Ριξτε τους . Αυτο δεν ειναι το ΠΑΣΟΚ

Αν νομίζετε ότι η κυβέρνηση είναι αναποτελεσματική και δεν έχει ηθικό υπόβαθρο για αυτά που κάνει, τότε ρίξτε την, φέρεται να είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος κατά τη συνεδρίαση των Κοινοβουλευτικών Τομέων Εργασίας Εσωτερικών και Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ, όπου ήρθε εκ νέου αντιμέτωπος με την κριτική κυβερνητικών βουλευτών.
Ο υπουργός Οικονομικών απάντησε με τον....
τρόπο αυτό στις
ενστάσεις που εξέφρασαν βουλευτές του Κινήματος επί του πολυνομοσχεδίου για το ενιαίο μισθολόγιο-βαθμολόγιο και την εργασιακή εφεδρεία, εν όψει και της επεξεργασίας του από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής.
Ιδιαίτερα οξεία στην τοποθέτησή της ήταν η Βάσω Παπανδρέου η οποία κάλεσε την κυβέρνηση, πριν προχωρήσει σε απολύσεις και εφεδρείες, να καταργήσει «αύριο το πρωί» τους 77 οργανισμούς που ίδρυσε το ΠΑΣΟΚ τα δύο τελευταία χρόνια.
«Αν δεν γίνουν αυτά, δεν μπορούμε να πάμε σε περαιτέρω φορολόγηση των συνήθων υποζυγίων», φέρεται να είπε η κ. Παπανδρέου και σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ζήτησε να δοθούν στοιχεία για τον αριθμό των μετακλητών υπαλλήλων.
Όπως εκτίμησε, το πολυνομοσχέδιο δεν μπορεί να περάσει, αν δεν υπάρξουν τροποποιήσεις, ενώ ζήτησε ειδική φορολόγηση (με άλλα κριτήρια) για μισθωτούς και ελεύθερους επαγγελματίες.
Με τη σειρά της, η Λούκα Κατσέλη παρουσίασε ενημερωτικό σημείωμα, όπου, μεταξύ άλλων, σημείωσε πως «η απότομη μείωση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα από 10%-30%, θα αφαιρέσει, σύμφωνα με υπολογισμούς, 4,5 - 13,5 δισεκατομμύρια ευρώ από την ελληνική οικονομία, δηλαδή μείωση κατά 2,09% - 6,26% του ΑΕΠ. Επομένως, η ύφεση που προβλέπεται στο προσχέδιο του Προϋπολογισμού για το 2012 (-2,5%) θα ξεπεράσει με συντηρητικές εκτιμήσεις το -5%».
Ενα ακόμα θέμα στο οποίο επικεντρώθηκαν οι ενστάσεις των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ ήταν αυτό της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, με τον υπουργό Εργασίας Γ. Κουτρουμάνη (που έδωσε το παρών στη συνεδρίαση και ενημέρωσε τους βουλευτές) να διαβεβαιώνει ότι συμφωνήθηκε αφετέρου να μην υπάρξει ρύθμιση για το θέμα αυτό, αφετέρου όμως, η κυβέρνηση να αναλάβει να εξετάσει ό,τι επηρεάζει την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων.
Η κατάργηση της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας δεν θα περάσει, φέρεται να είπε από την πλευρά του ο Χρήστος Πρωτόπαπας, για να συμπληρώσει στον ίδιο τόνο: «Να δούμε ποιοι εργοδότες λειτουργούν ως "κουκουλοφόροι" και θέτουν τέτοια ζητήματα.
Δεν μπορεί να μπουν στην εφεδρεία οι απόφοιτοι της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και οι προσληφθέντες με το ΑΣΕΠ τόνισε η Θεοδώρα Τζάκρη, ενώ να μην αλλάξει η νομοθεσία για την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας ζήτησε και η Αννα Νταλάρα. Κάτι τέτοιο, υποστήριξε, θα οδηγούσε σε εργοδοτική αυθαιρεσία, θα αποτυπωθεί στην ύφεση και θα μειώσει την ζήτηση. Επιπρόσθετα, η βουλευτής έθεσε το ζήτημα πάταξης της φοροδιαφυγής «ακόμα και με χρήση τεχνογνωσίας εκ μέρους των ιδιωτών».
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Δημήτρης Λιντζέρης φέρεται να δήλωσε
Keywords
Τυχαία Θέματα