H σωτηρία της Ελλάδος περνάει από την καταστροφή των τραπεζών

του Γιώργου Καισάριου

Πρόσφατα είχαμε την χρεοκοπία της Proton Bank . Ο λογαριασμός στον ελληνικό λαό ανήλθε στο ποσό των 863 εκατομμυρίων ευρώ . Μέχρι στιγμής γιατί ως γνωστόν οι υπόλοιπες εταιρίες του κύριου Λαυρεντιάδη έχουν αντλήσει ακόμα 1,7 δις ευρώ από το ελληνικό τραπεζικό σύστημα και είναι αμφίβολο κατά πόσο θα μπορέσουν να....
διαχειριστούν
τέτοιου ύψους δάνεια . Ο κύριος Λαυρεντιάδης είναι μέτοχος σε πλήθος ΜΜΕ . Επίσης φημολογείται ότι ήταν χορηγός της προεκλογικής εκστρατίας του ΠΑΣΟΚ . Αν δεν είναι αυτοί οι λόγοι, τότε ποιοι είναι που τον κρατούν στο απυρόβλητο ; Μην λησμονούμε τα 51 δις που καταχράστηκε και αφού έγινε αντιληπτός και μετά τα μέτρα που πήρε η Τράπεζα της Ελλάδος, τα επέστρεψε χωρίς καμία κύρωση για την γιγαντιαία αυτή κατάχρηση .

Αν υπάρχουν αξιόποινες πράξεις στην υπόθεση της Proton, σαφώς πρέπει να τιμωρηθούν. Η ελληνική πολιτεία όμως είναι τίγκα στη διαφθορά και στη ρεμούλα. Οι πολιτικοί, είναι άμεσα εξαρτημένοι από το τραπεζικό σύστημα, όπου οι διοικήσεις αυτών (των τραπεζών) έχουν το 50% της ευθύνης της τωρινής κατάστασης (πτώχευση της χώρας).

Παράδειγμα, τα κόμματα χρωστούν μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια στις τράπεζες (κυρίως στην ΑΤΕ). Πρόσφατα διαβάσαμε ότι έχει γίνει μερική στάση πληρωμών στη ΝΔ, όπου δυσκολεύονται να πληρώσουν τους εκεί εργαζόμενους. Μακάρι να δούμε ολική στάση πληρωμών στη ΝΔ και στο ΠΑΣΟΚ και σε όλα τα άλλα κόμματα.

Για ποιο λόγο είναι καλό να γίνει στάση πληρωμών στα κόμματα; Διότι αν δεν έχουν λεφτά τα κόμματα να ξοδεύουν, τότε δεν θα μπορούν να νοικιάζουν όλα αυτά τα γραφεία που νοικιάζουν σε όλη την Ελλάδα. Αν δεν ξόδευαν όλα τα λεφτά που ξοδεύουν, δεν θα είχαν τους κομματικούς στρατούς που έχουν και δεν θα είχαν την επιρροή που έχουν σήμερα. Αν δεν είχαν την επιρροή που έχουν, τότε δεν θα υπήρχε η διαπλοκή που υπάρχει σήμερα.

Τα λεφτά που έχουν δανειστεί τα κόμματα τα έχουν πάρει από τις τράπεζες. Οι τράπεζες όμως δεν θα έπρεπε να τους είχαν δανείσει αυτά τα λεφτά. Άρα όταν τα κόμματα κάνουν στάση πληρωμών (διότι η κακή τρόικα θα τους πει τέλος οι επιχορηγήσεις στα κόμματα), τότε οι τράπεζες θα πάρουν χασούρα.

Ο δανεισμός των κομμάτων είναι μια διαπλεκόμενη συναλλαγή και η διαπλοκή δεν σταμάτα στα δάνεια των κομμάτων. Οι διαπλεκόμενες συναλλαγές είναι πολλών ειδών και μπορεί κανείς να τις εντοπίσει σε όλα τα επίπεδα της καθημερινής ζωής σε αυτή τη χώρα.

Οι διαπλεκόμενες συναλλαγές όμως στο τέλος πάντα αφαιρούνται από την τιμή της μετοχής, διότι η τράπεζα σχεδόν πάντα θα πάρει χασούρα. Οι μέτοχοι ναι μεν θα ζημιωθούν με την απαξίωση της περιουσίας τους (τιμή της μετοχής) αλλά πρωτίστως θα πρέπει να λογοδοτήσουν οι διοικήσεις.

Ο λόγος είναι διότι οι φορολογούμενοι θα κληθούν να συμμαζέψουν τα ασυμμάζευτα και να βγουν ζημιωμένοι. Οι διοικήσεις θα πρέπει να λογοδοτήσουν, διότι είναι υπεύθυνες για τις διαπλεκόμενες συναλλαγές, διότι αυτές πήραν τις αποφάσεις και έβαλα
Keywords
Τυχαία Θέματα