ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ | Ίβκοβιτς: "Νομπελίστας ο Ομπράντοβιτς!"

Ο Ολυμπιακός σάρωσε φέτος κατακτώντας το πρωτάθλημα και την Ευρωλίγκα, αφήνοντας... ξερή όλη την Ευρώπη, με τον... πρωτομάστορα αυτής της επιτυχίας, Ντούσαν Ίβκοβιτς, να αναφέρεται στην εντυπωσιακή πορεία των "ερυθρόλευκων" και παράλληλα να βγάζει το καπέλο στον... αδερφό του, Ζέλικο Ομπράντοβιτς!

"Αυτή η ομάδα αποτελεί ένα πρωτοποριακό μπασκετικό κίνημα. Μόλις βρίσκαμε ρυθμό και αρχίζαμε να τρέχουμε, ο μόνος τρόπος για να μας σταματήσει κανείς ήταν να πάρει τάιμ άουτ!", ήταν ορισμένα από τα λόγια

του Σέρβου τεχνικού.

Ο Ντούντα παραχώρησε συνέντευξη εφ' όλης της ύλης στην εφημερίδα "Goal", όπου μίλησε για όλους και για όλα... Για την περσινή ομάδα, τη διαιτησία, τους παίκτες του, το περιστατικό με τον Δημήτρη Ιτούδη, αλλά και την... κατάργηση του πικ εν ρολ, ενώ αποκάλυψε ότι ο Ντέγιαν Μποντιρόγκα ήθελε να έρθει στον Πειραιά.
«Δεν ήθελα να προσθέσω κι άλλη πίεση»

«Ναι, είχα πει στην αρχή της χρονιάς πως ο Ολυμπιακός δεν κυνηγάει κάτι συγκεκριμένο. Δεν ήθελα να προσθέσω κι άλλη πίεση στα παιδιά, σε μια ομάδα που δέχεται τόση πίεση τα τελευταία 15 χρόνια. Πράγματι τα παιδιά ανταποκρίθηκαν, δούλεψαν και επειδή θέλω να είμαι τίμιος με τη δουλειά μας οφείλω να πω ότι ο Ολυμπιακός έπαιξε φέτος το πιο σύγχρονο μπάσκετ σε όλη την Ευρώπη».

«Μας σταματούσαν μόνο με τάιμ άουτ»

«Δεν με νοιάζουν οι τίτλοι. Θα έλεγα το ίδιο ακόμη κι αν δεν είχαμε κατακτήσει κανέναν. Μόλις βρίσκαμε ρυθμό και αρχίζαμε να τρέχουμε, ο μόνος τρόπος για να μας σταματήσει κανείς ήταν να πάρει τάιμ άουτ! Ήμουν σίγουρος ότι αυτή η ομάδα θα καταφέρει να φτάσει σε σημείο να συνεννοείται με τα μάτια. Είμαι περήφανος γιατί όλα μπήκαν σε μια σειρά και ο Ολυμπιακός θριάμβευσε από ικανότητα και όχι από τύχη, ενώ παρουσίασε ένα καινούριο μοντέλο. Γεννήσαμε κάτι νέο. Όπως είπα και το Σάββατο, αυτή η ομάδα αποτελεί ένα πρωτοποριακό μπασκετικό κίνημα».

«Νομπελίστας ο Ομπράντοβιτς»

«Στην προετοιμασία μας για τους τελικούς της Α1 δουλέψαμε μέχρι και την πιο μικρή λεπτομέρεια για να καταφέρουμε να κερδίσουμε τον Παναθηναϊκό, που είναι πολύ έμπειρη ομάδα και έχει έναν Νομπελίστα προπονητή και το καλύτερο δίδυμο στην Ευρώπη με Διαμαντίδη – Μπατίστ. Για μένα όμως η κατάκτηση της Ευρωλίγκας ήταν πιο σημαντική, αφού αποκλείσαμε διαδοχικά τις Σιένα, Μπαρτσελόνα και ΤΣΣΚΑ Μόσχας».

«Θα φτύσουν το γάλα της μάνας τους!»

«Με το Μαρούσι έφτασα στα όρια της παράκρουσης. Κατάλαβα ότι δεν τα δίνουν όλα και διαλέγουν παιχνίδια. Οι πρόεδροι δεν ήθελαν να βγει προς τα έξω και το κρατήσαμε στα αποδυτήρια. Τους προειδοποίησα όμως πως αν ξανασυμβεί θα φτύσουν το γάλα της μάνας τους. Ωστόσο, μετά το ματς με το Ρέθυμνο στις 5 Νοεμβρίου η απόδοσή τους ήταν απαράδεκτη. Τότε λοιπόν επιβάλαμε πρόστιμο 30% στις μηνιαίες αποδοχές τους και ενώ ήταν τρεις μήνες απλήρωτοι. Τους ενημέρωσα επίσης ότι το χειρότερο που μπορούσαν να κάνουν είναι να με αναγκάσουν να χρησιμοποιήσω τον εσωτερικό κανονισμό. Στο τέλος βέβαια τα
Keywords
Τυχαία Θέματα