Ιαπωνία: Πηγαίνουν τα κατοικίδιά τους με κιμονό για ευλογία λόγω έλλειψης παιδιών (Video)

Η Νατσούκι Αόκι πέταξε με τα δύο αγαπημένα σκυλάκια της Τσιουάουα από την Χιροσίμα στο Τόκιο, για να τα πάει στο Ναό Ζάμα, ένα ιερό του Σιντοϊσμού, ώστε να πάρουν μια ειδική ευλογία.

Η Αόκι ήξερε ότι λίγα θρησκευτικά κέντρα στην Ιαπωνία είναι ανοιχτά για να προσφέρουν τις ευλογίες τους στα ζώα. «Νομίζω ότι θα ήταν πολύ ωραίο να υπάρξουν κι άλλα μέρη σαν κι αυτό», λέει η 33χρονη.

Ο ναός Ζάμα είναι του 6ου αιώνα, βρίσκεται 25 χιλιόμετρα έξω από το Τόκιο και από το 2012 έχει καθορίσει μία περιοχή

όπου μπορούν να προσέρχονται πιστοί με τα ζώα τους. Εκεί γίνονται οι τελετές Σίτσι-Γκο-Σαν, όπου οι ιδιοκτήτες ζώων μπορούν να προσευχηθούν για την υγεία και την ευτυχία των τετράποδων φίλων τους. Είναι μια παραδοσιακή γιορτή που γίνεται στα μέσα Νοεμβρίου, για τα παιδιά που φτάνουν σε ηλικία επτά- πέντε- τριών ετών- ακριβώς αυτό σημαίνουν στα ιαπωνικά και οι λέξεις Σίτσι-Γκο-Σαν.

Κατά την ιαπωνική παράδοση οι γονείς ντύνουν τα παιδιά που φτάνουν σε αυτές τις ηλικίες με κιμονό και τα φέρνουν στον σιντοϊστικό ναό για να πάρουν τις ευλογίες του ιερέα.

Όμως φέτος αρκετοί ιδιοκτήτες ζώων πήγαν στο ναό συνοδεύοντας τα σκυλάκια τους, τα οποία μάλιστα είχαν ντύσει με κιμονό, όπως επιτάσσει η παράδοση για την τελετή.

Πλέον ολοένα και περισσότεροι Ιάπωνες στα μέσα Νοεμβρίου πηγαίνουν με τα αγαπημένα τους ζώα στο ναό, αντί να συνοδεύουν παιδάκια.


Πλέον η Ιαπωνία είναι μια χώρα με τεράστιο πρόβλημα υπογεννητικότητας. Το 2022 το ποσοστό των γεννήσεων έπεσε σε ιστορικά χαμηλό επίπεδο και στο ναό προσέρχονται πιστοί με τα ζωάκια τους για να τα ευλογήσουν.

«Ο αριθμός των παιδιών μειώνεται κάθε χρόνο και ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι φέρνουν στον ναό τα αγαπημένα σκυλάκια και γατάκια τους», δήλωσε ο Γιοσινόρι Χιράγκα, εκπρόσωπος του Ναού Ζάμα.

«Θέλουμε να προσφέρουμε στους ιδιοκτήτες ζώων έναν χώρο στον Ναό Ζάμα για να ευχαριστήσουν τους θεούς όταν τα ζωάκια τους φτάσουν στις ηλικίες των 3, 5 και 7 ετών», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ναού, εκτιμώντας ότι αυτή τη χρονιά πήραν τις ευλογίες περίπου 120 κατοικίδια.

Μεταξύ των ιδιοκτητών κατοικίδιων ζώων που πήγαν στο ναό είναι η Μασάγιο Τασίρο, που έφερε τα δύο σκυλιά της- ένα Τεριέ και ένα Πομεράνιαν. «Είναι πολύ σημαντικά για μένα, σαν παιδιά μου», είπε η 53χρονη γυναίκα, «ήρθα εδώ για να προσευχηθώ για την ασφάλεια και την υγεία τους».

Διαβάστε επίσης:

Μολδαβία: Ο σκύλος της Μάγια Σάντου δάγκωσε το χέρι του Αυστριακού προέδρου

ΗΠΑ: Δύο ακόμη εκτελέσεις σε Αλαμπάμα και Τέξας – Οι ιστορίες του Κέισι Μακγουόρτερ και του Ντέιβιντ Ρεντερία (videos)

Δυτική Όχθη: Τρεις νεκροί Παλαιστίνιοι από πλήγμα του Ισραήλ με drone στην Τζενίν

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ιαπωνία, Πηγαίνουν, Video,iaponia, pigainoun, Video