Πώς η αποχώρηση Λοβέρδου από το ΠΑΣΟΚ άνοιξε τη συζήτηση για νέο «Κεντρώο» κόμμα

Η αποχώρηση του Ανδρέα Λοβέρδου από το ΠΑΣΟΚ ήταν η μεγαλύτερη πολιτική είδηση της εβδομάδας που τελειώνει. Τα σενάρια για το πολιτικό του μέλλον δίνουν και παίρνουν παρά το γεγονός ότι ο ίδιος μέσω της δήλωσης του έκανε σαφές ότι η απόφασή του ήταν καθαρά πολιτική. 

Νέο κόμμα στο Κέντρο;

Μετά το δημοσίευμα εφημερίδας το οποίο υποστήριζε ότι ο Ανδρέας Λοβέρδος

θα είναι στην «Ευρωλίστα» της Νέας Δημοκρατίας – πράγμα που διέψευσε η γαλάζια παράταξη – άρχισαν να δίνουν και να παίρνουν τα σενάρια για το μέλλον του πρώην Υπουργού.

Άνθρωποι από το λεγόμενο πολιτικό Κέντρο, οι οποίοι προσδιόριζαν μέχρι χθες τον εαυτό τους ανάμεσα σε Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ και ασκούν σκληρή κριτική στο ΠΑΣΟΚ, γιατί όπως λένε δεν τους αντιπροσωπεύει, δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο δημιουργίας ενός νέου κόμματος που θα τοποθετείτε σε αυτόν τον χώρο. Προς το παρόν εκφράζουν αυτήν την ανάγκη, χωρίς όμως να δίνουν σήμα ότι προχωρούν προς μία κατεύθυνση υλοποίησης ή σχηματισμού ενός τέτοιου ρεύματος. 

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η παρέμβαση του Καθηγητή Θεόδωρου Παπαθεοδώρου στα «Νέα», ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ έκανε σαφές πως υπάρχει ανάγκη για τη δημιουργία ενός κόμματος στον χώρο του Κέντρου. Ο πρώην βουλευτής και Υφυπουργός της κυβέρνησης ΣαμαράΒενιζέλου, ο οποίος μάλιστα βρέθηκε για χρόνια δίπλα στην Φώφη Γεννηματά ανέφερε μεταξύ άλλων: «το κενό στο πολιτικό σύστημα του ενός κόμματος δεν μπορεί να παραμείνει, ούτε γίνεται η Ν.Δ. να κυβερνά χωρίς αντίπαλο. Με δεδομένο ότι η αξιωματική αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ θα βρίσκεται σε αργία, ένα νέο κόμμα του Κέντρου μπορεί και πρέπει να προκύψει από μεγάλες και ευρείες κοινωνικές και πολιτικές συγκλίσεις, ως ιστορική και συστημική αναγκαιότητα. Είναι ζήτημα χρόνου».

Νέος σχηματισμός στις Ευρωεκλογές;

Με τον Ανδρέα Λοβέρδο να μην έχει παρέμβει δημόσια μετά την αποχώρηση του και με την επιστολή παραίτησης που έδωσε στον Νίκο Ανδρουλάκη να παραμένει επτασφράγιστο μυστικό, δεν είναι λίγοι αυτοί που στα πολιτικο-δημοσιογραφικά τραπέζια υποστηρίζουν πως ο πρώην Υπουργός του ΠΑΣΟΚ δέχεται ήδη προτροπές για δημιουργία ενός νέου σχηματισμού, ενώ προσδιορίζοντας τον χρόνο δείχνουν… Ευρωεκλογές. Δηλαδή, να γίνει – όπως λένε – μία πρώτη προσπάθεια δημιουργίας ενός νέου ρεύματος, το οποίο όπως υποστηρίζουν μετά και την κάλπη της 25ης Ιουνίου το έχει ανάγκη η κοινωνία αλλά και το πολιτικό σύστημα. Σε κάθε περίπτωση ο Ανδρέας Λοβέρδος κρατάει κλειστά τα χαρτιά, με το περιβάλλον να αποκλείει κάποιου είδους δημόσια παρέμβαση το επόμενο διάστημα. 

Διαβάστε επίσης:

NATO και ελληνοτουρκικά: Προς συμφωνία για αποκατάσταση της εύρυθμης λειτουργίας της συμμαχίας

ΠΑΣΟΚ: Προσγείωση, μετριοπάθεια, ακεραιότητα

Τι χάνει το ΠΑΣΟΚ με την αποχώρηση Λοβέρδου

Keywords
Τυχαία Θέματα