Samsung ATIV Tab, Smart PC και Smart PC Pro

Τρία tablets με Windows 8 από τη Samsung.

Ένα tablet με Windows 8 RT και δύο με την πλήρη έκδοση των Windows 8 παρουσίασε η Samsung

στο χθεσινό «Unpacked» event, πριν την επίσημη έναρξη της έκθεσης IFA. Ξεκινώντας από το Samsung ATIV Pad με Windows 8 RT, πρόκειται για ένα tablet με οθόνη 10.1 ιντσών (1366x768 pixels), διπύρηνο επεξεργαστή 1.5GHz (ίδιο με αυτόν του ATIV S) και 2GB RAM. Διαθέτει επίσης κάμερα 5MP και 1.9MP στην πρόσοψη, έχει πάχος 8,9 χιλιοστά και η μπαταρία του είναι χωρητικότητας 8.200mAh. Θα διατίθεται σε εκδόσεις των 32GB και 64GB.

Samsung ATIV Smart PC και Smart PC Pro από την άλλη, τρέχουν την κανονική έκδοση των Windows 8, η διάμετρος της οθόνης τους είναι 11,6 ίντσες και συνοδεύονται από προαιρετικά keyboard docks, ούτως ώστε να μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις και σαν «κανονικούς» φορητούς υπολογιστές. Επιπλέον, είναι συμβατά με το S Pen για να εκμεταλλευτείς στο έπακρο τη δυνατότητα των οθονών τους να αναγνωρίζουν 1024 επίπεδα πίεσης. Στις διαφορές τους τώρα, το Smart PC απευθύνεται στους λιγότερο απαιτητικούς χρήστες, αφού διαθέτει επεξεργαστή Intel Atom νέας γενιάς (δεν αποκαλύφθηκαν περισσότερα στοιχεία), 2GB RAM, solid state δίσκο 128GB, έξοδο micro-HDMI, κάμερες 8MP και 2MP στην πρόσοψη, ενώ η ανάλυση της οθόνης του είναι 1366x768 pixels.

Όσο για το high-end Smart PC Pro, διαθέτει επεξεργαστή Intel Core i5, 4GB RAM, SSD 256GB, έξοδο micro-HDMI, USB 3.0 και η οθόνη του έχει ανάλυση 1080p. Δυστυχώς τα παραπάνω έχουν αντίκτυπο στην αυτονομία του που είναι, σύμφωνα με τη Samsung, 8 ώρες, σε αντίθεση με τις 13,5 του Smart PC, ενώ η ανάλυση της κάμεράς του είναι 5MP. Τα Smart PC και Smart PC Pro αναμένεται να κυκλοφορήσουν κοντά στο λανσάρισμα των Windows 8, όμως η εταιρεία δεν ανακοίνωσε συγκεκριμένη ημερομηνία κυκλοφορίας για το ATIV Pad.

Keywords
Τυχαία Θέματα