Το Wine επιτρέπει την εκτέλεση Windows εφαρμογών στο Android

15:23 4/2/2013 - Πηγή: i-TECH4U

Μεταφορά της εφαρμογής στο λειτουργικό σύστημα της Google.

Το να τρέχεις Android εφαρμογές στα Windows της Microsoft δεν είναι κάτι καινούριο. Το να τρέχεις όμως εφαρμογές των Windows σε Android είναι κάτι που μέχρι πρότινος

φάνταζε απίθανο. Το Wine, είναι μια εφαρμογή που ανέπτυξε ο Alexandre Julliard με στόχο να καταστήσει εφικτή την εκτέλεση εφαρμογών των Windows σε Linux και Mac, μια ιδέα που εξελίχθηκε αρκετά από την εταιρεία CodeWeavers στην οποία και εργάζεται.

Τώρα, ο Alexandre Julliard παρουσίασε στις Βρυξέλλες στο πλαίσιο του 2013 Free and Open source Software Developers European Meeting μια πρώιμη έκδοση του Wine για Android. Στο demo που παρουσιάστηκε, η εκτέλεση της εφαρμογής των Windows σε Android μέσω του Wine ήταν απελπιστικά αργή, όμως αυτό οφείλεται σύμφωνα με τον Julliard στο γεγονός πως η επίδειξη έγινε σε εξομοιωτή του Android και όχι σε κάποια Android συσκευή. Επιπλέον, το Wine για Android βρίσκεται ακόμα στα πρώτα στάδια της ανάπτυξής του. Αξίζει να σημειώσουμε πως η εταιρεία CodeWeavers επενδύει πολύ στην επιτυχία των x86 επεξεργαστών της Intel για tablets –κάτι που θα κάνει την δουλειά τους λίγο πιο εύκολη.

Keywords
Τυχαία Θέματα