Πρόεδρε Αντώνη, πιστέψαμε ότι θα φέρεις την ανανέωση με όρους αξιοκρατίας, πιστεύαμε ότι θα δώσεις χώρο σε άφθαρτα πρόσωπα κι όχι καιροσκόπους...

Παρατηρούμε στα φιλοσαμαρικά sites τις τελευταίες εβδομάδες μια φιλότιμη προσπάθεια ηρωοποίησης του Προέδρου Α.Σαμαρά η οποία όμως παρουσιάζει έντονες διαφορές σε βαθμό που να ενοχλέι τους αναγνώστες.
Λίγες ημέρες πριν το antinews.gr βγαίνει με τίτλο "Κάντο όπως το 2009"
http://www.antinews.gr/2012/03/28/153642/
παραφράζοντας το μιούζικαλ
με τον Μπέκαμ και θέλοντας να εστιάσει στην....
ανατροπή των προβλέψεων που πέτυχε ο Α.Σαμαράς με την επικράτησή του στις εσωκομματικές εκλογές του 2009.
Ταυτόχρονα όμως διαβάζουμε και άρθρα με τίτλο "Περιοδεύει με τη Harley ο Φαήλος", " Ποιούς βάζει η Συγγρού στην πρώτη γραμμή της μάχης" κλπ
http://www.parapolitika.gr/ArticleDetails/tabid/63/ArticleID/412025/Default.aspx

Η κινηματικού χαρακτήρα επικράτηση στις εσωκομματικές εκλογές του 2009 είχε αφετηρία τη συμμετοχή του απλού Νεοδημοκράτη σε αντίθεση με τον κομματικό στρατό που είχε να αντιπαραθέσει η κ.Ντόρα Μπακογιάννη. Όλοι οι κομματικοί παράγοντες είχαν τρέξει να υποβάλλουν τη στήριξη τους στη Ντόρα που ήταν το διαφαινόμενο φαβορί της κούρσας αποδεικνύοντας την αναντιστοιχία που επικρατούσε μετξύ κομματικής βάσης και κομματικής νομεγλατούρας.

Η συντριπτική πλειονότητα της Κοινοβουλευτικής ομάδας, το μεγαλύτερο ποσοστό των μελών της Κεντρικής Επιτροπής, οι Δήμαρχοι είχαν συνυπογράψειτην υποψηφιότητα της Ντόρας αγνοώντας ότι οι απλοί Νεοδημοκράτες είχαν αποφασίσιει να ξιοποιήσουν την ευκαιρία που τους δόθηκε και να δώσουν ένα οριστικό τέλος στην οικογενειοκρατία, στην αριστοκρατία της κομματικής βαρωνείας και να επαναφέρει το κόμμα στις παραδοσιακές αξίες της κεντροδεξιάς.

Η σημερινή τακτική του κόμματος να ξεχωρίζει τα στελέχη του σε αρεστούς και μή, σε στελέχη πρώτης γραμμής και "νεροκουβαλητές" έρχονται σε αναντιστοιχία με το σύνθημα "Κάντο όπως το 2009".
Για κάποιους παραδοσιακούς ψηφοφόρους είναι εξαιρετικά άστοχο να προβάλλονται άνθρωποι που ψήφισαν την παράταξη την ώρα που ακουμπούσε το τραίνο της εξουσίας. Για όλους αυτούς τους απλούς αγωνιστές, τους οποίους εξεδίωξε η Πασοσκική λαίλαπα του '80, τους οποίους απέλυσε η συνδικαλιστική συντεχνία των Σταμουλοκολλάδων αισθάνονται γι άλλη μια φορά προδοσία από την υπερπροβολή στελεχών που εμφανίστηκαν την ώρα της νομής της εξουσίας.

Ταυτόχρονα, ο Α.Σαμαράς μίλησε στην καρδιά των Ελλήνων όταν αναφέρθηκε στο κόμμα "των αξιών και των αξίων", όταν υποσχέθηκε εκλογή υποψηφίων Βουλευτών από τη βάση, όταν εξήγγειλε την ανανάεωση του στελεχιακού δυναμικού.

Πως να αισθάνονται όλοι αυτοί όταν σήμερα αντιλαμβάνονται ότι οι υποψήφιοι επιλέγονται με τη παλαιοκομματική λογική των "κλειστών" γραφείων, κι όταν οι υποψήφιοι διακρίνονται σε δυο κατηγορίες : τους πρωτοκλασσάτους και τους "νεροκουβαλητές";
Πώς θα νιώσουν να τους κάνουν πολιτική καθοδήγηση υποψήφιοι βουλευτές σαν τον κ.Αρβανιτάκη του Νεοκλη Σαρρή, την κ. Ιακωβίδου του ΛΑΟΣ, τον κ.Φαήλο που ξεκίνησε από το Πασοκ του '80 για να ψηφίσει πρώτη φορά Ν.Δ το 2004.

Πρόεδ
Keywords
Τυχαία Θέματα