ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΟΙ ΟΦΕΙΛΕΣ ΠΡΟΣ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΥΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ

Μεγάλη ανησυχία προκλήθηκε στους φαρμακοποιούς όλης της χώρας από την παραδοχή του υφ.Υγείας κ.Τιμοσίδη σήμερα το πρωί στην τηλεόραση του ΑΝΤ και στο ραδιόφωνο του Flash ότι δεν υπάρχει καμία συγκεκριμένη πρόβλεψη για εξοφλήσεις των οφειλών προς τα φαρμακεία. Η αναταραχή επιδεινώθηκε από μία δεύτερη παραδοχή του υφυπουργού ότι τελικά το καινούριο μεγάλο ταμείο της χώρας, ο ΕΟΠΥΥ,
δεν θα.....
εξοφλεί όλο το ποσό προς τους φαρμακοποιούς αλλά μόνο ένα μέρος αυτών. Η αιφνιδιαστική αυτή εξέλιξη της τελευταίας στιγμής ήταν αφανώς γνωστή στους φαρμακοποιούς εδώ και μέρες, η σημερινή όμως παραδοχή επιβεβαιώνει τους χειρότερους φόβους τους.
Οικονομικοί κύκλοι αναφέρουν ότι μεμονωμένα φαρμακεία τα οποία θα συνεχίσουν να εκτελούν συνταγές παρά τη πανελλαδική αναστολή πίστωσης των φαρμακοποιών κιδυνεύουν μέσα σε λίγες εβδομάδες να βάλουν οριστικά λουκέτο λόγω συσσωρευμένων χρεών. Οι πιθανότητες για οριστικό λουκέτο σε φαρμακεία που εκτελούν συνταγές ασφαλιστικών ταμείων μετά τις αιφνιδιαστικές ανακοινώσεις του Υπ. Υγείας αυξάνονται δραματικά σε ένα ποσοστό 67%.

Αναγνωστης
Keywords
Τυχαία Θέματα