Intel Edison: μικροσκοπικό διπύρηνο PC στο μέγεθος μιας κάρτας SD

16:21 7/1/2014 - Πηγή: i-TECH4U

Η εταιρεία κατάφερε να κλέψει τις εντυπώσεις.

Από το event της Intel στο πλαίσιο της CES, το συμπέρασμα είναι πως η εταιρεία φαίνεται να έχει πάρει πολύ σοβαρά την wearable τεχνολογία –και θα επανέλθουμε στα πρωτότυπα gadgets που παρουσίασε σύντομα. Αυτό που ωστόσο έκλεψε την παράσταση είναι αδιαμφισβήτητα το Intel

Edison: ένα μικροσκοπικό διπύρηνο PC στο μέγεθος μιας κάρτας SD.

Σύμφωνα με τον CEO της εταιρείας, Brian Krzanich, το Edison είναι ένα PC επιπέδου Pentium. Στην «καρδιά» του, συναντάμε το διπύρηνο SoC Quark που έχει δημιουργηθεί για χρήση σε wearable computing, τρέχει Linux και διαθέτει ενσωματωμένο Wi-Fi και Bluetooth. Η Intel μάλιστα έχει ήδη έτοιμο ένα app store ειδικά για το Edison, καθώς και μια ειδική έκδοση του Wolfram.

Προφανώς, το Edison απευθύνεται κυρίως σε developers, με την Intel να ευελπιστεί πως θα το αξιοποιήσουν για την ανάπτυξη της επόμενης γενιάς wearable και συνδεδεμένων συσκευών. Για την επίδειξή του, η εταιρεία παρουσίασε μια μικρή συλλογή προϊόντων «Nursery 2.0»: ένα μικρό βατραχάκι που με τη βοήθεια του Edison μεταδίδει στοιχεία για την κατάσταση ενός βρέφους (όπως για παράδειγμα τη θερμοκρασία του) σε μια LED κούπα καφέ και μια συσκευή που αρχίζει να ζεσταίνει το γάλα του βρέφους, όταν αντιληφθεί πως έχει ξυπνήσει.

Για να δώσει ωστόσο ένα κίνητρο στους developers, η Intel ανακοίνωσε τον διαγωνισμό «Make it Wearable», με έπαθλα για τους developers συνολικής αξίας $1,3 εκ. Το Edison αναμένεται να κυκλοφορήσει κοντά στα μέσα του 2014.

Keywords
Τυχαία Θέματα