Οι Ισλανδικές ορδές «Βίκινγκ» φιλάθλων «τρομοκρατούν» το Saint-Etienne - Το 10% των πολιτών της χώρας βρίσκεται ήδη στη Γαλλία (Video)

ΑΘΛΗΤΙΚA

Αίσθηση προκάλεσαν οι οπαδοί της Ισλανδίας στο εναρκτήριο παιχνίδι με την Πορτογαλία μετά την ίσως σημαντικότερη στιγμή στην ποδοσφαιρική τους ιστορία καθώς κατάφεραν για πρώτη φορά παίξουν και να πάρουν βαθμό σε αγώνες της τελικής φάσης του Euro.

Ο προπονητής της ομάδας είπε ότι τόσα πολλά πράγματα συμβαίνουν για πρώτη φορά για το ποδόσφαιρο της Ισλανδίας, αυτή ήταν η πρώτη μας παρουσία σε μία τέτοια σκηνή, αλλά ήταν σα να παίζαμε στην έδρα μας, οι οπαδοί μας έκαναν να αισθανόμαστε πολύ καλύτερα όταν στο τέλος του αγώνα

ήμασταν πολύ κουρασμένοι. Αυτό είναι ακόμη ένα ορόσημο για το ισλανδικό ποδόσφαιρο.

Και είναι αλήθεια, ότι η παρουσία των φιλάθλων της Ισλανδίας ήταν κάτι παραπάνω από εντυπωσιακή, όπως γράφουν τα διεθνή media. Ο Independent σημειώνει ότι η παρουσία τους «τρομοκράτησε» τους υπόλοιπους θεατές στο γήπεδο καθώς οι φίλαθλοι ήταν τέλεια συγχρονισμένοι στα τραγούδια τους και η στάση τους προκάλεσε έντονη αντίδραση στα social media. Κάποιος, λέει ο Independent έγραψε ότι το τραγούδι των Ισλανδών τρομοκρατεί και μοιάζει με τις ορδές των Βίκινγκς ή κάτι τέτοιο.

That Iceland viking chant is still terrifying when there's only 50 of them. https://t.co/c3CHpMU5Yz

Tommy de la touche (@john_neptune) 15 June 2016

Ένας άλλος έγραψε, καλύτερα να μην συναντήσετε τους Ισλανδούς το τραγούδι των Βίκιγνκ είναι τρομακτικό.

Η Ισλανδία γράφει η εφημερίδα είναι κάτι σαν την Λέστερ, αλλά η νησιωτική χώρα του Βορείου Ατλαντικού είναι πολύ μικρότερη από την πόλη της Ανατολικής Αγγλίας. Το γεγονός ότι πέρασε στα τελικά είναι ήδη ένα μεγάλο βήμα για την χώρα των 320.000 κατοίκων, από τους οποίους περίπου το 10% βρίσκεται ήδη στη Γαλλία για το Euro.

Το αποτέλεσμα ενάντια στην Πορτογαλία προκάλεσε τεράστιο κύμα ενθουσιασμού στους φιλάθλους και η ομάδα κέρδισε πολλούς υποστηρικτές σε ολόκληρη την ήπειρο.

Σχεδόν όλοι χάρηκαν με το παραμύθι της Ισλανδίας εκτός από έναν άνθρωπο. Τον Κριστιάν Ρονάλντο ο οποίος καταφέρθηκε εναντίον της Ισλανδίας λέγοντας στους δημοσιογράφους, μετά από την φερόμενη άρνησή του να δώσει το χέρι στους παίχτες, ότι «ο τρόπος που πανηγύριζαν στο τέλος του παιχνιδιού ήταν απόστευτος, δεν επιχείρησαν να παίξουν έκαναν μόνο άμυνα, άμυνα, άμυνα. Πανηγύριζαν σαν να κέρδισαν το Euro. Κατά την άποψή μου αυτό δείχνει κακή νοοτροπία δεν πρόκειται να κάνουν τίποτα σε αυτή τη διοργάνωση» είπε ο Ρονάλντο και έδωσε ακόμη ένα λόγο στους εχθρούς του να τον μισούν.

ΡονάλντοΙσλανδίαEuro 2016Ισλανδία ΠορτογαλίαHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα