Πάσχα με αφρικανική σκόνη, ζέστη και πιθανότητα βροχών

ΕΛΛAΔΑ

Ζεστό αναμένεται το φετινό Πάσχα με πιθανότητα βροχών και σκόνη από την Αφρική, σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Σύμφωνα με το δελτίο πρόγνωσης του καιρού για τις επόμενες ημέρες, δεν αναμένονται μεγάλη αλλαγές στη θερμοκρασία, η οποία θα εμφανίσει μικρή άνοδο από το Μεγάλο Σάββατο.

Πιο συγκεκριμένα για την Μ. Παρασκευή αναμένονται αραιές νεφώσεις στα νότια, παροδικά αυξημένες με τοπικές

βροχές κυρίως στα Ηπειρωτικά. Ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση από το απόγευμα, οι άνεμοι στο Αιγαίο δεν θα ξεπερνούν τα 5 μποφόρ αν και τοπικά μπορεί να αγγίξουν και τα 7 μποφόρ.

Για το Μ. Σάββατο, υπάρχει πιθανότητα βροχών στα βόρεια ορεινά με τους ανέμους να μην ξεπερνούν τα 5 μποφόρ και τοπικά τα 7. Από το Μ. Σάββατο αναμένεται μικρή άνοδος της θερμοκρασίας.

Για την Κυριακή του Πάσχα αναμένονται τοπικές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές και πιθανότητα βροχών στα βορειοδυτικά της χώρας τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, από τη διάρκεια της νύχτας τα φαινόμενα θα επεκταθούν στα κεντρικά και βόρει και ευνοείται η μεταφορά σκόνης στα ανατολικά και νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ και στα πελάγη 6 και τοπικά 7 και η θερμοκρασία θα εμφανίσει περαιτέρω μικρή άνοδο.

Για τη Δευτέρα του Πάσχα και την Τρίτη αναμένεται πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού με αυξημένες τοπικές βροχές και καταιγίδες στα ηπεριωτικά της χώρας οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις με ένταση 5 με 6 μποφόρ και τοπικά στο Αιγαίο 7. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση.

καιρόςπρόγνωση καιρούκαιρός το Πάσχαπρόγνωση καιρού για το ΠάσχαHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα