A1 | Σούμποτιτς: "Αξια πρωταθλήτρια το 2002 η ΑΕΚ"

Πέρασαν δέκα κιόλας χρόνια από την ημέρα που η ΑΕΚ στέφθηκε και πάλι πρωταθλήτρια! Ηταν 6 Ιουνίου του 2002 όταν ο "Δικέφαλος" έκανε την απίστευτη ανατροπή στους τελικούς της Α1 και σήκωνε το τρόπαιο, με τον τότε τεχνικό του Ολυμπιακού, Λευτέρης Σούμποτιτς, να παραδέχεται ότι οι "κιτρινόμαυροι" άξια αναδείχθηκαν πρωταθλητές!

Παράλληλα,

ο έμπειρος κόουτς υπογράμμισε ότι η ΑΕΚ ήταν η καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος το 2002, ενώ ευχήθηκε στην ομάδα που τότε του στέρησε το πρωτάθλημα να ξεπεράσει τα προβλήματα και ξαναβρεί το δρόμο της και αποκάλυψε ότι όταν πάρει σύνταξη σκέφτεται να εγκατασταθεί μόνιμα στην Ελλάδα!

Με αφορμή τη συμπλήρωση των δέκα χρόνων από την κατάκτηση του πρωταθλήματος απ' την ΑΕΚ, ο Λευτέρης Σούμποτιτς μιλώντας στην "ΩΡΑ των σπορ", από την Σλοβενία όπου βρίσκεται, τόνισε:

«Το είχα πει και θα το ξαναπώ. Η ΑΕΚ δίκαια είχε πάρει τον τίτλο. Εκείνη τη χρονιά ήταν η καλύτερη ομάδα σε όλο το πρωτάθλημα. Κατά τη γνώμη μου είχε παίξει το καλύτερο μπάσκετ. Εμείς είχαμε την ευκαιρία με το 2-0 να πάρουμε τον τίτλο, αλλά δεν τα καταφέραμε. Θυμάμαι που χωρίς τους τρεις τιμωρημένους παίκτες στο πρώτο ματς, στο ΟΑΚΑ, αιφνιδιάσαμε την ΑΕΚ. Κανένας δεν το περίμενε τότε.

Θυμάμαι τον συγχωρεμένο τον Φορντ, που έκανε προσπάθεια για να παίξει στον τέταρτο τελικό αλλά δεν μπορούσε. Σας είπα όμως. Η ΑΕΚ ήταν η καλύτερη ομάδα. Και με την ευκαιρία εύχομαι μέσα από την καρδιά μου η ΑΕΚ να λύσει τα προβλήματά της και να επιστρέψει γρήγορα στην Α1 και να πρωταγωνιστήσει».

Οσο για το ενδεχόμενο να επιστρέψει στην Ελλάδα, ο Λευτέρης Σούμποτιτς δήλωσε: «Αν υπήρχαν οι κατάλληλες συνθήκες για να δουλέψω, θα γυρνούσα στην Ελλάδα με τα πόδια! Δεν σας κρύβω, ότι σκέφτομαι με το που νιώσω ότι ήλθε η ώρα για να πάρω σύνταξη να επιστρέψω στην Ελλάδα για να μείνω μόνιμα».

Keywords
Τυχαία Θέματα