Συγκινούν τα σιαμαία που θέλουν να μείνουν ενωμένα (Photos)

ΚΟΣΜΟΣ

Συγκινούν δύο σιαμαία αδερφάκια στην Ταϊλάνδη.

Οι επτάχρονες Πιν και Παν γεννήθηκαν με ξεχωριστά κεφάλια, ώμους και κορμούς, μοιράζονται όμως τα δύο πόδια τους, κάτι που τις αναγκάζει να περπατούν και με τη βοήθεια των χεριών.

Η Πιν και η Παν ζουν με τον παππού και τη γιαγιά τους, στην περιοχή Nakhon Sawan, 250 χιλιόμετρα νότια της Μπανγκόκ. «Τραγουδούν μαζί, παίζουν και βοηθούν η μία την άλλη με το ντύσιμο», λέει η γιαγιά τους, Noknoi Pongchumnan, που περιγράφει τις εγγονές της ως «φυσιολογικά, ευτυχισμένα

παιδιά».

Τα κορίτσια έχουν μάθει να ελέγχουν τα χέρια και τα πόδια τους για να περπατούν να τρώνε και να κάνουν ποδήλατο μαζί και σαν ένα σώμα. Μπορούν ακόμα και να σκαρφαλώσουν ή να ανεβούν σκάλες, χωρίς βοήθεια. Για μακρινές αποστάσεις οδηγούν ένα ποδηλατάκι, ενώ στο ειδικό σχολείο που παρακολουθούν οι δάσκαλοι τις βοηθούν να μετακινηθούν με αναπηρικό καροτσάκι.

Η περίπτωση των σιαμαίων είναι μία ανά 2,5 εκατομμύρια γεννήσεις. Οι γιατροί έχουν δηλώσει πως υπάρχει πιθανότητα να χωριστούν. Τα αδερφάκια, όμως, είναι τόσο δεμένα μεταξύ τους που λένε πως θέλουν να μείνουν ενωμένα για πάντα. «Δεν το βρίσκω πιθανό και τα παιδιά είναι χαρούμενα έτσι», λέει η γιαγιά τους.

Οι δάσκαλοι και οι παππούδες των επτάχρονων ελπίζουν πως η εκπαίδευση θα δώσει στα κορίτσια την ευκαιρία να ζήσουν ανεξάρητητες. Η γιαγιά τους θέλει να γίνουν γιατροί για να δίνουν λύση στα προβλήματα υγείας των ανθρώπων. «Όταν τις είδα για πρώτη φορά έπαθα σοκ, έκλαιγα. Τώρα δε μου περνάει από το μυαλό ότι θέλω να τις δω χωρισμένες», λέει.

σιαμαίααδέρφιαΤαϊλάνδηHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα