ΕΡΤ3: Μετατρέπεται σε κανάλι «μπλέντερ»

Ουδείς στην ΕΡΤ3 και την ΕΡΤ γενικότερα έχει καταλάβει πως θα είναι το κανάλι την επόμενη μέρα της κατάργησης της ΕΡΤ2 δια της αφομοίωσης του προγραμματός της στην ΕΡΤ3.

Βέβαιο είναι πάντως ότι στα χαρτιά διατηρείται ο ρόλος που υποτίθεται θα είχε για την ανάδειξη της επικαιρότητας εκτός Αθήνας με την αξιοποίηση

του δικτύου περιφερειακών γραφείων και ανταποκριτών της ΕΡΤ αλλά και της διασύνδεσης με την ανατολική Ευρώπη.

Έπειτα από την χθεσινή ενημέρωση του ΔΣ της ΕΣΗΕΜΘ στο (τουλάχιστον) δημοσιογραφικό προσωπικό της ΕΡΤ3, η οποία με τη σειρά της είχε ενημερωθεί προηγουμένως από τον γενικό διευθυντή του καναλιού Φίλιο Στάγκο, ο οποίος μετέχει στους σχεδιασμούς που έχουν γίνει στα κεντρικά της Αγίας Παρασκευής, στο κανάλι θα αυξηθεί το μισθωμένο (ξένο) πρόγραμμα, θα αυξηθούν οι εξωτερικές και οι μικτές παραγωγές, θα μετακινηθούν και εκπομπές από την ΕΡΤ1, διατηρώντας την μετάδοση αθλητικών συμβατικών υποχρεώσεων που έχει αναλάβει η ΕΡΤ αλλά και νέων. Δηλαδή οι μεταδόσεις αγώνων μπάσκετ, βόλεϊ και διοργανώσεις αθλημάτων στίβου θα συγκεντρωθούν στην ΕΡΤ3.

Με αυτά ως τετελεσμένα, κατά κύκλους των εργαζόμενων σε ΕΡΤ και ΕΡΤ3, το περιεχόμενο το οποίο θα παράγεται από το δυναμικό του κρατικού καναλιού της Θεσσαλονίκης, τουλάχιστον για φέτος, δεν θα ξεπερνά τις 4,5 ώρες την ημέρα. Προσεχώς πιθανόν είναι να σημειωθεί περεταίρω συρρίκνωση. Το κατέστησε σαφές, άλλωστε, ο γενικός διευθυντής του σταθμού, Φίλιος Στάγκος, όταν ενημέρωσε την ΕΣΗΕΜΘ μεταξύ όσων έχουν αποφασιστεί στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής.

Αντικρουόμενες εξάλλου είναι οι πληροφορίες για την ονομασία του σταθμού έπειτα από τη συγχώνευση με την ΕΡΤ2. Ανεπισήμως εξετάζονται οι ονομασίες ΕΡΤ Sports και ΕΡΤT Culture, ενώ ο γενικός διευθυντής του σταθμού στην ενημέρωση της ΕΣΗΕΜΘ ανέφερε ότι το «ΕΡΤ3» θα διατηρηθεί.

Για κανάλι «kinder έκπληξη» κάνουν λόγο με απογοήτευση κύκλοι της ΕΡΤ και της ΕΡΤ3, κρίνοντας από τους σχεδιασμούς για την «επόμενη μέρα» του σταθμού, καθώς δίδεται η αίσθηση, όπως υποστηρίζουν, ότι θα είναι ένα κανάλι χωρίς ξεκάθαρη φυσιογνωμία και στόχευση και πάντως με την υλοποίηση των σχεδιασμών θα αποδυναμωθεί ο ρόλος και ο χαρακτήρας του ως κανάλι για την κοινωνία της περιφέρειας.

«Οι διαβεβαιώσεις του προέδρου της ΕΡΤ για παραγωγή περιφερειακών ειδήσεων από την ΕΡΤ3 και άλλων εκπομπών είναι χωρίς ουσιαστικό αντίκρισμα. Ενδεικτικά την προπερασμένη Τετάρτη το 15λεπτο ένθετο ειδήσεων από την περιφέρεια ήταν μαγνητοσκοπημένο, ο συντονισμός των ρεπορτάζ πραγματοποιείται από τα κεντρικά της Αγίας Παρασκευής, στην Αθήνα και συμβαίνει συχνά σε συσκέψεις για τα θέματα που προορίζονται για το ένθετο περιφερειακών ειδήσεων στα δελτία της ΕΡΤ1, θέματα να τα “τσιμπάνε” από την Αθήνα και να τα κάνουν ρεπόρτερ σε εκπομπές που προηγούνται», περιγράφουν δημοσιογραφικοί κύκλοι της ΕΡΤ οι οποίοι καταγγέλλουν ότι εν τέλει υποβαθμίζεται συνολικά το περιεχόμενο το οποίο παράγεται εντός ΕΡΤ3 και πως οι εργαζόμενοι σε αυτήν παροπλίζονται. Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ3 προσανατολίζονται σε κινητοποιήσεις στοχεύοντας στην ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση της κοινωνίας και του πολιτικού κόσμου.

Διαβάστε επίσης:

Ομοφοβικά σχόλια Βερύκιου κατά Κασσελάκη: Αχίλλειος πτέρνα ο Τάιλερ (video)

Πολυτεχνείο: Κατέθεσαν στεφάνι η Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο Κώστας Τασούλας (videos)

Κώστας Αρβανίτης για ΣΥΡΙΖΑ: Και πάλι καλά που παίρνουμε 14% στις δημοσκοπήσεις (videos)

Keywords
Τυχαία Θέματα