Απενοχοποιείται ο καφές

ΥΓΕΙΑ

Ειδικοί της υγείας θεωρούσαν ότι ο καφές μπορεί να ευθύνεται για την πρόκληση καρκίνου, αλλά αναθεώρησαν τις απόψεις τους, ωστόσο προτείνουν ότι πρέπει να είμαστε προσεκτικοί με την κατανάλωση ζεστών ροφημάτων.

Η ομάδα του Διεθνούς Οργανισμού Υγείας που ταξινομεί εκατοντάδες συστατικά τροφίμων αλλά και τις κοινές καθημερινές δραστηριότητες για την πιθανότητα να ευθύνονται για την ανάπτυξη καρκίνου, από το μπείκον μέχρι τα παρασιτοκτόνα, είπαν ότι ο καφές δεν είναι ένα από τα ύποπτα προϊόντα.

Αλλά εδώ υπάρχει μία διχογνωμία, το πρόβλημα δεν είναι του τι πίνεις αλλά το

πόσο ζεστό είναι αυτό που πίνεις. Πολλοί επιστήμονες προειδοποιούν ότι τα ζεστά ροφήματα δεν πρέπει να ξεπερνάνε τους 65 βαθμούς γιατί τότε υπάρχει περίπτωση να ευθύνονται για ανάπτυξη καρκίνου στον οισοφάγο.

Σύμφωνα με την έρευνα οι ευρωπαίοι και οι βόρειο Αμερικανοί δεν πρέπει να ανησυχούν ιδιαίτερα γιατί το τσάι και ο καφές σερβίρονται σε θερμοκρασίες κάτω των 60 βαθμών Κελσίου. Επίσης οι εθισμένοι στον καφέ μπορούν να χαλαρώσουν μετά από αναδρομή σε περισσότερες από 1000 έρευνες για το θέμα οι επιστήμονες δεν βρήκαν κάτι που να συνδέει την κατανάλωση καφέ με την ανάπτυξη καρκίνου. Και η νέα μεγάλη έρευνα έρχεται να ακυρώσει προηγούμενες ταξινομήσεις του καφέ στις πιθανές καρκινογόνες ουσίες.

καφέςο καφές δεν προκαλεί καρκίνοκαρκίνοςHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα