Έντονα επεισόδια στη Γερμανία για τους μετανάστες (Video)

ΚΟΣΜΟΣ

Για δεύτερη νύχτα συνεχίστηκαν τα σοβαρά επεισόδια στη Δρέσδη της Γερμανίας, μεταξύ αστυνομικών και ακροδεξιών διαδηλωτών, με αιχμή τους δόρατος το μεταναστευτικό.

Οι συγκεντρωθέντες πέταξαν μπουκάλια και πέτρες εναντίον των αστυνομικών που περιφρουρούσαν, ένα από τα πρόχειρα καταλύματα που έχουν στηθεί για τους μετανάστες που φτάνουν στη Γερμανία.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας στη Δρέσδη δεν θέλησε να δώσει λεπτομέρειες για συλλήψεις

ή προσαγωγές λέγοντας απλά ότι προς το παρόν στη μικρή γερμανική πόλη έχει επανέλθει η ηρεμία μετά από ένα έντονο διήμερο που σημαδεύθηκε από αιματηρές διαδηλώσεις. Σύμφωνα μάλιστα με στοιχεία εκπροσώπων του Ερυθρού Σταυρού που βρίσκονται στο Χαϊντενάου για να βοηθήσουν τους πρόσφυγες, πολύ κοντά στο κατάλυμα περίπου δέκα άνθρωποι, κυρίως αστυνομικοί, τραυματίστηκαν κατά τις συγκρούσεις με ακροδεξιούς διαδηλωτές.

Στο συγκεκριμένο κατάλυμα φιλοξενούνται από προχθές περίπου 100 πρόσφυγες που από τη Συρία, ενώ μέσα στις επόμενες μέρες αναμένεται να καταφθάσουν με λεωφορεία άλλοι 250.

«Πρέπει να γίνει ένας ευρωπαϊκός χάρτης με τις χώρες που θα θεωρούνται ασφαλούς προέλευσης. Για παράδειγμα, ότι γίνεται με τις χώρες που εντάσσονται στην ΕΕ. Αυτές αυτομάτως θεωρούνται ασφαλείς. Πρέπει να γίνει κάτι παρεμφερές με συγκεκριμένες χώρες της Αφρικής» τόνισε ο Γερμανός Υπουργός Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ, ενώ πρόσθεσε ότι «το κράτος δικαίου θα εξαντλήσει την αυστηρότητά του για την πάταξη τέτοιων φαινομένων». Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε σε ανάρτησή του μέσω twitter και ο υπ. Δικαιοσύνης Χάικο Μάας αναφέροντας ότι «δεν θα επιτρέψουμε ποτέ άνθρωποι στη χώρα μας να απειλούνται ή να δέχονται επιθέσεις». Ο ίδιος υπογράμμισε μάλιστα στη συνέχεια ότι «δεν μπορεί να υπάρξει καμία ανοχή απέναντι σε φαινόμενα ξενοφοβίας ή ρατσισμού».

Η αστυνομία σκοπεύει να δημιουργήσει μία ζώνη ασφαλείας περιμετρικά της στέγης που θα φιλοξενήσει τους μετανάστες, ενώ την Δρέσδη θα επισκεφθεί την Δευτέρα και ο αντικαγκελάριος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

Υπολογίζεται ότι ο αριθμός των αιτούντων άσυλο από τις Γερμανικές αρχές θα ξεπεράσει φέτος τους 800.000 ανθρώπους.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με δημοσκόπηση της κυριακάτικης Bild το 76% των Γερμανών τάσσεται υπέρ της υιοθέτησης μεταναστατευτικού νόμου ο οποίος θα ρυθμίζει τη ροή των προσφύγων, ενώ το 58% των ερωτηθέντων υποστηρίζει ότι οι 800.000 πρόσφυγες που αναμένονται στη χώρα μέχρι το τέλος του χρόνου αποτελούν ένα «διαχειρίσιμο μέγεθος».

Πηγή: Deutsche Welle

ΓερμανίαεπεισόδιαμεταναστευτικόHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα