Smartphone φτιαγμένο για την αφρικανική αγορά από την Huawei

14:40 5/2/2013 - Πηγή: i-TECH4U

Με την βοήθεια της Microsoft και των Windows Phone.

Ένα smartphone σχεδιασμένο αποκλειστικά για την αφρικανική αγορά παρουσίασε η Huawei σε συνεργασία με την Microsoft. To Huawei 4Africa δημιουργήθηκε στο πλαίσιο

της Πρωτοβουλίας «4Africa» –και αποτελεί μόνο την αρχή μιας σειράς από projects στα οποία θα συμβάλει η Microsoft.

Ουσιαστικά, το Huawei 4Africa είναι μια ελαφρώς τροποποιημένη (από πλευράς software) εκδοχή του Huawei W1 που παρουσιάστηκε πριν μερικές εβδομάδες στην έκθεση CES. Στο κομμάτι των τεχνικών χαρακτηριστικών, το 4Africa διαθέτει διπύρηνο επεξεργαστή 1.2GHz, 512MB RAM, οθόνη τεσσάρων ιντσών με ανάλυση 480x800 pixels, 4GB αποθηκευτικό χώρο (που επεκτείνεται με κάρτες microSD) και δύο κάμερες: μια 5 megapixels με LED φλας στην πίσω πλευρά και μια VGA στην πρόσοψη. Η συσκευή ωστόσο θα κυκλοφορήσει με προεγκατεστημένες εφαρμογές που έχουν αναπτυχθεί από τοπικούς developers ειδικά για την αγορά της Αφρικής, κάτι που η Microsoft πιστεύει ότι θα δώσει κίνητρο στους καταναλωτές να την προτιμήσουν έναντι των φθηνών feature κινητών τηλεφώνων.

Το Huawei 4Africa αναμένεται να κυκλοφορήσει μέχρι τα τέλη του Φεβρουαρίου στην Αγκόλα, την Αίγυπτο, την Ακτή Ελεφαντοστού, την Κένυα, τη Νιγηρία, το Μαρόκο και τη Νότια Αφρική σε μπλε, κόκκινο, μαύρο και λευκό χρώμα.

Παράλληλα, η Microsoft σε συνεργασία με την κυβέρνηση της Κένυας και τον πάροχο Indigo Telecom, προσπαθεί να κάνει προσιτή την πρόσβαση στo Internet για τους κατοίκους της χώρας. Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να γίνει σύμφωνα με την εταιρεία εφικτό με την χρήση σταθμών που τροφοδοτούνται μέσω ηλιακής ενέργειας και την χρήση του φάσματος συχνοτήτων που δεν χρησιμοποιούνται για τηλεοπτικές μεταδόσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα