Οι πωλήσεις των παιχνιδομηχανών νέας γενιάς

11:38 8/1/2014 - Πηγή: i-TECH4U

3 εκατομμύρια το Xbox One, στα 4,2 εκατομμύρια το PlayStation 4.

Η μάχη των παιχνιδομηχανών νέας γενιάς μόλις ξεκίνησε και οι δύο εταιρείες δεν έχουν βάλει ακόμη τις μηχανές τους να δουλεύουν στο maximum. Ειδικά η Microsoft, με δεδομένο πως το Xbox One έχει μέχρι σήμερα λανσαριστεί επίσημα μόνο

σε 13 χώρες. Ωστόσο και οι δύο εταιρείες έδωσαν στη δημοσιότητα τα πρώτα σημαντικά στοιχεία πωλήσεων, αφού περιλαμβάνουν την περίοδο των Χριστουγέννων οπότε και η καταναλωτική μανία βρίσκεται στο απόγειό της.

Σύμφωνα με τη Microsoft, λοιπόν, μέχρι το τέλος του 2013 είχαν πουληθεί περίπου 3 εκατομμύρια Xbox One στις 13 χώρες στις οποίες είναι διαθέσιμο. Δεν το λες και άσχημα. Αν σκεφτείς επίσης πως το One κοστίζει περισσότερο από το PS4, μιας και στο πακέτο περιλαμβάνεται ο αισθητήρας Kinect, τότε καταλαβαίνεις πως τα στελέχη της εταιρείας θα πρέπει σίγουρα να είναι ικανοποιημένα.

Όσο για το PlayStation 4, ο Andrew House, CEO της Sony Computer Entertainment America, ανακοίνωσε στην έκθεση CES ότι μέχρι τις 28 Δεκεμβρίου είχαν πουληθεί 4,2 εκατομμύρια κονσόλες. Παράλληλα, την ίδια περίοδο, οι καταναλωτές αγόρασαν 9,7 εκατομμύρια παιχνίδια για την κονσόλα. Εντυπωσιακό ξεκίνημα για τη Sony –ωστόσο στον χώρο του gaming οι ανατροπές δεν είναι σπάνιο φαινόμενο.

Keywords
Τυχαία Θέματα