Μογκερίνι: Καμιά υποχώρηση στο θέμα της βίζας στην Τουρκία

Η Κομισιόν δεν έχει καμιά διάθεση για υπαναχωρήσεις στα προαπαιτούμενα για τη βίζα στην Τουρκία, σύμφωνα με την Ύπατη εκπρόσωπο Φεντερίκα Μογκερίνι. Το θέμα της απελευθέρωσης της βίζας για τους Τούρκους πολίτες, απασχόλησε το κολέγιο των επιτρόπων το οποίο συνεδρίασε στις Βρυξέλλες.

"Μόνο εάν και όταν η Τουρκία εκπληρώσει όλα τα νομοθετικά προαπαιτούμενα, όπως και όλες οι υπόλοιπες χώρες, τότε και μόνον τότε θα λάβει την απελευθέρωση της

βίζα", ανέφερε η Ύπατη εκπρόσωπος και συμπλήρωσε: "θέλω να σας παραπέμψω στον ίδιο τον πρόεδρο Γιούνκερ που εξήγησε ότι είναι απλά ζήτημα κριτηρίων, τα οποία δεν σκοπεύουμε να νερώσουμε".

Υπενθυμίζεται ότι η Κομισιόν θα δημοσιοποιήσει στις 4 Μάιου την έκθεση προόδου για τη θεώρηση της βίζας για την Τουρκία.

Τέλος η Ύπατη εκπρόσωπος επέστησε στην προσοχή στην Τουρκία σε σχέση με το δικαίωμα της ελευθερίας του Τύπου, το οποίο αποτελεί θεμελιώδη αρχή της ΕΕ. "Οι πολίτες της Τουρκίας ταυτίζονται με τις Ευρωπαϊκές αξίες" σημείωσε η Φ.Μογκερίνι, σημειώνοντας ότι το ίδιο πρέπει να κάνουν και οι αρχές.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα