Συνεδριάζει η ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ για τον προεκλογικό σχεδιασμό

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με ισχυρό χαρτί τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος εξακολουθεί να απολαμβάνει μεγάλα ποσοστά δημοφιλίας και με στόχο την αυτοδυναμία, όπως δηλώνουν κυβερνητικά στελέχη, οδεύει ο ΣΥΡΙΖΑ στις κάλπες του Σεπτεμβρίου.

«Έχουμε όλες τις δυνατότητες να πετύχουμε την αυτοδυναμία. Πρέπει να αποκτήσουμε μια νέα σχέση με την κοινωνία που μας στηρίζει, με το στίγμα

της σύγχρονης ριζοσπαστικής αριστεράς, απαλλαγμένοι από συντηρητικά κατάλοιπα ή αυταπάτες» φέρεται να τονίζει στις συσκέψεις με τα κυβερνητικά και κομματικά του στελέχη ο Αλέξης Τσίπρας..

Στις 12 το μεσημέρι συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος προκειμένου να εξειδικεύσει την προεκλογική τακτική και τον εκλογικό στόχο, ενώ το ερχόμενο Σαββατοκύριακο θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή.

Μάλιστα αναμένεται να οριστεί Επιτροπή ψηφοδελτίων με επικεφαλής τον Αλέξη Τσίπρα και με κεντρικά μέλη, μεταξύ άλλων τον Νίκο Βούτση , τον Αλέκο Φλαμπουράρη, τον Δημήτρη Βίτσα, τον υπεύθυνο Οργανωτικού της Γραμματείας Παναγιώτη Ρήγα και τον Γραμματέα του κόμματος Τάσο Κορωνάκη.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του real.gr σε εκλόγιμες θέσεις στα ψηφοδέλτια αναμένεται να οριστούν πολλοί Γενικοί Γραμματείς σε υπουργεία, οι οποίοι απέδωσαν έργο και στήριξαν την κυβέρνηση και προσωπικά τον Αλέξη Τσίπρα στην εσωκομματικά αντιπαράθεση.

Μεταξύ αυτών, ο «εκλογολόγος» Κώστας Πουλάκης, ΓΓ στο υπουργείο Εσωτερικών, το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Κώστας Αλεξίου (Φθιώτιδα), ο δικηγόρος Κώστας Βασιλειάδης, ΓΓ του υπουργείου Επικρατείας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς, ο ΓΓ Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Γιώργος Τσίπρας, ο ΓΓ Ενημέρωσης Απόστολος Κρέτσος, ο ΓΓ Υγείας Γιάννης Μπασκόζος, η Φωτεινή Κούβελα ΓΓ Ισότητας (Β΄ Αθηνών ή Αττική),η ΓΓ Μεταφορών Μπέτυ Πέρκα, ο ΓΓ ΕΣΠΑ Αλέξης Χαρίτσης.

Σε εκλόγιμες θέσεις στα ψηφοδέλτια αναμένεται να τοποθετηθούν και εξωκοινοβουλευτικοί υπουργοί. Ο Νίκος Κοτζιάς σύμφωνα με το Real.gr προορίζεται για υψηλή εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

Υποψήφιοι σε εκλόγιμες θέσεις στις περιφέρειες αναμένεται να είναι και οι Γιώργος Κατρούγκαλος, Χρήστος Σπίρτζης, Δημήτρης Μάρδας, Χριστόφορος Βερναρδάκης, Παναγιώτης Νικολούδης και βεβαίως ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης. Την ίδια ώρα για εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας προορίζεται από τον Αλέξη Τσίπρα και ο Γιάννης Πανούσης, ο οποίος όμως έχει διαμηνύσει ότι δεν επιθυμεί να είναι υποψήφιος.

ΠΓ ΣΥΡΙΖΑυποψήφιοιΑλ.ΤσίπραςHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα