπέρασμα ότι σήμερα (30/5, 19:00, ΝΕΤ) στο ΟΑΚΑ θα... πέσουν κορμιά
και η αναμέτρηση ανάμεσα στους δύο "αιωνίους" αναμένεται συναρπαστική!

Οι "πράσινοι" βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο και το αποψινό ματς θα μπορούσε εύκολα να χαρακτηριστεί ζωής και θανάτου... Οι παίκτες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς παρουσιάζονται αγνώριστοι στη σειρά, σε αντίθεση με τους Πειραιώτες, που έχουν... φτερά στα πόδια τους και την ψυχολογία στα ύψη, κάτι που αντικατοπτρίστηκε απόλυτα στο ΣΕΦ στον αγώνα της περασμένης Κυριακής, με την αρμάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς να κάνει σκόνη και θρύψαλα τους φετινούς Κυπελλούχους Ελλάδας.

Στο στρατόπεδο του "τριφυλλιού" υπάρχει μεγάλη πίστη και θέληση για να αντιστραφεί το κλίμα και ο Παναθηναϊκός να ισοφαρίσει σε 2-2, ούτως ώστε να διατηρήσει ζωντανές τις ελπίδες που έχει για να φτάσει στην ολοκληρωτική ανατροπή. Οδηγός για τον Παναθηναϊκό είναι το παρελθόν, καθώς έχει γυρίσει κι άλλες φορές από το 1-2... Συγκεκριμένα, στους τελικούς του 1999 νικώντας πρώτα στο ΟΑΚΑ (66-56) και μετά στο ΣΕΦ (53-62) τον Ολυμπιακό, αλλά και φέτος στα προημιτελικά της Ευρωλίγκας τη Μακάμπι, πρώτα στο Τελ Αβίβ (69-78) και μετά στο ΟΑΚΑ (86-85).

Ο Ζοτς ανέλυσε στους παίκτες του τα λάθη που έκαναν στον τρίτο τελικό και ζήτησε να μην ξεφύγει από τον έλεγχό τους ο ρυθμός του αγώνα, καθώς οι "πράσινοι" δεν έχουν πλέον τις φυσικές δυνάμεις να κοντράρουν τους Πρωταθλητές Ευρώπης. Παράλληλα, ο Σέρβος τεχνικός θέλει από την ομάδα του να κυνηγήσει όλα τα ριμπαόυντ, να παίξει σκληρή άμυνα και να μην επιχειρεί βιαστικές επιθέσεις. Η χθεσινή προπόνηση διεξήχθη με τον Θανάση Γιαννακόπουλο να δίνει το παρών και όλους τους παίκτες να είναι διαθέσιμοι. Το ΟΑΚΑ αναμένεται να κατακλειστεί από τους φιλάθλους των γηπεδούχων, που θα προσπαθήσουν με τον δικό τους τρόπο να μείνει αλώβητη η έδρα της ομάδας τους.

Στο αντίπαλο στρατόπεδο, άπαντες στις τάξεις του Ολυμπιακού δείχνουν πιο αποφασισμένοι από ποτέ για την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος και μάλιστα θα ήταν ό,τι καλύτερο να πανηγυρίσουν τον τίτλο μέσα στο σπίτι του αιώνιου αντιπάλου τους. Με την ψυχολογία στο ζενίθ, οι "ερυθρόλευκοι" θα επιδιώξουν να σπάσουν το απόρθητο κάστρο του ΟΑΚΑ και να κλείσουν την χρονιά με θριαμβευτικό τρόπο, ωστόσο αυτό δεν είναι καθόλου εύκολο, αφού οι... μπαρουτοκαπνισμένοι άσοι του Παναθηναϊκού και φυσικά ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς δεν πρόκειται να παραδώσουν τόσο εύκολα τα όπλα.

Οι Πειραιώτες θα ακολουθήσουν τη γνωστή και άκρως επιτυχημένη στους συνταγή, δηλαδή θα επιδιώξουν να ανοίξουν το ρυθμό, να τρέξουν στον αιφνιδιασμό, να παίξουν πολύ δυνατή άμυνα σε κάθε σημείο του παρκέ και φυσικά να μην αφήσουν καμία μπάλα να πάει χαμένη. Ο Ντούντα θα έχει όλους τους παίκτ

Keywords
Τυχαία Θέματα