Μία ωραία ατμόσφαιρα στο υπουργείο της Όλγας, η απουσία του ΠΑΣΟΚ, οι χαριτωμενιές του Κασσελάκη και οι ενθουσιώδεις αποτυχίες του Σκυλακάκη

Καλή σας μέρα.

Να που ο Μητσοτάκης παίρνει τη… «βοήθεια του κοινού», ή για να ακριβολογούμε τη «βοήθεια» της αντιπολίτευσης.

Αφού κανένας βουλευτής από ΠΑ.ΣΟ.Κ. και ΣΥΡΙΖΑ δεν πήγε στα μπλόκα των αγροτών πήγε ο ίδιος και μάλιστα, δεν θυμάμαι αν έχει ξαναγίνει αυτό από πρωθυπουργό.

Ανεξάρτητα αν τα μέτρα είναι επαρκή, μπράβο του που εμφανίστηκε και έκανε την κουβέντα απροετοίμαστα και μάλιστα χωρίς να το έχει κουβεντιάσει με τους συμβούλους του – λένε.

Μακριά από τις διαμαρτυρίες

Το ΠΑΣΟΚ

του Ανδρουλάκη, που τάχαμου… καλπάζει με δύο μονάδες διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ – ο οποίος καταρρέει μετά από πολλές γελοιότητες, αστοχίες και έλλειψη στοιχειώδους στρατηγικής και τακτικής- ήταν απών από τις διαμαρτυρίες των αγροτών.

Άσε που ακόμα είναι μπερδεμένα τα κορδόνια τους για το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Και εκείνος… κουρεύεται

Σε ό,τι αφορά στον ΣΥΡΙΖΑ, εδώ δεν ξέρεις τι να πιάσεις και τι να αφήσεις.

Μιλάμε για το απόλυτο χάος.

Την ώρα που οι αγρότες είναι στα μπλόκα ο πρόεδρος Κασσελάκης διαλέγει να πάει για… κούρεμα στην Ερμού με φωτογράφο που βρέθηκε τυχαία έξω από το κουρείο! Αυτό θα πει στρατηγική επικοινωνία.

Πήγε επίσκεψη στο υπουργείο Άμυνας για ενημέρωση από το Νίκο Δένδια – και καλώς έπραξε την ώρα που ήταν στην επικαιρότητα τα εξοπλιστικά προγράμματα για τα F35 – αλλά τι τις ήθελε αυτές τις χαριτωμενιές;

Αν είναι φίλοι με τον υπουργό Άμυνας γιατί δεν πήγε σε καμιά ταβέρνα στην περιοχή;

Άσε το άλλο το απαράδεκτο.

Αν έχει γραφτεί σωστά, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα καταταγεί για 20 μέρες στο εκπαιδευτικό κέντρο στη Θήβα. Εκεί διάλεξε λοιπόν να κάνει ως αρχηγός αξιωματικής αντιπολίτευσης επίσημη επίσκεψη πριν μέρες, να γίνει δεκτός με τιμές -όπως αρμόζει στον τίτλο του -να μιλήσει με το διοικητή και να του παρουσιάσουν όπλα. Τι ντροπή! Αντί να πάει αθόρυβα για 20 μέρες να εκπληρώσει την θητεία του, όπως προβλέπεται από το νόμο, πήγε λίγες μέρες πριν επίσκεψη ως αρχηγός κόμματος. Εδώ αφήνεις το πληκτρολόγιο και την κοιτάς στα ταβάνια και λες, «Αλέξη θα λέμε και θα κλαίμε».

Ενθουσιώδεις αποτυχίες

Στα ενδοκυβερνητικά τώρα, ξεχωρίζει, διαπρέπει (!!!)  θα έλεγα, ο υπουργός Ενέργειας Θόδωρος Σκυλακάκης. Αφού έχει πλακωθεί με το σύμπαν στον τομέα του, έχει φτιάξει ένα σύστημα λογαριασμών ρεύματος –που το ‘χει αλλάξει τρεις φορές από τότε που μας το ξεφούρνισε – τώρα κατάλαβε ότι δεν είναι δυνατόν να μετράς κάθε τέσσερις μήνες, να προβλέπεις μηνιαίως τι σε συμφέρει και να βγαίνει άκρη.

Και τώρα, έκανε το σωστό. Σταθερή τιμή στους λογαριασμούς επί εξάμηνο, που είναι προς όφελος του καταναλωτή. Και δίνει δυνατότητα και στον ΔΕΔΗΕ να φτιάξει λίγο την καταμέτρηση μπας και κάποια στιγμή – σε κάνα χρόνο – θα έρθει και το ανά μήνα σύστημα.

Σε ό,τι αφορά το νομοσχέδιο για την εκτός σχεδίου δόμηση εκεί φαίνεται ότι ο υπουργός Σκυλακάκης δεν έχει ιδέα.

Λάθη επί λαθών αντισυνταγματικότητα σε πολλά από όσα έχουν δει το φως στην δημοσιότητας.

Τουλάχιστον σε ό,τι αφορά στις Κυκλάδες πολλοί ελπίζουν να γίνουν κάποιες αλλαγές μετά από παρέμβαση του πρωθυπουργού, αλλιώς το μισό νομοσχέδιο θα καταπέσει στα δικαστήρια και το άλλο μισό θα είναι ανεφάρμοστο.

Ο Σκυλακάκης «βαδίζει από αποτυχία σε αποτυχία με αμείωτο ενθουσιασμό» όπως λέει το ρητό.

Η απούσα Νίνα

Βρε Νίνα Κασιμάτη, πού είσαι; Σε έχουμε χάσει από τα κανάλια γι’ αυτό ρωτώ.

Εσύ, τόσο δυναμική βουλευτής, πώς γίνεται να λείπεις αυτή την περίοδο;

Εντάξει είπαμε μία κουβέντα ότι έχεις στενές σχέσεις με την εκκλησία- που σιγά μην σε επηρεάσουν οι ακροδεξιοί και ομοφοβικοί ιεράρχες της περιοχής σου- αλλά ξεκαθάρισε κι εσύ τη θέση σου!

Ψηφίζεις ή όχι το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα, που έφτασε ήδη στη Βουλή;

Σε έχουμε συνηθίσει να μην μασάς τα λόγια σου.

Μία ωραία ατμόσφαιρα

Στα υπουργεία έχουμε μια ωραία ατμόσφαιρα. Από πού ν’ αρχίσω – και θα συνεχίσω τη Δευτέρα – και που να τελειώσω.

Να σας πω ότι στο υπουργείο Τουρισμού, η υπουργός Όλγα Κεφαλογιάννη δεν μπορεί να βρει τρόπο συνεννόησης ούτε με την υφυπουργό κυρία Ράπτη ούτε με το Γενικό γραμματέα ΕΟΤ Δημήτρη Φραγκάκη– οποίος παρεμπιπτόντως είναι της απολύτου εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού- εδώ ταιριάζει το παλιό καλό ρητό, «κάποιου του χάριζαν γάιδαρο και τον κοίταζε στα δόντια».

Και έχουμε πολύ δρόμο ακόμα μέχρι το καλοκαίρι που θα γίνουν αλλαγές.

Διαβάστε επίσης:

Οι υπουργοί «χορηγοί» των αγροτικών μπλοκ, ο ρυθμιστής Λοβέρδος, ο γρίφος με τη Νίνα και το δίλημμα του Ανδρουλάκη

Ο χουβαρντάς Δούκας των Αθηνών, η βόμβα Μιλένας και η ιδέα της αποχώρησης ΠΑΣΟΚ από την εξεταστική και η στροφή του ΣΥΡΙΖΑ στα μείζονα

Οι συγκλίσεις Κασσελάκη – Δένδια, το γεύμα στην Αθηναϊκή Λέσχη και οι δεκαπέντε διαφωνούντες του ΠΑΣΟΚ για τον γάμο

Keywords
Τυχαία Θέματα