ΠΕΡΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΟΛΟΓΙΑΣ

Έχοντας εμβαθύνει λίγο στο πνεύμα και στον λόγο του Οσίου Γέροντος Παϊσίου θέλω ν’αναφέρω πως ο Γέροντας ήταν πάντα αισιόδοξος για την Ελλάδα μας και την Ορθοδοξία έστω και μέσα από τις διάφορες μπόρες που αντιμετωπίζει ο Ελληνικός Λαός ,όπως χαρακτηριστικά έλεγε «μετά από την μπόρα την δαιμονική θα έρθει η λιακάδα η θείκή.»
Μήπως λοιπόν όλες αυτές οι καταστροφιολογίες και κασσάνδρειες φωνές ότι το Μάϊο έρχεται πολιτειακή ανωμαλία από την παρουσία πολλών κομμάτων και της ενδεχόμενης οκτακομματικης βουλής
… θα καταστραφούμε…θα ψοφίσουμε της πείνας… κ.π.λ. βγαίνουν από τα στόματα των πάλαι ποτέ .....
δύο ισχυρών κομμάτων για να τρομοκρατήσουν τους Έλληνες και να τους υποκλέψουν και πάλιν την ψήφο τους για να αποτελειώσουν το καταστροφικό τους έργο , κατά πως το λέει και ο λαός « ο φόβος φιλάει τα έρημα»?
Βέβαια οι καιροί είναι χαλεποί και χρειάζεται να πάρουμε και τα μέτρα μας και να προστατέψουμε την οικογένειά μας ,(ο έχων νουν νοείτω)αλλά με το να ψηφίζουμε πάνω στον πανικό μας και να προωθούμε και πάλι τους αποδεδειγμένα εχθρούς Του Χριστού μόνο σε κακό μπορεί να βγεί.
Ας δείξουμε λοιπόν μετάνοια στην ζωή μας και ο Καλός Θεός έστω και αν ως Έλληνες Χριστιανοί αποδειχθήκαμε πολλές φορές κατώτεροι των περιστάσεων δεν θα αφήσει τα ταγκαλάκια να μας καταστρέψουνε
Όπως έλεγε και πάλι ο π.Παίσιος
«Ο διάβολος έχει κακία και μίσος, όχι δύναμη. Η αγάπη του Θεού είναι παντοδύναμη. Ο σατανάς προσπαθεί να φανεί παντοδύναμος, αλλά δεν τα καταφέρνει. Φαίνεται δυνατός, αλλά είναι τελείως αδύναμος. Πολλά καταστρεπτικά σχέδιά του χαλούν, πριν καν αρχίσουν να πραγματοποιούνται. Θα άφηνε ποτέ ένας πολύ καλός πατέρας μερικά αλητάκια να χτυπούν τα παιδιά του;»

(Και επ’αυτού επιτρέψατε μου να αναφέρω και έναν διδακτικό ανέκδοτο

Ήταν σε μία χώρα της ανατολής ένας οικογενειάρχης που ζούσε με την οκταμελή οικογένειά του σε ένα δωμάτιο ,μέσα στο στριμωξίδι. Κάποτε παραπονέθηκε στον Πασά και του ζήτησε να του δώσει ένα ευρυχωρότερο σπίτι.
-Καλά θα σκεφτώ κι αύριο θα σου βρω την λύσι , του απαντά ο Πασάς.
Την άλλη μέρα παίρνει τον Ζαπτιέ (χωροφύλακα) και τον διατάζει.
-Θα πας αμέσως στο σπίτι αυτού του γκρινιάρη και θα πας να βάλεις μέσα στο δώμα του να μένουν μαζί τα ζώα τους ,έναν γάϊδαρο, δυο κατσίκες και τις δέκα κότες τους. Όπερ και έπραξε.
Την μεθεπόμενη ημέρα πάει και πάλι ο φουκαράς στον Πασά και του λέει
-Πολυχρονεμένε μου δεν πειράζει , άσε ό,τι σου είπα, μία χαρά είμαστε , μας χωράει το καλύβι,σ ‘ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σου.
Και έτσι συνέχισε να απολαμβάνει ο καημένος το ωραίο του καλυβάκι.)

ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΤΑΜΠΑΚΗΣ- ΝΑΥΠΛΙΟΝ
Keywords
Τυχαία Θέματα