Τα παιδιά του Μπερλουσκόνι πουλάνε μισό δισ. δολάρια τη βίλα στη Σαρδηνία – Το σκάνδαλο πίσω από την υπερπολυτελή έπαυλη και οι υποφήφιοι αγοραστές

Το κτήμα στη Σαρδηνία που χρησιμοποιούσε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι θέλουν να πουλήσουν τα παιδιά του για 500 εκατ. δολάρια σύμφωνα με την Daily Mail. Στη βίλα αυτή φιλοξενούσε τους Βλαντίμιρ Πούτιν και Τόνι Μπλερ μεταξύ άλλων αναφέρει η βρετανική ταμπλόιντ εφημερίδα. Η έπαυλη είναι υπερπολυτελής και κρύβει μικρούς και μεγάλους θησαυρούς για …μεγάλα πορτοφόλια.

Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας και μεγιστάνας των μέσων ενημέρωσης πέθανε τον Ιούνιο σε ηλικία 86 ετών, αφήνοντας το μεγαλύτερο μέρος της

τεράστιας περιουσίας του στα πέντε παιδιά του, εκτός από 100 εκατομμύρια ευρώ που προορίζονται για την 33χρονη ερωμένη του, τη βουλευτή Marta Fascina.

Τώρα, τα παιδιά του αποφάσισαν να πουλήσουν το πιο πολύτιμο περιουσιακό του στοιχείο, μια μεγάλη έπαυλη με το όνομα Villa Certosa, που βρίσκεται μέσα σε ένα κτήμα 110 εκταρίων στην Costa Smeralda, στη βορειοανατολική ακτή της Σαρδηνίας.

Η υπερπολυτελής βίλα έχει πέντε πισίνες, σπα ακόμα και «ηφαίστειο»

Η Villa Certosa διαθέτει σχεδόν κάθε εξοπλισμό που απαιτείται για να ικανοποιήσει τον πιο απαιτητικό σούπερ σταρ, έναν δισεκατομμυριούχο ή ακόμη και τον επίδοξο κακοποιό του Τζέιμς Μποντ που αναζητά ένα απίθανο κρησφύγετο, γράφει η Daily Mail.

Το εντυπωσιακό ακίνητο με θέα στη Μεσόγειο Θάλασσα είναι εξοπλισμένο με όλες τις πολυτελείς εγκαταστάσεις, όπως πέντε πισίνες, σπα, γήπεδα τένις.

Ως εκ τούτου, έγινε η προτιμώμενη τοποθεσία του Μπερλουσκόνι για τη φιλοξενία μερικών από τις πιο ισχυρές και σημαίνουσες προσωπικότητες του κόσμου, συμπεριλαμβανομένου του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους, του πρώην πρωθυπουργού της Βρετανίας Τόνι Μπλερ, αλλά και του «αγαπημένου του φίλου», Βλαντίμιρ Πούτιν.

Στη βίλα υπάρχει και ένα ψεύτικο ηφαίστειο, το οποίο με το πάτημα ενός διακόπτη εκπέμπει τον ήχο της έκρηξης και στέλνει ψεύτικη λάβα να ξεχειλίζει.

Μαζί με τις πέντε κανονικές πισίνες, η Certosa διαθέτει επίσης μια τεχνητή λίμνη, γήπεδο ποδοσφαίρου πλήρους μεγέθους, γήπεδο γκολφ και ελικοδρόμιο.

Το 2009, όταν ο μεγιστάνας βρισκόταν στην τελευταία του θητεία ως ηγέτης της Ιταλίας, ήταν επίσης σημείο όπου έγινε ένα σκάνδαλο.

#Berlusconi's villa, where he hosted Putin, has been put up for sale for €500 million, writes the Financial Times.

We are talking about an estate in Sardinia. The area of ​​Villa Certosa is 110 hectares; Berlusconi acquired it in the late 80s and completely renovated it.

The… pic.twitter.com/DshfBQdYy0

— SGRA (@SGRAonEarth) January 31, 2024Το σκάνδαλο με τον γυμνό πρώην πρωθυπουργό της Τσεχίας στη βίλα του Μπερλουσκόνι


Φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν στην Ισπανία έδειχναν όχι μόνο γυμνόστηθες γυναίκες αλλά και έναν γυμνό άνδρα δίπλα στην πισίνα, ο οποίος αργότερα αναγνωρίστηκε ως ο πρώην πρωθυπουργός της Τσεχίας, Mirek Topolanek.

Ο Μπερλουσκόνι προσπάθησε να το ξεπεράσει με το συνηθισμένο του θράσος. Οι καλεσμένοι του, εξήγησε, έκαναν ντους, προσθέτοντας: «Κάνετε ντους με σακάκι και γραβάτα;».

Για τους καλεσμένους για τους οποίους η διακριτικότητα ήταν ύψιστης σημασίας, η βίλα μπορούσε να προσεγγιστεί μέσω μιας μυστικής σήραγγας που είναι σκαμμένη σε μια σπηλιά, επιτρέποντας στους επισκέπτες να αποβιβάζονται από τα σκάφη τους μακριά από τα βλέμματα των παπαράτσι.

Το ακίνητο ήταν περιζήτητο από πολλούς από τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου, αλλά ο Μπερλουσκόνι φέρεται να απέρριπτε οποιεσδήποτε προσφορές.

Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν το 2015 ότι η βασιλική οικογένεια της Σαουδικής Αραβίας προσφέρθηκε να πληρώσει την τιμή των 500 εκατομμυρίων ευρώ -η δεύτερη ανεπιτυχής προσπάθειά τους να αποσπάσουν τη βίλα από τον Μπερλουσκόνι.

I Berlusconi e l'addio a Villa Certosa. La reggia che ospitò Putin vale 500mln https://t.co/1rp40FR4jE pic.twitter.com/RvfYRometk

— Affaritaliani.it (@Affaritaliani) February 1, 2024 Ποιοι θα αγοράσουν τη βίλα του Σίλβιο Μπερλουσκόνι

Τώρα, τα πέντε παιδιά του Μπερλουσκόνι φέρονται να έχουν αποφασίσει να πουλήσουν το μεγαλύτερο μέρος της ακίνητης περιουσίας του πατέρα τους, συμπεριλαμβανομένης της βίλας Certosa.

Σύμφωνα με τους FT, ως πιθανοί αγοραστές φέρονται δισεκατομμυριούχοι από τα Εμιράτα, τη Σαουδική Αραβία, την Ινδία και τις ΗΠΑ.

Αλλά ένα ιδιαίτερο σπίτι θα παραμείνει στην οικογένεια, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται η ιταλική υπηρεσία ειδήσεων ANSA στα τέλη του περασμένου έτους. Η βίλα San Martino κοντά στο Μιλάνο -ο τόπος των διαβόητων οργίων «bunga bunga» του πρώην πρωθυπουργού- δεν πρόκειται να πωληθεί.

Ο Μπερλουσκόνι αγόρασε την έπαυλη με τα έσοδα από την επένδυσή του στην οικοδομική έκρηξη της Ιταλίας τη δεκαετία του 1960 και τη γέμισε με αναγεννησιακούς πίνακες και άλλους θησαυρούς.

Τώρα, η έπαυλη χρησιμεύει ως τόπος ανάπαυσης για τις στάχτες του Μπερλουσκόνι.

Διαβάστε επίσης:

Γαλλία: Νέο μέτωπο για τον Μακρόν, μετά τους αγρότες – Εκπαιδευτικοί «βράζουν» για την υπουργό Παιδείας, που εκθείασε τα ιδιωτικά σχολεία

«Εφιαλτική» πρόβλεψη από τον ΠΟΥ: Το 2050 ο αριθμός των καρκινοπαθών θα έχει αυξηθεί κατά 77%

Forbes: Ο Μπάιντεν εξοπλίζει την Ελλάδα ώστε εκείνη να εξοπλίσει την Ουκρανία

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μπερλουσκόνι, Σαρδηνία –,berlouskoni, sardinia –